18. 12. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí ve druhé třetině otočili zápas s Motorem a berou výhru

34., středa 18. 12. 2013
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU
Po první třetině utkání s Českými Budějovicemi benátečtí hokejisté prohrávali 1:2 a museli tak dotahovat nepříznivě se vyvívející duel. Krátce po polovině utkání však Plodek v přesilovce vyrovnal a prakticky ihned poté Psota po pěkné kombinační akci poslal domácí do vedení. Jelikož hosté již do konce odpověď nenašli, důležité tři body braly Benátky a rozloučily se tak se svými příznivci v tomto kalendářním roce výhrou. Před svátky čeká prvoligisty ještě jeden mač, Benátečtí v něm jedou do Havlíčkova Brodu.
Benátky n.J.: Lukáš (Stejskal) – Ulrych, Říha, Šimek, Vitásek, Pabiška, Kajínek, Jandejsek – Skalický, Plodek, Kica – M. Bárta, Skořepa, Klimt – Krejčík, Dušek, Špaček – Psota, Mikyska, Dlouhý – Jonák.
Č. Budějovice: Kůdela (Halmoši) – Kasík, Prokop, Chmelíř, Bohunický, Moravec, Pavlíček, Vráblík, Kotaška – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Ondřej, Šachl, Kuchejda – J. Bárta, Skuhravý, Eberle – Vaniš, Rob, Kňazev.
Branky a nahrávky: 5. Špaček (Vitásek, M. Bárta), 32. Plodek (Kica), 34. Psota (Mikyska) – 3. Skuhravý (Rob, Šperger), 12. Kasík (Kotalík). Rozhodčí: Vampola - Beneš, Krátký. Vyloučení: 5:7 + navíc Kasík (CEB) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 204. Střely na branku: 25:26.

Komentář

V samém úvodu utkání byla hostům nabídnuta početní převaha a tu také přetavili v první gól zápasu. Václav Skuhravý se totiž na kruhu dostal ke kotouči a vypálil ho ke vzdálenější tyčce, na což Lukáš nedokázal reagovat - 0:1. Benátecká odpověď ale netrvala dlouho, diváci na ni čekali jen něco málo přes dvě minuty. Brankář Kůdela měl zakrytý výhled a dost možná střelu Daniela Špačka tečoval někdo z vlastních obránců. Nicméně kotouč se zatřepetal v síti a začínalo se tedy od znovu - 1:1. Budějovičtí se opět dostali do vedení ve 12. minutě. To na modré čáře napřáhl Jaroslav Kasík a jeho dělovka mířila naprosto přesně k pravé tyčce - 1:2. Následně benátecká obrana zapomněla na ruského útočníka Kňazeva, při jehož šanci Benátky podržel brankář Lukáš. V úplném závěru první části hry v přečíslení zakončoval Kica, Kůdela rukávem své vesty vytáhl puk mimo tři tyče.

V první třetině byli střelecky aktivnější hosté, ta druhá už patřila benáteckému týmu. Ani jeden z týmů se však v první desetiminutovce druhé části nedokázal propracovat k větší příležitost, až zahrozil při vyloučení Roba Jan Plodek, který z mezikruží poslal puk těsně vedle. Pokus na reparát však zkušený Jan Plodek složil na jedničku. Vybruslil si do střelecké pozice a o levou tyčku poslal puk do sítě - 2:2. Elán domácím vydržel a necelé dvě minuty poté už Benátky slavily vedení. Čtvrtá benátecká řada předvedla povedenou kombinační akci. Mikyska se zbavil stahovačkou protihráče, vybídl ke skórování Matěje Psotu, který nechytatelně zamířil nad Kůdelovo rameno - 3:2. Tato rána byla pro Budějovické ve druhé části smrtelná, neboť už se nedokázali vzpamatovat a ohrozit Lukáše v brance domácích.

Ani ve třetí třetině ale Budějovice nevyprodukovaly nebezpečnější akce, kterými by dostaly soupeře pod tlak. V přesilovce po faulu Skuhravého nahazoval puk do ohně Říha a před Kůdelou vznikla docela slušná mela, nikdo z jeho spoluhráčů ale nedokázal protlačit touš do sítě. Na druhé straně z ojedinělého brejku zahrozil Ondřej, branku však těsně minul. Velkou šanci na zvýšení svého náskoku dostaly Benátky na konci 52. minuty. V brejku byl totiž Plodek hákován Kotaškou a sudí Vampola nařídil trestné střílení. Jan Plodek se ale dostal až příliš blízko Kůdelovi a překonat ho nedokázal. Domácí poctivě svůj těsný náskok bránili a nepouštěli Motor do šancí. Čas se Jihočechům rychle krátil a došlo i na závěrečnou hru bez brankáře. Asi nejvíce domácím zatrnulo, když nejzkušenější hostující hráč Aleš Kotalík z mezikruží jen těsně minul benáteckou klec. Body tak po šedesáti minutách braly Benátky.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Pro nás to bylo těžké utkání s velmi dobrým soupeřem, jehož kádr, dle mého názoru, patří k nejlepším v první lize. Byl to další z řady zápasů, kdy musíme bojovat do poslední minuty. Střetnutí bylo vyrovnané, skončilo rozdílem jedné branky. Doufám, že nám tento výsledek posílí sebevědomí. Týmu musím poděkovat za bojovnost a za otočení výsledku.

Petr Rosol (České Budějovice): Zápas se mi dobře nehodnotí, protože jsme prohráli. V první třetině jsme byli lepším týmem, což jsme vyjádřili i střelecky a 2:1 vedli. Jedinou branku jsme soupeři doslova darovali po naší chybě v obranném pásmu. Druhá třetina byla z naší strany katastrofální. Na mysli mám zejména disciplínu a organizaci hry. Bylo to něco šíleného, také jsme za to zaplatili dvěma góly v naší síti. Poté jsme již nedokázali výsledek překlopit na naši stranu. Ve třetí části jsme už zase hráli lépe, ale kvůli té druhé třetině jsme dnes prohráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.