4. 12. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky Havířov přestřílely, body ale bere Azet

29., středa 4. 12. 2013
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
Benátečtí hokejisté sehráli důležitý domácí zápas s Havířovem, který bohužel těsně prohráli 1:2. Ačkoliv Středočeši soupeře přestříleli téměř o polovinu střel, hokej se hraje na góly. A těch dal více Azet, konkrétně o jeden, a tak slaví u Jizery těsnou výhru 2:1. Na tu hosté zadělali už v první třetině, kdy dvakrát skórovali. Skvělý Daneček držel hosty svými zákroky nad vodou, inkasoval jen jednou z hole Plodka. Benátky tak porážku musí napravit už v sobotu, opět doma hostí oblíbeného soupeře z Mostu.
Benátky n.J.: Trenčan (Stejskal) – Havlín, Říha, Šimek, Pyrochta, Pabiška, Niko – Skalický, Plodek, Jonák – Kica, Skořepa, Klimt – Krejčík, Mikyska, Špaček – Psota, Dlouhý, Bittner – Jech, Maďar.
Havířov: Daneček (Matoušek) – Bezuška, Vosátko, Punčochář, Krisl, Graca, Koma, Klimíček – Šedivý, Hrňa, Sztefek – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Říčka, Haas, Klimša – Kanko, Marosz, Škumát.
Branky a nahrávky: 46. Plodek (Niko, Jonák) – 8. Marosz, 20. Jakúbek (Šlahař). Rozhodčí: P. Würtherle - M. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 5:5 + navíc Niko (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 166. Střely na branku: 45:26.

Fotogalerie

Komentář

Benátečtí na svého soupeře vlétli a Daneček si hned v úvodních minutách musel připsat řadu zákroků. Dokonale ho rozehřály třeba hned tři střely Nika od modré čáry. Po čtyřech minutách hry Klimt chytře dostal puk do brankoviště, kde ho ale nikdo z benáteckých hráčů nedokázal dostat do sítě. To si Havířovští určitě hodně oddechli. Následný protiútok Azetu byl také velmi nebezpečný. Šedivý se Sztefkem vyrazili do přečíslení, první jmenovaný vystřelil do boční síťky a synovi havířovského asistenta trenéra k dorážce mnoho nescházelo. Přesto Havířov udeřil jako první. Rostislav Marosz se obtočil kolem obránce Havlína, vystřelil na vzdálenější tyč a trefil se naprosto přesně – 0:1. Přestože Benátky byly herně i střelecky v první části aktivnější, Daneček držel svými zákroky hosty nad vodou. Z nebezpečných protiútoků hrozili hosté. Maroszovu střelu ještě zastavila patrně branková konstrukce, avšak v poslední minutě první části Azet zvýšil. Šlahař vymyslel přihrávku na trestuhodně neobsazeného Martina Jakúbka, kterému scházelo jen trefit odkrytou klec – 0:2.

Na začátku druhé třetiny pálil velmi nebezpečně benátecký obránce Říha, jeho rána jen těsně minula havířovskou branku. Podobný hokej, jako v první části hry, pokračoval i v té následující. Benátky marně bušili na vrata havířovské defenzivy, která v čele s pozorným Danečkem pracovala na jedničku. Z ojedinělé akce hostí pálil kapitán Krisla, Trenčan našel puk ve svém klíně. Další dva povedené zákroky si Daneček připsal při příležitostech Jonáka, ani jeden z jeho výpadů totiž gólem neskončil. Ani v nabídnuté přesilovce Benátky první gól nevstřelily, Šimkova střela sice prošla k Danečkovi, ten vyrazil. Hostující brankář byl svému týmu v této pasáži hry opravdovou oporou. Důkazem toho byl parádní zákrok proti střele Petra Kici, kterého vybídl Skalický. Daneček zabránil téměř jistému gólu. A když Benátky neproměnily ani přesilovku v závěru druhé periody, hájil Havířov své dvoubrankové vedení.

S benáteckými hokejisty mohlo být ještě hůř po necelých třech minutách hry ve třetí třetině. Po střele hostí od modré čáry Trenčan ještě stihl vytáhnout puk na tyčku své branky. Ve 46. minutě se Benátečtí dočkali snižující branky. Havířovští pozapomněli na Jana Plodka, který si vyjel do střelecké pozice, zachoval chladnou hlavu a zakončil do prázdné branky – 1:2. Po snižující brance se Benátky sice snažily vyvinout na soupeře tlak, což se jim ale příliš nedařilo. Situaci domácím zkomplikovaly i dva vlastní tresty. Nejprve byl na trestnou lavici odeslán Říha, poté také Špaček. V přesilovce zahrozila dvojice Šedivý a zakončující Sztefek, Trenčan v tu chvíli domácí podržel. Tři minuty před koncem řádné hrací doby byla přísně potrestána hráčská lavice domácích za příliš mnoho hráčů na ledě, což situaci Benáteckým příliš neusnadnilo. Ani závěrečná power-play již vyrovnání nepřinesla, a tak body slavil Havířov.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Utkání bylo téměř identické s tím prvním, které jsme letos s Havířovem sehráli. Měli jsme o dvacet střel více než soupeř. Vynikající Daneček v brance nám dovolil pouze jednou skórovat. Mrzí mě závěr utkání, kdy jsme z posledních šesti minut, ač pro mě nepochopitelně, hráli čtyři v oslabení. Zápas se pak těžko otáčí. Pro naše mladé hráče je to další obrovská škola, jak se hraje hokej.

Jan Daneček (Havířov): Po úspěšném utkání v Havlíčkově Brodě, kdy nám neskutečně vyšla poslední třetina, což se u nás nestává, protože příliš branek nestřílíme, tak jsme zjistili, že se dá vyhrát všude a hlavně, že také dokážeme vstřelit více než dvě nebo tři branky. Věděli jsme, že Benátky mají v poslední době zlepšenou výkonnost a získávají body. Zejména tady u nich doma to není jednoduché. Hodně jsme kladli důraz na první třetinu, kdy jsme od domácích čekali velký tlak. Nabádali jsme kluky, aby hráli trpělivě, že benátecký tým má mladé hráče a že nějakou chybu vzadu určitě udělají. Dvakrát se to také stalo. Odskočili jsme na dvoubrankový rozdíl. I když měl soupeř po celé utkání optickou převahu, tak nakonec vezeme domů tři body, které jsme, dá se říct, zuby nehty ubránili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.