14. 12. 2013 | Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo, Petr Košatka

Benátky udolaly Mladou Boleslav v samostatných nájezdech, bod navíc vystřelil Skořepa

32., sobota 14. 12. 2013
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Hokejisté Benátek nad Jizerou poprvé v sezoně zvítězili v okresním derby nad Mladou Boleslaví, leč až po samostatných nájezdech. Benátečtí mohli dosáhnout i na celé tři body, když si v utkání vyprodukovali hned tříbrankový náskok, silný soupeř ale v dalším průběhu hry dokázal dorovnat skóre a zápas dospěl až k samostatným nájezdům. V těch vystřelil domácímu týmu velmi cenný bod navíc útočník Josef Skořepa. První liga pokračuje dalším kolem už v pondělí, kdy Benátečtí jedou do Olomouce.
Benátky n.J.: Lukáš – Havlín, Říha, Ulrych, Pyrochta, M. Pabiška, Niko, Šimek – Bárta, Plodek, Jonák – Špaček, Skořepa, Klimt – Maďar, Jech, Vařecha – Skalický, Mikyska, Dlouhý.
Ml.Boleslav: Valent – Protivný, Němeček, Jindra, Ovčačík, Žabka, Pojkar, Kurka – L. Pabiška, Výborný, Nouza – Klimenta, Broš, Kubica – Demel, Vrbata, Jiránek – Starý, Musil, Lenc.
Branky a nahrávky: 11. M. Pabiška (Mikyska, Plodek), 16. Plodek (Bárta), 22. Skalický, rozh. náj. Skořepa – 22. Starý (Broš, Musil), 40. Klimenta (Vrbata, Starý), 51. Klimenta (Broš, Lenc). Rozhodčí: Souček – Šperl, Zíka. Vyloučení: 6:9, navíc Říha a Ulrych (oba BEN) 10 min. OT a Pabiška 10 min. OT a Žabka (oba MBL) trest do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 735. Střely na branku: 34:42. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Komentář

Hned od úvodních minut mělo třetí letošní okresní derby pořádný náboj. A začalo pro hosty komplikací. Krátce po sobě totiž usedli na trestnou lavici Ovčačík s Musilem a Benátky měly dvojnásobnou přesilovku, tu ovšem neproměnily a navíc se Bárta nechal vyloučit. Poté diváky nabité tribuny mohly vidět dva čisté hity mladých benáteckých zadáků Šimka s Havlínem a Jonákovu příležitost, kdy z úhlu nastřelil Valentovo rameno. Nedisciplinovanost Boleslavských však již poprvé změnila skóre. Starý s Jindrou se nechali odeslat na lavici hanby a nabídli domácím další dvojnásobnou početní převahu. Tu už Benátky proměnily v gól. Marek Pabiška poprvé ještě neuspěl, reparát ale složil na výbornou a i díky teči propálil Valenta – 1:0. Bruslaři pokračovali v nečisté hře. Protivného faul ještě Benátky nepotrestaly, Žabkův už ano. Zkušený zadák za oplácení na Jecha inkasoval dokonce pětiminutový trest a zároveň i do konce utkání, což značilo další komplikaci pro Boleslav. Benátecký stadion podruhé bouřil, když Jan Plodek stál na brankovišti v pravý čas a zametl puk do branky – 2:0. Snížení měl ještě do pauzy na holi Demel, ale Lukášův položený beton mu znemožnil skórovat.

Vteřinu před koncem první části byl potrestán Jan Lukáš menším trestem a Benátky tak začínaly druhou třetinu ve čtyřech. Avšak paradoxně v oslabení udeřily potřetí. Daniel Skalický se vydal na zteč a svůj únik zakončil naprosto přesnou střelou do víka Valentovy klece – 3:0. Euforii domácího celku však zkrotil v pokračující početní převaze Jan Starý, když přetavil přihrávku zpoza branky ve snižující gól – 3:1. Se vstřelenou brankou hosté pochopitelně ožili a úchvatný hokej v obrovském tempu z obou stran pokračoval. Svou aktivitou si Boleslavští vynutili i fauly soupeře a jen díky velké obětavosti se ubránili boleslavskému tlaku. Puky létaly těsně okolo Lukášovy branky, v dobré pozici Musil klec minul. Ve druhé třetiny se Benátky bránily třem oslabením a úspěšně. Trochu toho potřebného štěstí stálo při domácích, ale to tak ve sportu bývá. Nejvíc si Benátečtí oddychli při gólovce Vrbaty, kterou Lukáš rukávem své vesty vytáhl nad svou branku. Štěstěna stála v závěru druhé části i při hostech. Časomíra ukazovala devět vteřin do vypršení doby, když Tomáš Klimenta dotlačil puk do Lukášovy branky – 3:2.

Úvod třetí třetiny začal opatrně a hosty malinko přibrzdilo vyloučení Pojkara. Poté ale Boleslav bušila na benátecká vrata a domácí hráči se zuby nehty bránili. Jindra z mezikruží orazítkoval levou tyč Lukášovy branky, od níž se puk odrazil pod benáteckého gólmana. Na druhé straně vyrazila do rychlého protiútoku dvojice Špaček a Klimt. Prvně jmenovaný našel domácího kapitána, který ale nezakončil tak, jak by si představoval. V 51. minutě už ale hosté vyrovnali. Lukášovi vypadl puk z výstroje a dotírající Tomáš Klimenta pak již neměl složitou úlohu – 3:3. Přesto bylo i nadále na co koukat. Skořepa ze strany mířil osamocen na Valenta, jenž na poslední chvíli rukou vytáhl puk mimo tři tyče. Na druhé straně spálil tutovku z mezikruží Jan Starý a obětavost benáteckých hráčů při závěrečném oslabení přineslo prodloužení.

V prodloužení mohl hned v první minutě rozhodnout na hranici brankoviště Josef Skořepa, až faul Kůrky před prázdnou brankou mu znemožnil skórovat. V následné přesilovce Ulrych u pravé tyče minul, Bárta poté nastřelil padajícího Klimentu, a to v době, kdy Valent bez hokejky ležel ve své brance.

Nájezdy načal neúspěšně boleslavský Nouza. Marek Pabiška na druhé straně se svou střelou slavil úspěch. Jeho dvojče Lukáš na druhé straně rovněž ukázal svůj um a vyrovnal. Bárta Valenta neprostřelil, nevedlo se ani Klimentovi. Vše tak do svých rukou vzal Josef Skořepa, mezi nohy překonal Valenta a vystřelil benáteckým cenný bod na víc - 4:3 sn.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Diváci dnes viděli kvalitní utkání s naším šťastným koncem. Za dva body jsme rádi. Opět je to velká škola pro benátecké mladé hráče. Chtěli bychom poděkovat divákům, kteří přišli na zimní stadion v Benátkách. Budeme se snažit bodovat i v dalších zápasech.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): Viděli jsme slušný zápas, ve kterém jsme špatně začali. Z 0:3 se nám podařilo vyrovnat. Bod je to z tohoto pohledu dobrý, ale jinak jsme pochopitelně nespokojení. Chtěli jsme vyhrát za tři body, avšak máme pouze jeden. Nohy a srdíčko jsme nechali v Mladé Boleslavi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!