6. 11. 2013 | Daniel Langer, Daniel Langer, Tomáš Nejedlo

První třetina derby rozhodla o triumfu favorita

19., středa 6. 11. 2013
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN
Druhé letošní mistrovské okresní derby mezi Mladou Boleslaví a Benátkami hostila tentokráte aréna Bruslařů. Benátečtí vůbec nezachytili úvod utkání, během devíti minut čtyřikrát inkasovali a brankář Lukáš se poroučel na střídačku. Náhradník Stejskal sice už inkasoval jen jedinkrát, jenže vypracovaný náskok si již Mladoboleslavští vzít nenechali ani po snížení Pabišky z nájezdu. Musil ve třetí třetině upravil na konečných 5:1, takže favorit svou roli zvládl, Benátky bohužel soka nepřekvapily.
Ml.Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Žabka, Protivný, Bohunický, Jindra, Kulich, Souček – Nouza, Výborný, Lenc – Mikulík, Broš, Klimenta – Loskot, Vrbata, Musil – Podsedníček, Frolík, Rys
Benátky n.J.: Lukáš (9. Stejskal) – Ulrych, Niko, Vitásek, Šimek, Kajínek, Beránek, Pabiška, Havlín – Krejčík, Plodek, Jonák – Bárta, Skořepa, Klimt – Maďar, Vlach, Kica – Vařecha, Bortňák, Bittner
Branky a nahrávky: 1. Klimenta (Broš, Mikulík), 3. Nouza (Lenc, Výborný), 9. Mikulík (Broš, Klimenta), 9. Musil (Vrbata), 44. Musil (Němeček) – 39. Pabiška (TS). Rozhodčí: Veinfurter – Kis, J. Štětina. Vyloučení: 8:6 + navíc Bohunický (MBL) a Vlach (BEN) 5 minut + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2690. Střely na branku: 39:26.

Komentář

Ve snaze neponechat nic náhodě a s vědomím postavení obou celků v tabulce, vlétli Bruslaři do utkání jako uragán. Neuběhla ani minuta hry a skóre se měnilo poprvé. Broš, ač atakován, udržel kotouč na své holi a zadovkou ho poslal na brankoviště. Tam se kotouče ujal důrazný Tomáš Klimenta a propasíroval ho až za brankovou čáru. Jen o několik okamžiků později dorazil Výborného ránu v početní výhodě do odkryté branky Tomáš Nouza a dokázal, že není nejlepším střelcem Bruslařů jen tak pro legraci. A pro hosty mělo být ještě hůře .

Nejprve sice Benátečtí mohli snížit po dobré šanci Klimta, ten si ale vylámal zuby na Valentovi a protiútok tak mohl rozjet Broš. Zkušený centr přenechal černý kousek pryže pro Milana Mikulíka, ten hbítě proskočil mezi obránci a bekhendem překonal benáteckého brankáře potřetí. Když mezi kruhy dostal ideální přihrávku Pavel Musil a zápěstím trefil přesně pod horní tyčku, bylo toho už na Lukáše příliš a přenechal své místo v brance kolegovi Stejskalovi. Golman, jenž je kmenovým hráčem pražského Lva (KHL) tak v brance vydržel pouze necelých devět minut.

Po čtvrtém přesném zásahu se hra poněkud zklidnila, vzruchu před oběma brankami významně ubylo. Celek z města automobilů už se nemusel nikam hnát a na ledě to bylo vidět. Místy bylo znát až přílišné sebevědomí a zbytečná bohorovnost v situacích, kdy to nebylo na místě. Jednoho takového zaváhání mohl po výjezdu z rohu využít Bárta, Valent byl ale pozorný a zasáhl. Mladá Boleslav tak prožila třetinu snů. Dobrou náladu zkazilo realizačnímu týmu a fanouškům odstoupení Milana Tomana, který s bolestivou grimasou odkulhal do kabiny.

I tyto obavy ale byly nakonec rozptýleny, obránce s buldočí povahou se ve druhém dějství začal k velké úlevě Boleslavských znovu objevovat na kluzišti. V prvním střídání po návratu z kabiny mohly Benátky snížit, Vlachova střela se ale odrazila od horní tyčky zpět do hry. Další chvíle patřily druhému útoku Bruslařského klubu. Milan Mikulík, Michal Broš a Tomáš Klimenta dlouze kombinovali v útočném pásmu a vytvořili si alespoň tři čisté brankové příležitosti. V té největší si prvně jmenovaný položil Stejskala a zakončoval po zemi, jeho pokus se ale zastavil ještě před brankovou čárou.

V druhé polovině prostředního dějství se ale ozvala stará bolest boleslavských hokejistů a to častá vyloučení. Právě v početní výhodě se totiž dostal k puku Marek Pabiška a mohl zakončovat do poloodkryté branky. Jeden z boleslavských obránců mu do střely vložil hůl a při blokování kotouče o ni přišel. Hlavní rozhodčí celou situaci posoudil jako úmyslné vhození hokejky a nařídil trestné střílení. Marek Pabiška se ujal exekuce a udělal to zkušeně. Na dlouhou kličku byl Valet nucen reagovat roztažením před brankovou čárou a na trpělivé zakončení byl krátký.

Závěrečná třetina začala vyloučením boleslavského Musila. Oslabení Bruslaři přestáli bez větších potíží, naopak po návratu vyloučeného hráče sami uděřili. Němeček našel dlouhou přihrávku na útočné modré právě z trestné lavice se navrátivšího Pavla Musila a ten se z mírného úhlu trefil přesně mezi betony a zaznamenal svou druhou přesnou trefu utkání. Více se toho už do závěrečného hvizdu nestalo. Po ukončení utkání si snad už jen Bohunický a Vlach pěstně vyříkali nějaké předchozí neshody a Bruslaři mohli začít slavit vítězství v derby.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav:
"Za vítězství jsme rádi, navzdory postavení v tabulce umějí Benátky zahrát dobře. Úvodní minuty střetnutí se nám vyvedly podle představ, na druhou stranu to trochu ovlivnilo zbytek utkání a měl jsem obavy, aby nedošlo na nějakou kontaktní branku a střetnutí se ještě nezdramatizovalo. S konečným výsledkem můžeme být spokojeni."

Vladimír Čermák, trenér HC Benátky nad Jizerou:
"Po té špatné první třetině jsme se už nedokázali dostat zpět do utkání. Druhé a třetí dějství jsme stáhli hru na tři útoky a už to z naší strany bylo o něčem jiném, už to mělo určité parametry, bohužel nás sráží špatná koncovka a individuální chyby. Po deseti minutách hry jsme hráčům říkali, že ještě není konec a že to nemusí nic znamenat, že se s tím dá ještě něco dělat a pokud by se nám podařilo ještě snížit, například na 4:2, mohlo to být ještě o něčem jiném. To se nám ale prostě nepovedlo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!