29. 11. 2014 | Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Střelecká nemohoucnost trvá, Benátečtí ani proti Kadani nezazářili

29., sobota 29. 11. 2014
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Největším problémem benáteckých hokejistů je střílení branek. Nejinak tomu bylo i v domácím zápase proti Kadani. Benátečtí navíc po většinu utkání tahali za kratší konec, a tak se není čemu divit, že museli ve třetí třetině dotahovat dvoubrankové manko. Povedlo se jim to částečně, když snížil Mikyska. Navíc se ale Benátky nezmohly a tak tři body putují na sever Čech.
Benátky n.J.: Vaněček – Havlín, Plutnar, Vitásek, Pálek, Ulrych, Jandejsek, Pabiška – Jonák, Skořepa, Miškovský – Bulíř, Mikyska, Hrníčko – Špaček, Skalický, Dlouhý – Psota, Vařecha, Maďar – Bittner.
Kadaň: Hanuljak – Opalek, Stehlík, Bartejs, Pavlas, Trefný, Szathmáry, Mazanec – Ton, Chlouba, Jíra – Hlava, Kůs, Račuk – Šagát, Sikora, Kadlec – Novák, Hejcman, Lehnert.
Branky a nahrávky: 51. Mikyska (Hrníčko, Plutnar) - 30. Kůs (Račuk, Trefný), 45. Mazanec (Hejcman, Lehnert). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, T. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 290. Střely na branku: 24:25.

Komentář

V předchozích dvou vzájemných zápasech obou týmů v letošní sezóně se vždy z výhry radoval hostující celek. Nejinak tomu nakonec bylo také ve třetím měření sil. Střetnutí Benátek a Kadaně se vždy vyznačují podobným stylem hry. Bojuje se povětšinou o každý metr ledu, utkání se vyznačují bruslením v tempu, ale příliš gólových šancí k vidění nebývá. Přesně takový duel se hrál v sobotním podvečeru u Jizery. Prakticky jediné dvě větší příležitosti měli hosté krátce po sobě. Na konci šesté minuty se nejprve před svého strážce natlačil Sikora a v tísni sám před Vaněčkem neuspěl. Benátecký gólman totiž na brankové čáře stačil vyrazit puk do rohu. Ještě větší příležitost měl ale za pár sekund Sikorův spoluhráč Martin Šagát. Po přihrávce na vrchol brankoviště měl před sebou poloodkrytou klec, ale položená Vaněčkova hůl na ledě mu znemožnila dostat kotouč do branky! Domácím se v následném průběhu hry nedařilo skoro nic, ani v přesilovkách toho Středočeši moc nevymysleli.

Se vstupem do druhé třetiny domácí přidali na aktivitě a vypracovali si také pár solidních příležitostí, které ale zůstaly neproměněny. Po třech minutách hry ve druhé části vymyslel Pabiška přesnou přihrávku na hůl najíždějícího Michala Bulíře, který si vybruslil netísněn až do střelecké pozice a polovysokou střelou vyprášil jen Hanuljakovy betony. Zpoza branky bylo krásně vidět, že kdyby Bulíř zamířil pod horní tyč, hostující gólman by byl bez šance. Jenže na kdyby se nehraje, to je jasná věc. Za minutu mohl Ondřej Vitásek, který letos hrál za benátecký tým poprvé, otevřít skóre, leč nestalo se. Nejdříve byl před Hanuljakem rozpoután docela solidní závar, poté se k puku dostal Vitásek, jenže hůl zaskakující Tona srazil z odkryté klece touš za branku. A tak přišel v polovině utkání trest z nenápadné akce kadaňského SK. Na levém křídle si do střely nabruslil Jaroslav Kůs a přesně umístěnou ranou nad Vaněčkovo rameno se poprvé v tomto utkání zapsal do listiny střelců - 0:1.

Po začátku třetí třetiny měl vyrovnání na své hokejce Michal Bulíř, avšak ani druhou ze svých příležitostí nedokázal dotáhnout do gólového konce. Dobře se sice natlačil před svého strážce, ale obtěžován jím nedokázal překonat před sebou stojícího Hanuljaka. A jak to tak bývá, Kadaňští trestali. Právě na Bulíře byl na červené sveden diskutabilní zákrok, který sudí Petružálek nechal bez povšimnutí a z protiútoku na útočném výletě trestal Martin Mazanec, který navíc s pomocí teče jednoho z bránících hráčů Benátek překonal Vaněčka - 0:2. Zpět do zápasu Benátecké vrátil v 51. minutě Josef Mikyska, když jeho střelu zastavila až síť za zády gólmana Hanuljaka - 1:2. V následném průběhu se však Benátečtí nedostali do potřebného tlaku tak, aby ještě zaútočili na vyrovnání. Nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak se z těsné výhry radoval severočeský celek.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, HC Benátky nad Jizerou:
"Byl to kvalitní zápas, bohužel pro nás nedopadl dobře. Náš tým byl sice posílen, ale soupeř má také své kvality, např. spoustu hráčů se zkušenostmi z Extraligy. Kadaň odehrála zápas takticky velmi dobře: hrála zodpovědně, disciplinovaně. Zkrátka předvedla hru, kterou jsme chtěli hrát my a se kterou jsme v minulém kole zvítězili na Kladně."

Jaroslav Beck, SK Kadaň:
"Zisk tří bodů z venku je pro nás samozřejmě perfektní. Utkání jsme takticky zvládli, měli jsme dobrý pohyb. V nasazení a důrazu jsme domácím, kteří do toho šli velmi ostře, stačili. Myslím si, že dnes rozhodla větší koncentrace na defenzivu ve středním pásmu, kde jsme domácím dělali velké problémy a ti se k nám do třetiny dostávali jen velmi těžce. Dále jsme v těch protiútocích byli zdravě drzí a výsledkem byly i dvě vstřelené branky. Musím pochválit také brankáře Hanuljaka, který nás v těžkých chvílích podržel."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.