17. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

Oblíbený soupeř z Mostu padl s Benátkami i po patnácté

4., středa 17. 9. 2014
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Benátecký hokej musí být pro Most snad už noční můrou. Jak jinak si vysvětlit mostecké prokletí, které nyní trvá již patnáct prvoligových zápasů. Benátky začaly na severu Čech skvěle a po trefách Dlouhého, Ordoše a Skořepy vedly již o tři branky. Pak ale převzali iniciativu Mostečtí a čtyřmi brankami otočili průběh utkání. Pak ale prodloužení trefil v přesilovce Říha a v nájezdech o patnácté výhře Benátek proti Mostu v řadě rozhodl Pabiška. Posílený Most tak opět Benátky neporazil, i když k tomu tentokrát nebylo daleko. Středočechy čeká další utkání v sobotu doma, přijede prvoligový favorit z Chomutova!
Most: Horák (Soukup) – Kousalík, Pavlík, Kasal, Charousek, Hora, Havelka, Kokeš – Tauš, Divíšek, Nedrda – Kubinčák, Alinč, Petruška – Zavřel, Smolka, Slavíček – Mical, Hanzl, Válek
Benátky n.J.: Lukáš (Jelínek) – Pabiška, Říha, Plutnar, Kolmann, Ulrych, Jandejsek, Beránek – Krejčík, Skořepa, Špaček, Vařecha, Miškovský, Maďar – Dlouhý, Mikyska, Bittner – Skalický, Jonák, Ordoš
Branky a nahrávky: 23. Smolka (Charousek), 31. Pavlík, 44. Tauš (Charousek, Slavíček), 46. Slavíček (Kasal) – 10. Dlouhý, 13. Ordoš (Jonák, Skalický), 21. Skořepa (Kolmann, Říha), 55. Říha (Skořepa), rozh. náj. Pabiška. Rozhodčí: Petružálek - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 369. Střely na branku: 40:40.

Komentář

Těžko hledat v první lize pro benátecký tým oblíbeného soupeře. Benátky vstoupily do utkání s vidinou patnácté výhry proti Mostu v řadě s chutí a brzy si také vypracovaly dobrý náskok. První šanci měl domácí Nedrda, ale neproměnil, a tak se skóre poprvé měnilo v 10. minutě při hře ve čtyřech na obou stranách. Adam Dlouhý vypálil na Horákovu lapačku a slavil úspěch - 0:1. Netrvalo dlouho a benátecká družina již vedla o dva góly. Mladík Jan Ordoš dostal přihrávku do jízdy, kličkou oklamal Horáka a z úhlu dokázal zamést puk do branky - 0:2. V závěru první části ještě neúspěšně zahrozil Maďar.

Do druhé třetiny vstupovaly Benátky v přesilovce a záhy ji také využili. Časomíra odkrojila z prostřední části jen dvanáct sekund, když Josef Skořepa nad lapačku gólmana navýšil benátecké vedení - 0:3. Mosteckým rovněž pomohla přesilovka, aby se dostali do zápasu. V době, kdy na trestné lavici pykal Plutnar, nájezdový specialita Pavel Smolka přeskonal ležícího Lukáše - 1:3.

Ve 31. minutě se už Most dostal na dostřel jediné trefy. Dokonce ve dvojnásobné početní převaze vypálil Filip Pavlík a trefil cíl - 2:3. Nástup do třetí třetiny se Benáteckým nepovedl. Mostečtí měli pevnou půdu pod bruslemi a využili toho dokonale. Charousek vybídl ke skórování zkušeného Zdeňka Tauše, jenž ranou do horní poloviny branky nezaváhal - 3:3. Netrvalo dlouho a domácí dokonali obrat. Kasal si vyměnil puk s Bohumilem Slavíčkem, jemuž nedělalo problém poslat puk do prázdné klece - 4:3.

Naštěstí pro Benátky fauloval útočník Zavřel a v nabídnuté přesilovce hosté vyrovnali. Specialista na vhazování Josef Skořepa jej vyhrál na Jiřího Říhu a jeho rána od modré čáry znamenala vyrovnání - 4:4. Prodloužení žádnou změnu skóre nepřineslo, a tak přišly na řadu nájezdy. V nich neuspěl žádný z domácí střelců - Petruška, Smolka, Kousalík. Naopak hned první benátecký nájezdník Marek Pabiška úspěšný byl a jeho penalta znamenala druhý bonusový bod - 4:5 sn.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Most): Ve 21. minutě za stavu 0:3 jsme vypadali na ručník. Chyběl nám respekt k soupeři, po utkání s Chomutovem si hráči asi mysleli, že už to všechno půjde samo, což se nám krutě vymstilo. Na druhou stranu musím mužstvo pochválit za to, že za stavu 0:3 dokázalo otočit na 4:3. Je škoda, že se nám to vedení nepodařilo v závěru navýšit, šance jsme na to určitě měli. Soupeř potom využil přesilovku a vyrovnal. Po tom průběhu jsme ale rádi aspoň za ten bod.

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Do utkání jsme vstoupili velice dobře, ale za stavu 3:0 pro nás jsme bohužel nezvládli některá oslabení, pustili jsme soupeře do hry. Ale je dobře, že za stavu 4:3 pro domácí se kluci nepoložili, dokázali ten zápas vyrovnat a dotáhnout do prodloužení. Penalty už jsou potom vabank. Jsme rádi za dva získané body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!