27. 2. 2013 | Ondřej Tomšovský, Jaroslav Svoboda

Rarita! Benátky srovnaly na 2:2, aby prohrály 1:3

3, středa 27. 2. 2013
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN
Neuvěřitelnou zápletku mělo utkání Benátek nad Jizerou na horkém šumperském ledě. Draci pověstní výtečnou domácí bilancí vedli 1:0 po první třetině, výtečný Vajner ale nakonec po několika skvělých zákrocích inkasoval z hole Chlapíka, který zakončoval do odkryté branky. Dlouho pak zápas směřoval k prodloužení, toho se ale více než šest stovek fanoušků nedočkalo. Domácí nejprve šli do vedení trefou Karla Pláška, tentýž hráč pak při power-play mohl pečetit do prázdné branky. Jenže minul a Benátky srovnaly na 2:2! Nakonec ale vše bylo stejně zcela jinak.
Šumperk: Vajner - Novotný, Holík, Pastor, Sedlák, Gewiese, Tesařík, Navrátil - Hlinka, Plášek, Haas - Červenka, Brunec, Hulva - Finsterle, Meidl, Cink - Kindl, Skoumal, Langr
Benátky n.J.: Stejskal - Kolmann, Mrkvička, Pabiška, Pyrochta, Jaroměřský, Niko - Kopic, Skořepa, Vařecha - Špaček, Chlapík, Maďar - Bortňák, Vlach, Skalický - Mikšovský, Liška, Bittner
Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Červenka, Brunec), 57. Plášek (Haas, Hlinka), 60. Plášek (tech. gól) - 27. Chlapík (Pabiška, Pyrochta) Rozhodčí: Kubičík - Juřeček - Rychlý. Vyloučení: 4:8, navíc Skalický (Benátky) 10 minut os. trest. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 609. Střely na branku: 44:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Komentář

V posledním únorovém zápase přivítali Draci na svém ledě lídra skupiny “O baráž” - mužstvo Benátek nad Jizerou.

První střelecký pokus si na své konto ve druhé minutě připsal šumperský bek Pastor, ale s jeho nepříliš razantní střelou si Stejskal lehce poradil. V probíhající šesté minutě se do první vážnější šance dostali hosté, benátecký Skořepa ujel obraně domácích a řítil se sám na Vajnera. Na druhé straně si však všiml lépe postaveného Vařechy, kterému ihned adresoval přesný pas. Benáteckému forvardovi ale na poslední chvíli kotouč přeskočil hůl. První branky se dočkalo publikum v jedenácté minutě, domácí se usadili v obranné třetině benátských, načež Červenka našel přesným pasem na modré čáře Sedláka, který na nic nečekal a vyslal na Stejskala nechytatelný projektil.

V sedmnácté minutě ujel domácí obraně Skořepa, už se chystal vystřelit, když v tu chvíli mu vypíchl kotouč vynikajícím obranným zákrokem vracející se šumperský útočník Haas. První třetina skončila vítězstvím svěřenců Radka Kučery v poměru 1:0.

Ve dvacáté třetí minutě si domácí vypracovali další brankovou příležitost, Kindlovu jedovatou střelu vyrazil Stejskal pouze k Langrovi, kterému v inkriminovaný moment kotouč přeskočil hůl. Ve dvacáté šesté minutě se na modré čáře ke kotouči dostal Pabiška, jenž vyslal na Vajnera nebezpečnou střelu, kterou šumperský gólman stihl vyrazit pouze před sebe, kde již stál připravený Chlapík, který neměl sebemenší problém dopravit kotouč za Vajnerova záda. Hosté tedy v polovině druhé třetiny srovnali krok.

Minutu poté vyslal Sedlák na hostujícího gólmana velice nepříjemný střelecký pokus, Stejskal vyrazil pouze k dojíždějícímu Bruncovi, ten si však s nabídnutou šancí poradit nedokázal a brankáře nepřekonal. Velice střelecky aktivní Sedlák se dostal i do další šance, tentokrát jeho střelecký pokus mířil jen pár milimetrů nad břevno Stejskalovy brány.

V ostřelování benátecké brány pokračoval v třicáté deváté minutě domácí kapitán Holík, jehož střela dopadla podobně jako v předchozím případě, k tomu, aby kotouč skončil za zády Stejskala, chybělo jen pár milimetrů.

Do vyložené gólové šance se v probíhající čtyřicáté třetí minutě dostal Cink, který střílel i následně dorážel z bezprostřední blízkosti gólmana Stejskala, hostující brankář ale vytáhl ze své mošny dva fantastické zákroky a tuto velmi nebezpečnou příležitost zlikvidoval. O minutu později se další domácí hráč dostal do podobné situace, tentokrát ale před prázdnou bránou stanul Brunec, který ji následně trestuhodně minul. Šumperské hráče tyto neproměněné šance mohly mrzet, když se ve čtyřicáté sedmé minutě řítil sám na Vajnera Liška, ale s jeho tvrdým zakončením příklepem si šumperský strážce klece bravurně poradil.

V padesáté třetí minutě našel hostující Bittner přesným pasem z druhé vlny najetého Miškovského, na kterého již vzívala prázdná brána. Šumperský gólman se však i přes Miškovského pohotové zakončení stačil bleskurychle přesunout a zamezit tak takřka jisté brance. Do konce třetí třetiny zbývaly pouhopouhé tři minuty, když nebezpečně vypálil domácí Haas, s tímto pokusem si ještě Stejskal dokázal poradit, ale na Pláškovu dorážku byl již krátký. Šumperští hokejisté se tedy těsně před třetí sirénou dostali do jednobrankového vedení.

Hosté ještě v závěru sáhli ke hře bez brankáře, ale tento tah se jim v konečném účtování nevyplatil. Do úniku se dostal Plášek, který za červenou napřáhl, do střely mu však jeden z vracejících se benáteckých hráčů vhodil hůl. Místo automatického verdiktu o technickém gólu však hlavní rozhodčí nechal k údivu všech hru plynout dál a hosté v následné šanci dokonce srovnali.

Protesty kapitána Holíka i podstatně bouřlivější nevole publika ale nakonec padly na ornou půdu. Trio rozhodčích po dlouhých debatách odvolalo benátecký gól, naopak přiznalo Drakům technický a Karel Plášek tak druhou trefou v utkání rozhodl zápas. Jeho závěr doprovázely na obou stranách velké emoce, ale konečné skóre tedy po šedesáti minutách zní 3:1 pro domácí celek.

Ohlasy trenérů

Radek Kučera (Salith Šumperk): V první třetině byla hra poměrně dobrá, ale dále už jsme se málo tlačili do střelby. Hráli jsme zbytečné zadovky naslepo a soupeře pouštěli do hry. Nejhorší z naší strany byla druhá třetina, kdy se nám nepovedl založit skoro jediný pořádný útok. V závěru utkání byla velice důležitá branka na 2:1. Poslední minuta byla dramatická, nejdříve jsme nedali gól do prázdné branky, pak sporná situace. Ale dle mého názoru to byl jasný technický gól. Jsme rádi za výhru.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Jeli jsme do Šumperku s tím, že se budeme hodně soustředit na obranu. Víme, že domácí mají rychlé útočníky, kterým se nesmí dát prostor. To se nám podařilo až na pár okamžiků, také proto padlo tak málo gólů. S výkonem jsem spokojený. Kdybychom dostali zápas až do prodloužení, byl bych zcela spokojen. V power play hodil náš hráč hokejkou. Rozhodčí správně uznal technický gól.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.