26. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

Bruslaři potřetí úspěšní, Benátky ve čtvrtek budou odvracet mečbol

ČF3, středa 26. 2. 2014
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Série dvou okresních rivalů mezi Benátkami a Mladou Boleslaví se po proudu řeky Jizery přesunula na benátecký zimní stadion. Dvanáct stovek diváků zaplnilo ochozy a viděli opět kvalitní podívanou, kterou zkušená Mladá Boleslav dovedla do vítězného konce. O výhře Bruslařů definitivně rozhodly dvě proměněné dvojnásobné přesilovky ze třetí třetiny, Benátečtí pak už jen upravili na konečných 2:5 ze svého pohledu. Ve čtvrtečním utkání budou Benátky doma bojovat o prodloužení série, naopak Boleslav má mečbol.
Benátky n.J.: Schwarz (Trenčan) – Pyrochta, Ulrych, Jánošík, Kajínek, Niko, M. Pabiška, Říha – Bárta, Dušek, Jonák – Psota, Plodek, Vařecha – Dlouhý, Skalický, Špaček – Krejčík, Skořepa, Klimt – Maďar.
Ml.Boleslav: Will (Růžička) – Toman, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Meland, Žabka – L. Pabiška, Kubica, Nouza – Klimenta, Broš, Mikulík – Musil, Vrbata, Látal – Ďurač, Frolík, Jarůšek.
Branky a nahrávky: 8. Skořepa (Klimt, Krejčík), 53. M. Pabiška (Skořepa, Krejčík) – 3. Němeček (L. Pabiška, Nouza), 16. Mikulík (Jarůšek, Klimenta), 35. Látal (Musil, Vrbata), 49. Broš (Mikulík, Klimenta), 49. Jarůšek (Nouza, Vrbata). Rozhodčí: Jeřábek ml., Mrkva - Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1205. Střely na branku: 25:38.

Komentář

Mladoboleslavští vstoupili do utkání pěkně zostra a již po necelých třech minutách vedli. Lukáš Pabiška vypálil nebezpečně na Schwarze, odražený puk usměrnil mezi tři tyče na útočném výletě Roman Němeček - 0:1. Boleslavští se vstřelenou brankou hráli prim, dokumentovala to například výborná teč Klimenty, kterou Schwarz zachytil na poslední chvíli na brankové čáře. Benátečtí se ale dočkali vyrovnávací branky. Po vhazování přišla Klimtova střela, kterou Will vyrazil k hokejce Josefa Skořepy a ten bekhendem poslal puk do branky - 1:1. Schwarz si poté připsal několik úspěšných zákroků, avšak pro Benátky ještě do první přestávky přišel smolný gól. Domácím hokejistům se nepodařilo po ubráněném oslabení vyhodit touš z pásma, z čehož vznikl boleslavský zámek. Když už se zdálo, že by se Benátky mohly ubránit, přišla skrytá střela, která propadla bezmocnému Schwarzovi mezi betony - autorem gólu Milan Mikulík - 1:2. Poté se ještě benátecký gólman zaskvěl při samostatném úniku Mikulíka.

Hokej v kvalitní atmosféře pokračoval, diváci si rozhodně museli přijít na své. Benátečtí v úvodu neproměnili přesilovou hru a krátcé poté si museli z hluboka oddechnout, neboť ustáli několik nebezpečných ran okolo své branky. Ještě pernější momenty přišly pro domácí hokejisty o pár momentů později. Půl minuty po sobě totiž putovali na trestnou lavici dva benátečtí hráči a Benátky se musely bránit dvojnásobnému oslabení. Obětavostí a i díky zákrokům Marka Schwarze se této přesilovce soupeře ubránili. Za jednobrankového vedení hostí se zápas lámal. A Benátky potřetí inkasovaly. Po rychlé útočné akce Bruslařů ještě domácí gólman zasahovat nemusel, následnou šanci už Martin Látal proměnil - 1:3. Obrovskou šanci na snížení v závěru druhé části spálil Josef Skořepa, když přihrávku Plodka zblízka nedokázal usměrnit do poloodkryté branky. Will v tento moment obrovsky Bruslaře podržel.

Od počátku třetí třetiny začala dvojice sudích rozdávat tresty a tratily především Benátky. Plodek s Kajínkem usedli na trestnou lavici a před Boleslaví tu byla minutová přesilovka pět na tři. Ta navíc byla umocněna i dalším dvouminutovým trestem, který inkasovala hráčská lavice za nesportovní chování. Dvojnásobná přesilovka byla zhodnocena čtvrtým gólem. Klimentovu střelu ještě Schwarz vyrazil, na dorážku Michala Broše již ale i on byl krátký - 1:4. Plodkův trest skončil, avšak naskočil další odložený a přesilovka pěti proti třem tak pokračovala. Ještě v téže minutě Boleslavští zvýšili již na rozdíl čtyř branek. Úspěšným střelcem byl Richard Jarůšek - 1:5. Domácí sympaticky nesložili zbraně a dočkali se i druhé branky. Marek Pabiška si sjel na střelu a trefil odkrytý horní roh Willovy branky - 2:5. Kosmetická úprava skóre ale již na výhře Mladé Boleslavi nic nezměnila, Bruslaři budou mít ve čtvrtek mečbol.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Byl to podobný zápas jako ty v Mladé Boleslavi. Opět jsme se snažili hrát aktivně, ale znovu jsme byli hodně minut v oslabení. Boleslavští utkání rozhodli právě v přesilových hrách. Asi jsme nepoučitelní. Víme, jak na naše zákroky jejich hráči reagují a nenacházíme nějaké prostředky na to, aby je Mladá Boleslav nevyužívala. To je alfou a omegou celé série.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): Vedeme 3:0, což nám ale ještě nic nezaručuje. Byl to nehokejový, nepohledný zápas. Pro diváky žádný velký zážitek. Chvílemi je to spíše wrestling na ledě. Vytvořili jsme si více gólových šancí, které jsme proměnili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!