29. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

České Budějovice oslavily v Benátkách první venkovní body

8., pondělí 29. 9. 2014
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU
Vložené pondělní kolo zaválo do Benátek nad Jizerou celek Českých Budějovic, který do té doby venku nezískal ani bod. To se však u Jizery změnilo, neboť Motor trpělivým výkonem slavil úspěch. Už v první třetině poslal hosty do vedení šťastnou trefou Kuchejda. Ve druhé části Jihočeši zvýšili po pěkné kombinaci zakončujícím Vráblíkem. Domácí sice díky Plutnarově trefě snížili, ale v závěrečné power play Nouza určil konečný výsledek 1:3. Benátečtí tak hodlají zabojovat ve středu, kdy budou hosty u nováčka v Prostějově.
Benátky n.J.: Lukáš (Jelínek) – Pabiška, Niko, Ulrych, Havlín, Beránek, Mrázek, Plutnar – Špaček, Skořepa, Dlouhý – Vařecha, Miškovský, Krejčík – Jonák, Mikyska, Skalický – Bittner, Hrníčko, Kalfiřt – Maďar.
Č. Budějovice: Bláha (Kůdela) – Mucha, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Chmelíř, Růžička, Semrád – Boháč, Pajič, Kuchejda – Švihálek, Straka, Nouza – Prokeš, Rob, Heřman.
Branky a nahrávky: 53. Plutnar (Skořepa, Dlouhý) – 18. Kuchejda, 27. Vráblík (Straka, Nouza), 60. Nouza (Vráblík). Rozhodčí: J. Jílek - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 266. Střely na branku: 28:39.

Komentář

Na hostujícím týmu bylo od počátku utkání zřejmé, že touží protrhnout venkovní smůlu a konečně urvat z cizího kluziště nějaké body. Gólman Lukáš musel být mnohem častěji na pozoru a hned v úvodu utkání si poradil s několika nebezpečnými pokusy soupeře. Benátečtí Bláhu prakticky neohrožovali, a když už, tak to byly pokusy z kategorie propagačních. První třetina byla vůbec takovou oťukávací a příliš vzruchu nepřinesla. Snad až v závěru, kdy na trestnou lavici usedl domácí Niko a Motor se šťastně dostal do vedení. Ještě předtím ale nebezpečně pálil Růžička a puk prolétl těsně nad břevnem Lukášovy branky. Poté Špaček vyhazoval puk od vlastní brankové čáry, jenže trefil přesně hůl Davida Kuchejdy, který bez váhání zametl kotouč skrz Lukášovu výstroj do branky - 0:1. Do kabin tak po dvaceti minutách odcházeli spokojeněji hosté.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Benátečtí a vypracovali si hned v jejím úvodu dvě solidní příležitosti. Nejprve Krejčík těsně nedotáhl svůj blafák do gólového konce a poté střelu Ulrycha od modré čáry tečoval Skalický přesně do míst, kde byl jistý Bláha. Co se nepovedlo domácím, do puntíku využili hosté. A akce to byla ukázková. První útok předvedl ťukes, když puk šel z hokejek zkušených Nouzy a Straky až ke sjíždějícímu Romanu Vráblíkovi, jenž přehodil ležícího Lukáše - 0:2. Motor hrál v pohodě a Benáteckým kombinace vázla. Snížení měl na své hokejce mladík Hrníčko, ale první teč ani následná dorážka nevyvedla z míry klidného Bláhu. Podobně se nedařilo na druhé straně ani dalšímu nadějnému mladému útočníkovi. Radek Prokeš uháněl sám na Lukáše, jenže puk ho zřejmě neposlechl a skončil nakonec až v ochranné síti.

Při nástupu do třetí třetiny si přítomní kladli otázku, zda se Středočechům podaří s výsledkem ještě něco udělat. Motor však hrál směrem dozadu velmi zodpovědně, navíc se mohl spolehnout na jistého Bláhu. Především první českobudějovická lajna Benátecké notně zlobila. Tomáš Nouza se prohnal po křídle a mířil svou střelu mezi Lukášovy betony. Gólman celku od Jizery ale své chrániče sklapl včas. V 53. minutě dostalo utkání opět nový náboj. Na Skořepu přihrávku si z modré čáry sjel Michal Plutnar a nechytatelnou bombou do horní poloviny branky snížil - 1:2. Domácí se však do žádného většího tlaku dostat nedokázali. Snad jedině Dlouhého střela snesla přísnější měřítko, ale mířila vedle. To už domácí hráli přesilovku a zvýraznili ji i hrou bez brankáře. Vyrovnání se nedočkali a navíc jedenáct vteřin před koncem řádné hrací doby Tomáš Nouza zkušeně od červené čáry poslal kotouč po ledě do prázdné benátecké klece a pečetil tak první výhru svého týmu z venkovních kluzišť - 1:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Hráli jsme proti zkušenému mužstvu. Momentálně máme velkou marodku. Zejména v obranných řadách musí hrát nezkušení mladí kluci. Dále nás trápí chabá koncovka. Na jednu branku se v domácím prostředí nedá vyhrát. Trápí nás to už třetí zápas. Za poslední zápasy jsme vstřelili pouze čtyři góly, což je hrozně málo.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Po třech venkovních porážkách jsme si řekli, že musíme hrát trošku jinak. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany. Soupeře jsme nepouštěli do přečíslení či šancí. Samozřejmě nějaké chybičky jsme udělali, ale naše úkoly jsme poctivě plnili. Utkání jsme po celou dobu kontrolovali a zaslouženě vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.