22. 2. 2014 | Daniel Langer, Daniel Langer, Tomáš Nejedlo

Boleslav se díky přesilovkám ujala vedení v sérii

ČF1, sobota 22. 2. 2014
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN
Okresní série play off mezi Mladou Boleslaví a Benátkami začala v sobotu na ledě Bruslařů. V rukavičkách se rozhodně nehrálo, vždyť poměr menších trestů byl po skončení utkání 16:14. A právě v přesilových hrách Mladoboleslavští prokázali svou obrovskou sílu a rozhodli v nich zápas. Proměnili hned čtyři, což výraznou měrou přispělo k výhře 5:2. Boleslav se tak ujala vedení v sérii a další zápas je na programu už v neděli, opět od 17:30 hodin.
Ml.Boleslav: Will – Němeček, Toman, Ovčačík, Pojkar, Meland, Bohunický, Kurka – Nouza, Loskot, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Musil, Lenc – Látal, Vrbata, Kubica
Benátky n.J.: Schwarz (30. Trenčan) – Ulrych, Říha, Jánošík, Kajínek, Pabiška, Pyrochta, Niko – Kica, Dušek, Bárta – Jonák, Skořepa, Krejčík – Špaček, Skalický, Dlouhý – Klimt, Plodek, Psota
Branky a nahrávky: 11. Mikulík (Toman), 14. Broš (Klimenta, Jarůšek), 23. Mikulík (Ovčačík, Klimenta), 31. L. Pabiška (Vrbata, Toman), 41. Broš (Klimenta, Mikulík) – 1. Bárta (Kica, Dušek), 36. Bárta (M. Pabiška, Trenčan). Rozhodčí: J. Jílek, Schmejkal – M. Jílek, Rozlílek. Vyloučení: 16:14, navíc Toman (MBL) 5 minut + 20 minut OK - Kica (BEN) 5 minut + 5 minut + 20 minut OK. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2970. Střely na branku: 34:24.

Komentář

V úvodních sekundách střetnutí domácí fanoušci stale ještě prezentovali své choreo s horrorovou tématikou a jako by tak předznamenali, jak bude vypadat první střídání domácího mužstva. Zahajovací formace Mladé Boleslavi se zřejmě ještě nestačila přepnout do zápasového módu, jelikož hned první útok skončil pukem za zády šokovaného Willa. Boleslavský brankář neudržel Duškovu střelu a nejzdatnějším šermířem na brankovišti se ukázal být Michal Bárta, jenž využil nedůrazu boleslavské obrany a dotlačil kotouč za brankovou čáru. To byla pro celek z města automobilů hodně studená sprcha, což se odrazilo na následujících minutách.

Obranný val benáteckých hokejistů pracoval poměrně spolehlivě a na Schwarze mnoho puků neprocházelo. Tento stav platil až do okamžiku, kdy si Milan Mikulík vybruslil do středu hřiště a vyslal na první pohled neškodnou bekhendovou střelu. Jenže chyba lávky, kotouč benáteckého brankáře překvapil a puk zapadl do horního růžku hostující svatyně. O několik okamžiků později už šli Bruslaři do vedení, to když důrazný Michal Broš využil přesilovou hru dorážkou z brankoviště. Zbytek prvního dějství byl poznamenán častým vylučováním a do sirény se již mnoho zajímavého neudálo.

Dvě minuty po návratu z kabin hráli Bruslaři početní výhodu. Na modré udržel pásmo Ovčačík, posunul na Milana Mikulíka a ten si prostor pro nechytatelnou ránu, díky níž si připsal druhou branku večera. Významnou ztrátu zaznamenaly Benátky v polovině střetnutí, když přišly o zdravotně indisponovaného Marka Schwarze a do branky musel Trenčan, ani on ale čisté konto dlouho neudržel. Mladé Boleslavi se v početních výhodách dařilo a domácí hokejisté skoro dali zapomenout na fakt, že na ledě chybí přesilovkový dispečer a kapitán David Výborný.

Milan Toman si srovnal Martina Látala a sám se posunul na křídlo. To se ukázalo být správným tahem, jelikož po vyhraném vhazování zkušený obránce narýsoval skákavou přihrávku na zadní tyč, kde si výborně poradil rekonvalescent Lukáš Pabiška. Na ledě se začalo s postupem času významně jiskřit, hokejisté obou celků si nic nezůstali dlužni. Snížení přinesla, pro sobotní večer typicky, početní výhoda a tentokrát rovnou dvojnásobná. Ve vlastním oslabení sice nejprve ujel Michal Broš, jenže nedal. Prakticky z protiútoku předvedl povedený slalom Michal Bárta a s přispěním obránce nadvakrát dostal kotouč za Willova záda.

Koncovku druhé třetiny poznamenal nevybíravý zákrok Petra Kicy na Romana Willa. Brankářská maska letěla hodně vysoko a stejně tak ruce Milana Tomana, jenž se jal úkolu pomstít svého spoluhráče a zároveň jasně naznačit soupeři, že podobné události nehodlají boleslavští hokejisté tolerovat. Ačkoliv ani jeden z akterů neshodil s vidinou trestu pro další utkání rukavice, hlavní rozhodčí poslal oba znesvářené kohouty do sprch. Kica navíc inkasoval další vyšší trest právě za svůj předcházející zákrok.

Mezi dvoubrankové střelce prvního čtvrtfinále se prosadil i Michal Broš, když šikovnou tečí využil početní výhodu a střelu Tomáše Klimenty sklepl mezi Trenčanovy betony. Zbytek utkání se odehrál podle očekávaného scénáře. Boleslavští se snažili o kontrolu dění na hřišti, Benátky s vědomím, že ztráta už je příliš velká, se snažily dostat na dostřel, leč marně. První čtvrtfinále tak za mexických vln a občasných potyček na ledě dospělo až k očekávanému vítězství Bruslařského klubu.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán, trenér HC Benátky nad Jizerou: Věděli jsme, že v Boleslavi budeme hrát dlouhé minuty oslabení, ale že jich bude tolik, to jsem netušil. Dostali jsme čtyři góly v přesilových hrách domácích, což prakticky rozhodlo celý zápas. Trochu mě mrzí, že se tady trochu objevují ty nečisté věci ze strany domácích, jako je simulování. To si myslím, že Boleslav nemá zapotřebí, má vynikající manšaft a dneska ukázala, že v tom zápase dominovala. Do dalšího zápasu půjdeme s tím, že budeme co nejdéle chtít udržet stav 0:0 a hlavně hrát hru pět na pět. Těch minut při hře pět na pět bylo hrozně málo a tam bychom mohli být silnější jak Boleslav, ale bohužel jsme se k tomu moc nedostali. Na druhou stranu jsme my podali sympatický výkon a až na ty fauly z naší strany byl dobře odehraný. Série je zatím jen 1:0, takže zítra pokračuje válka.

Marián Jelínek, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Viděli jsme velice bojovné nervózní utkání. Na zápase bylo vidět, že začíná série. Určitě ty další zápasy se budou vyvíjet jinak. Zaplať pánbůh, že po tragickém začátku jsme se dostali do hry. A byl bych velmi rád, aby se takové začátky už neopakovaly. Když jsme vedli, tak soupeř změnil systém, začal hrát velice agresivně a nám to naštěstí vyhovovalo, protože jsme vstřelili další góly. Věřím, že to utkání soupeře stálo hodně sil, takže když bude takhle hrát dál, tak nám to bude vyhovovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!