30. 10. 2013 | Ondřej Nejedlo

Tříbodová série s Mostem je sice u konce, Benátečtí přesto stáhli manko

17., středa 30. 10. 2013
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Třináct zápasů. Takovou šňůru tříbodových výher měli benátečtí hokejisté s Mostem. Tato série sice skončila, avšak smutnit hosté rozhodně nemusí. Benáteckým hráčům se na severu Čech dlouho nedařilo. Domácí byli naopak na koni, vždyť v minulém kole dokázali z horkého jihlavského ledu importovat cenný bod. V zápase proti Benátkám nad Jizerou žili Mostečtí dlouho v naději na tříbodový zisk. Hosté ale v závěrečné desetiminutovce dvěma brankami doslova vstali z popela a vynutili si prodloužení, které rozhodl svým gólem navrátivší Jaroslav Vlach.
Most: Horák – Kasal,Charousek, Pavelka, Čížek, Tůma, Drtil – Tauš, Smolka, Bojer – Jurčík, Zavřel, Majdan – Sedláček, Slavíček, Písařík – Andres, Gerhát, Kafan – Marek.
Benátky n.J.: Trenčan – Havlín, Niko, Ulrych, Beránek, Šimek, Vitásek, Kajínek – Kica, Dlouhý, Psota, Vařecha, Jonák, Vlach, Klimt, Plodek, Skořepa, Bittner, Bárta, Krejčík.
Branky a nahrávky: 8. Smolka (Tauš, Bojer), 26. Andres (Drtil, Tůma), 30. Kafan (Andres, Gerhát), 51. Smolka (Tůma) - 23. Plodek (Vlach), 42. Skořepa z ts, 52. Ulrych (Klimt, Psota), 54. Plodek (Krejčík, Vlach), 64. Vlach (Skořepa). Rozhodčí: Zubzanda - Belko, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Jonák (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 614. Střely na branku: 28:33.

Komentář

Již ve 3. minutě mohli jít Benátečtí do vedení. Andresovu chybu ale nepotrestal Vlach. Právě benátecký útočník se spolu s Bittnerem po vleklém zranění přestavili v kádru týmu ze středních Čech. Vzápětí měli hosté výhodu přesilové hry, kterou ale nevyužili. Udeřilo tak na druhé straně. Snad první střelu, jež mířila mezi tři tyče, přetavil v branku Pavel Smolka. Zvýšit mohl Písařík, který byl v samostatném úniku faulován Kajínkem. Nařízené trestné střílení ale neproměnil, neboť mu ho Trenčan dokázal zneškodnit. Slovenský brankář v benáteckých službách se musel činit také při tutovce Zavřela, ani tehdy ale puk za svá záda nepustil.

Vstup do druhé třetiny měli Benátečtí doslova snový. Vlach zachytil na útočné modré vyhazovaný puk, který přesně adresoval na hůl Jana Plodka, jenž ho usměrnil mezi betony mladého brankáře Horáka. Paradoxně vstřelená branka ale Benátecké příliš nenakopla. Netrvalo dlouho, když si Bronislav Andres zpracoval skákavou Drtilovu přihrávku a naprosto přesnou střelou do protějšího růžku pokořil Trenčana. Mostečtí byli na koni, což jasně dokumentuje Písaříkova střela do tyče při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. V pokračující přesilové hře už ale udeřilo. Oku lahodící kombinaci zakončil střelou do odkryté části branky Kryštof Kafan. S hostujícími hráči dvoubrankové manko notně zamávalo. Ve zbývajících deseti minutách druhé části Horáka příliš neohrožovali. Za zmínku stojí snad jen Klimtova střela, kterou ale mostecký gólman bez větších potíží lapil.

Benátečtí ale nesložili zbraně. Na začátku třetí části hry byl v samostatném úniku faulován Josef Skořepa a tento dlouholetý hráč pojizerského týmu se při exekucích trestných střílení obvykle nemýlí. Proměnil i tentokrát, úspěch slavila střela mezi Horákovy betony. Mostečtí si ale premiérovou prvoligovou výhru nad svým sokem nechtěli nechat utéct mezi prsty. Dvoubrankový rozdíl vrátil svému týmu v 51. minutě svoji druhou brankou Pavel Smolka. Zápletku ale o malý okamžik později nastavil Petr Ulrych, jehož střela od modré čáry nemohla být přesnější. Puk skončil přesně nad lapačkou mosteckého brankáře. V závěru střetnutí se hrál hokej jako řemen. Šanci měl domácí Písařík, tomu ale nebylo přáno. Nejenže v první třetině neproměnil trestné střílení, poté v obou následujících částech hry nastřelil tyčku, naposledy v 52. minutě. A právě toto zaváhání mladého útočníka, jenž si v letošní sezóně vyzkoušel i extraligu v Litvínově, muselo Mostecké zamrzet. O 129 vteřin déle totiž nahodil kotouč Lukáš Krejčík a tečující Jan Plodek mohl zvednout ruce nad hlavu.. V závěru měl hostující tým tlak, avšak domácí zuby nehty odolali.

Aktivitu si Benátečtí přenesli také do prodloužení. A právě oni nakonec byli šťastnějším týmem, neboť nad Horákovu lapačku přesně zamířil Jaroslav Vlach.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Most): Dnes jsme jednoznačně ztratili dva body. Zápas jsme měli výborně rozehraný, avšak nezachytili jsme nástup do poslední třetiny, kdy nám ujel hostující hráč. Benátky pak snížily z trestného střílení. Sami jsme si poté na ledě začali přidělávat problémy. Je to škoda, tento zápas byl v podstatě rozhodnutý. Na druhou stranu, v minulém utkání se naopak nám podařilo vyrovnat nepříznivý stav 1:3. Ale prostě takové chyby dělat nesmíme, na tom musíme zapracovat.

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. Věděli jsme, že musíme nutně bodovat. Kdybychom prohráli, tak bychom ztráceli na Most už šest bodů. Těžko by se to dohánělo. Máme velké problémy s obránci. Dnes dokonce musel zaskočit jeden starší dorostenec. Mladíci, kteří hráli svůj první prvoligový zápas, ho zvládli velmi dobře. V průběhu utkání jsme dostali tři smolné branky, ale nesložili jsme zbraně a štěstí se k nám posléze přiklonilo. Po průběhu utkání dva body z Mostu rozhodně bereme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.