5. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

Výhrou nad Havlíčkovým Brodem si Benátky zajistily play off!

48., středa 5. 2. 2014
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
Benátecká paráda pokračuje! Šnůra výher je už sedmizápasová, naposledy si Středočeši doma poradili s Havlíčkovým Brodem a po výhře 3:0 a výsledcích ostatních týmů si Benátky definitivně bez ohledu na další zápasy zajistily účast ve vyřazovacích bojích. V úvodu utkání s Rebely poslal Benátky do vedení Jánošík, ve třetí části výhru domácích potvrdili Krejčík se Špačkem.
Benátky n.J.: Schwarz (Trenčan) – Ulrych, Říha, Jánošík, Kajínek, Pabiška, Niko – Bárta, Plodek, Kica – Jonák, Skořepa, Klimt – Špaček, Skalický, Krejčík – Dlouhý, Mikyska, Vařecha.
Havl.Brod: Opršal (Sedláček) – Kolafa, Drtina, Zítka, Vágner, Semrád, Korím – Richter, Polodna, Tomi – Štěpánek, Gengel, Pohl – Dvořáček, Kadlec, Maliník – Šesták, Kučera, Kozlík – Chlubna.
Branky a nahrávky: 7. Jánošík (Jonák, Skořepa), 42. Krejčík (Skalický, Ulrych), 60. Špaček (Skalický, Kajínek). Rozhodčí: P. Würtherle - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 277. Střely na branku: 43:22.

Komentář

Hned svou první přesilovou hru utkání dokázali benátečtí hokejisté přetavit v úvodní gól utkání. Plodek ještě v dobré pozici neproměnil, další střela na Opršalovu branku už červené světlo za brankou rozsvítila. Od modré čáry vystřelil Adam Jánošík a Opršal se svým zákrokem přišel pozdě, cestě puku do branky už zabránit nedokázal - 1:0. Prakticky ihned po vhazování Havlíčkobrodští pozapomněli na úplně volného Daniela Skalického, který z mezikruží pálil a Opršal v poslední možný okamžik srazil touš na tyčku. Benátečtí hýřili aktivitou, jenže Opršal se už v první části hry vybičoval k výbornému výkonu. A když už ho Josef Skořepa po krásném uvolnění překonal, zachránila Rebely tyčka.

Jestliže Benátky v první třetině soupeře přestřílely o pět střel, pak v té druhé to bylo představení doslova na jednu branku. Marek Schwart v benátecké svatyni mrznul, protože hosté se přes červenou čáru dostávali jen sporadicky. A ještě jeden fakt za všechny. Poměr střel na branku ve druhé třetině: 17:4. Po začátku druhé třetiny se za zády brodské obrany zjevil Jonák, trefil jen prostředek branky. V polovině utkání stálo u hostujícího celku opět štěstí. Mikyska se fintou zbavil protihráče, avšak nastřelil jen brankovou konstrukci. Další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat, ale zůstaly neproměněny. Kajínkova střela prolétla těsně okolo levé tyčky, Jonák v gólovce promáchl a Skalického pokus Opršal se štěstím vytěsnil. V samém závěru druhé části ještě Bárta přestřelil branku v době, kdy Opršal už ležel na ledě. Rebelové tak s notnou dávkou štěstí tlak přečkali.

Do třetí třetiny vstoupily Benátky oslabením, ale to paradoxně vedlo k druhé brance utkání. Do přečíslení ujel Lukáš Krejčík, vzal to na sebe a z kruhu propálil gólmana Opršala - 2:0. Poté už o sobě hosté dali konečně vědět. Několik nebezpečných pokusů Schwarz vyrazil, zejména Korímova pumelice byla pro benáteckého gólmana velice tvrdým oříškem. Benátky odpověděly útočnou akcí Skalického, jenže ani následná dorážka gólem neskončila. V poslední dvacetiminutovce si Schwarz připsal tolik zákroků, co za předchozí dvě třetiny. Ve 47. minutě si poradil s pokusy Kadlece a dorážkou Kučery. I v dalším oslabení si velkou šanci vypracovaly Benátky. Skořepa ujel sám na branku, ale nedokázal zakončit přesně. V samém závěru utkání ještě Rebel zkusil hru bez brankáře, což ale pro hosty dobře nedopadlo, neboť Daniel Špaček dostal přihrávku na polovině hrací plochy a sám proti prázdné brance nezaváhal - 3:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Potřebovali jsme získat tři body, což se nám povedlo. Kluci předvedli dobrý výkon. Nějaké chyby se pochopitelně najdou v každém utkání. Tým bych pochválil, protože šel za svým cílem.

Jiří Mička (Havlíčkův Brod): První dvě třetiny jsme nehráli dobře. V té třetí už jsme se trošku přizpůsobili benátecké hře. Benátečtí mají neskutečnou formu, paradoxně jsme v závěrečné části hry dvakrát inkasovali. Čekali jsme na přesilovku, ze které bychom mohli srovnat stav na 1:1, domácí ale ujeli a vstřelili branku. Poté již bylo po zápase. Domácím můžeme pogratulovat, naopak my se musíme připravit na zápas s Mostem, abychom bodovali.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!