22. 11. 2006 | Tonda Hejtmánek, Mirek Ondra

Benátky remizovaly podruhé v řadě

20., středa 22. 11. 2006
Benátky n.J. - Nymburk BEN - NYM

Benátky ztratily v posledních minutách zápas s Nymburkem. Za NED Hockey srovnával necelé tři minuty před koncem Martin Krejčík. Za domácí si připsali góly v první třetině Petr Pešek a v posledním dějství Martin Mařík. Remíza 2:2 vyhovuje ze všech nejvíc Chrudimi, která v Písku nezaváhala o na třetí Benátky má tak náskok čtyř bodů. Další zápas čeká benátecké hokejisty v sobotu na ledě předposledních Strakonic.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Ton, Růžička - Kounovský, Jakeš, Skořepa - Kadeřábek T., Kadeřábek J., Mařík - Kocman, Oulík, Kristek
Nymburk: Matoušek – Zeman, Kosejk, Kos, Kříž, Krejčík, Dvořák – Culka, Nýč, Gajovský – Šimek, Jágr, Dulovec – Martinec, Lipták, Havlín
Branky a nahrávky: 6. Pešek (Kocman), 46. Mařík (Jakeš) – 53. Kosejk (Gajovský), 58. Krejčík (Martinec). Rozhodčí: P.Würtherle - Lhotský, Ji.Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Průběh utkání: 1:0/2:0/2:1/2:2.

Komentář

Nejen ve šlágru 20. kola, ale v jednom z vrcholů celého hokejové sezóny přivítal na led třetích Benátek nad Jizerou odvěký rival z Nymburka. Zápas nabídl přesně to co se od takového derby očekává bojovnost,diváckou kulisu,ale i emoce a vášně. Benátky vstoupily do zápasu s vervou a hned v úvodu ostřelovaly gólmana hostí Matouška a tlačily se před bránu do zakončení. Z toho rezultovala již ve 4 minutě přesilovka, kterou velmi záhy využil přesnou ranou od modré domácí obránce Petr Pešek. Benátecké branka povzbudila a tlačili si se stále dopředu. Umě kombinovali a snažili se hostům nepůjčit puk a v první polovině utkání nepustili hosty prakticky k ničemu a ti se bránili leckdy i za cenu nedovoleného zákroku. Když už překonali domací obranu pochytal jejich pokusy brankář Martin Barek.

Druhá třetina se nesla v duchu snahy Nymburka dostat se častěji do zakončení a snahy domacích precizně bránit. Hostům se však přechod do zakončení tolik nedařil a domácí už neprocházeli do třetiny tak snadno jako v úvodu utkání, a tak lze říci,že ačkoli tempo bylo jistě vysoké hra ztratila na zajímavosti a třetina slovy fanouška byla celá taková "podivná". V celé druhé třetině se spíše bojovalo o každou píď ledu a každý puk. Jedna velká šance domácích se přece jen vyskytla, po špatné rozehrávce hostů vybojovali hráči Benátek puk a putovali 2 na 1. Oulík skvěle uvolnil Kristka,který si položil i hostujícího brankáře, ale pak puk nedokázal trestuhodně zvednout a gólman Matoušek zachytil pravým betonem.

Do třetí třetiny domácí vlétli stejně jako do první a znovu dobře kombinovali. Zbytečně se snažili puk dovést jak se říká až do kasy a velice málo stříleli. Nutno však podotknout, že na tom měla zásluhu i dobře pracující defenziva hostů, která rychle přistupovala k našim hráčům a nedovolovala jim kloudně vystřelit. Přesto v čase 45.06 po jedné takové střele se před gólmanem Matouškem nejlépe zorientoval domácí kapitán Jiří Jakeš a v nepřehledné situaci dotlačil za Matouškova záda puk podruhé. V tu chvíli to s Benátkami vypadalo velice dobře, přečkali následné oslabení, ale hráči Nymburka se nehodlali jen tak smířit s porážkou a začali se víc a víc tlačit pře Barka. V čase 52.19 byl vyloučen hráč domácích po vzájemné potyčce před brankou Nymburka za hrubost a hosté tuto početní výhodu bleskurychle využili Kosejkovou ranou od modré,kterou zřejmě obhájce benátecké svatyně Martin Barek viděl až na poslední chvíli. Od té chvíle to šlo s domácími z kopce. Hráčům "Polabanu" jako kdyby narostla křídla, začali defenzívu domácích přebruslovat a ohrožovali domácí svatyni čím dál víc. Domácí naopak jako by se začali strachovat o vítězství, se zastavovali na modré útočné čáře a dopředu se tlačil pouze jeden hráč, který však neměl komu přihrát a tak se stalo to, čeho se všichni příznivci Benátek obávali. Po jednom z výpadů Benátek, na který si ale hráči Nymburka zkušeně počkali, se k ráně těsně za kruhy dostal Krejčík, který svou ránu schoval za jednoho z bránících hráčů a bylo vyrovnáno! Benátky přišli o vedení během pěti minut.V závěru utkání se ještě připomněl hlavní sudí, když necelou minutu před koncem vyloučil za sekání domácího hráče. Hokejisté Nymburka poté opanovali nejen konec třetiny ale i prodloužení, kde jim hlavní sudí nabídl 15 vteřin do konce další přesilovku a nebýt skvělých zásahů domácího gólmana, možná by neodjížděli jen s bodem.

Co říci závěrem. Snad jen, že se na rozhodčího vymlouvat nelze, jistě nemusel v závěru utkání do hry tolik zasahovat, ale Benátky ztratily výhru sami během posledních 7 minut. Domácí příznivci mohou tak žehrat zejména na nevyužité přesilovky, ve kterých kolikráte nedošlo ani ke střele.A domácí hráči zas přemýšlet o tom, co se stalo, že zápas, který měli tak dobře rozehraný, v defenzívě ztratí v tak krátké době. Hráči i příznivci hostů naopak mohou ocenit bojovnost svého týmu, který nesložil zbraně. A i díky tomu lze říci,že remíza je spravedlivá. Znovu se potvrdilo, že derby bývá nevyzpytatelné. Nám jako domácím fandům nezbývá než ocenit bojovnost obou týmů a těšit se na další domácí střetnutí.BENÁTKY DO TOHO!!!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!