20. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Šumperk vybojoval v Benátkách výhru v prodloužení

24., středa 20. 11. 2013
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM
Výhru z venkovního kluziště z Třebíče benátečtí hokejisté doma nepotvrdili. Utkání s Šumperkem to bylo vyrovnané a jen trocha štěstí scházela k tomu, aby Benátky získaly výhru. Pozorně chytající Štůrala ale Draky podržel, a tak se body za stavu 3:3 dělily. Prodloužení trvalo necelé dvě minuty, když druhý bonusový bod Šumperku vystřelil obránce Starý. Premiérově se v benáteckém brankovišti představil liberecký Marek Schwarz, připsal si třiatřicet zákroků, ale na výhru to nestačilo. Další utkání čeká Benátecké v sobotu v Kadani.
Benátky n.J.: Schwarz (Jelínek) – Havlín, Niko, Pyrochta, Kolmann, Kajínek, Šefl – Bárta, Plodek, Kica – Skalický, Skořepa, Klimt – Krejčík, Zacha, Špaček – Dlouhý, Mikyska, Bittner – Maďar.
Šumperk: Štůrala (Vajner) – Novotný, Holík, Starý, Tesařík, Dudáš, Sedlák, Bail, Gewiese – Půhoný, Plášek, Haas – Červenka, Skoumal, Brunec – Žálčík, Moskal, Staněk – Langr, Chomič, Cink.
Branky a nahrávky: 22. Bárta (Niko, Pyrochta), 27. Plodek (Bárta), 54. Kica (Maďar, Krejčík) – 11. Plášek (Haas, Půhoný), 24. Půhoný (Holík, Haas), 45. Staněk (Žálčík), 62. Starý (Žálčík). Rozhodčí: Grech - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Střely na branku: 40:37.

Komentář

Hned v úvodu první třetiny nastaly pro Benátecké komplikace. Nejprve byl přísně vyloučen Kolmann a krátce poté k němu na trestnou lavici usedl také spoluhráč Špaček. Před Draky se tak naskytla téměř minutová dvojnásobná přesilovka. Dvakrát v ní pálil Sedlák, mezi tři tyče ale nezamířil. Několik střel pokryl také na druhé straně Štůrala, ale jako první udeřili Šumperští. První střelu Haase ještě Schwarz dokázal vyrazit. Pohotový hostující útočník ale přistrčil puk na zkušeného Karla Pláška, který zamířil přesně mezi betony benáteckého gólmana - 0:1. Vyrovnáno mohlo být po akci mladíka Zachy, který se prosmýkl šumperskou obranou a také zakončil. Kotouč Štůralovi propadl skrz výstroj, dorážející Špaček pak zakončoval z úhlu mimo. V závěru první části po závaru před gólmanem Draků domácí dotlačili puk branky, avšak dle soudu sudího Grecha až po jeho zapískání, a tak do kabin šli spokojenější hosté.

Vstup do druhé třetiny vyšel Benáteckým a po dvou minutách bylo vyrovnáno. Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu, obránci si na modré čáře vyměnili puk a Michal Bárta nepříliš prudkou střelou překvapil Štůralu - 1:1. Šumperská odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat a navíc byla parádní. Holík dlouhou přihrávkou vybídl k sólu Jiřího Půhoného, který svůj únik zakončil perfektním blafákem, proti němuž byl Schwarz naprosto krátký - 1:2. Ve 27. minutě domácí využili přesilovou hru a bylo opět vyrovnáno. Na hranici brankoviště se nejlépe zorientoval Jan Plodek a doslova dotlačil puk jen pár centimetrů za brankovou čáru - 2:2. Druhá třetina byla střelecky aktivní ze strany obou týmů. Oba brankáři museli být ve střehu, avšak díky nim se už skóre nehnulo. Vypíchnout lze především příležitosti Žálčíka, Haase či Sedláka, kterým vystavil Schwarz stopku.

Šumperk šel potřetí v tomto utkání do vedení ve 45. minutě. Po chybě v obranném pásmu Benátek se puku chopil Aleš Staněk, vylákal si benáteckého gólmana z branky a rychle k tyči zakončil - 2:3. Draci byli při chuti, Holíkovu ránu Schwarz vyrazil k Pláškovi, od něhož se puk odrazil a domácí gólman ještě dokázal betonem zasáhnout. Na druhé straně hostům hodně zatrnulo, když Zacha vybídl ke skórování najíždějícího Kicu, avšak jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Benátečtí zařídili vyrovnaný stav šťastnou trefou. Štůrala si nejprve připsal zákrok, aby ani tygřím skokem následně nedokázal zabránit Petru Kicovi k tomu, aby silou vůle dostal puk do branky - 3:3. Potřetí vyrovnáno a zápas nezadržitelně směřoval do prodloužení.

To trvalo jen necelé dvě minuty. Dobrou práci odvedl forčekující Žálčík, když vybojoval zdánlivě ztracený kotouč, přihrál ho najíždějícímu Ondřeji Starému, jehož ránu zastavila až síť Schwarzovy branky - 3:4 pp.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Nastoupil proti nám velmi nepříjemný a zkušený soupeř, který měl v sestavě jen jednoho juniora. Náš tým měl dokonce tři juniory a tři starší dorostence, což se dle mého názoru trochu projevilo i na výsledku. Tím nechci nic svádět na mladé hráče, ba naopak. Jsme rádi, že je tady máme a že pravidelně hrají. Musíme být ale trpěliví. Někdy totiž po chybách mladých hráčů inkasujeme góly. Od toho ale slouží farma. Dnes bych chtěl ocenit, že i s takto mladým mančaftem jsme se soupeřem, který má velkou kvalitu, uhráli slušný výsledek. Myslím si, že po celou dobu utkání jsme byli krok za Šumperkem. Hostující branka v prodloužení je spravedlivá.

Radek Kučera (Šumperk):: Za dva body jsme nesmírně rádi, i když mě trochu mrzí, že jsme neudrželi vedení 3:2. V zápase jsme byli o něco lepším týmem. Soupeř proti nám vyrukoval s dobrým bruslením, měl kvalitního gólmana a dobře nás napadal. Rozhodla naše bojovnost a týmový výkon. Dnes jsme hráli bez posil, o to víc mě výhra těší. Kluci, kteří nehrají tak často v základu, dokázali chybějící hráče dokonale zastoupit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.