19. 2. 2015 | Miroslav Mayer, Martina Válková

Motor ožil, nedovolil Benáteckým ani gól a v sérii srovnává krok

ČF2, čtvrtek 19. 2. 2015
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Druhý zápas čtvrtfinálové série mezi Budějovicemi a Benátkami vyzněl lépe pro domácí celek. Ten se ze včerejšího nezdaru poučil a režii dnešního zápasu měl plně ve své moci, byť do vedení jej dostal až střelou z 35. minuty utkání Dušan Žovinec. V závěrečné periodě svou převahu na ledě Budějovičtí ještě korunovali dalšími třemi trefami a porazili Benátcké konečným výsledkem 4:0. Čtvrtfinálová série se tak k Jizeře stěhuje za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy.

Č. Budějovice: Bláha – Punčochář, Žovinec, Vráblík, Bohunický, Mucha, Suchánek, Škopek, Semrád – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Pašek, Trummer, Přibyl.
Benátky n.J.: Vaněček – Říha, Havlín, Beránek, Pabiška, Kolmann, Pálek, Říha – Dlouhý, Skořepa, Špaček – Jass, Miškovský, Víšek – Jonák, Mikyska, Skalický – Vařecha, Bittner, Ordoš.
Branky a nahrávky: 35. Žovinec (Rob), 47. Pajič (Boháč, Žovinec), 54. Boháč (Kuchejda, Pajič), 59. Pajič (Boháč, Kuchejda). Rozhodčí: Petružálek, Škrobák – Guth, Kreuzer. Vyloučení: 5:5, navíc Miškovský (BEN) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 5808. Střely na branku: 34:28.

Komentář

Druhý zápas série s Benátkami nad Jizerou začal Motor aktivněji a první zásah si Vaněček připsal po střele Švihálka už v první minutě zápasu. Jihočeši zjevně chtěli svým fanouškům ukázat, že tentokrát to bude o něčem jiném. První větší šanci měl navrátilec Tomáš Nouza, kterého našel přihrávkou Žovinec. Vaněček byl připravený a puk vyrazil mimo branku. Obrovskou šanci neproměnil ani obránce Vráblík, který měl před sebou prázdnou branku, ale jeho střelu zastavila hůl brankáře Vaněčka. Další možnost měl Adam Přibyl řítící se sám na branku, ale přestřelil. Necelých šest minut před koncem první části si na puk sáhl i Bláha. Přesto měli hosté první gól na dosah, když po sérii odrazů skončil puk v síti, ale rozhodčí usoudili, že byl do branky kopnut. Vzápětí byl v nadějné pozici Pabiška, ale Bláha stačil jeho pokus vytěsnit vedle branky. Velký tlak předvedli hosté v závěru, při přesilové hře, při domácích však stálo štěstí. Po většinu třetiny byli Jihočeši lepší, ale branka nepadla.

Druhá část začala přesilovkou Jihočechů, při které se po nárazu do mantinelu skácel Michal Švihálek a musel být ošetřen. Josef Straka mohl protrhnout svoji střeleckou smůlu při další přesilovce, když byl sám před Vaněčkem, ale ten zůstal klidný a domácího kapitána vychytal. Středočeši pak měli příležitost hrát dvě přesilovky po sobě, ale brzo faulovali ujíždějícího Nouzu a hrálo se ve čtyřech. Přesně vteřinu po návratu domácího hráče se na modré napřáhl Dušan Žovinec a jeho střela skončila v brance. Radost domácích neznala mezí. Budějovičtí byli i nadále hodně aktivní. Přestože však byli ve druhé části lepší než hosté, tolik šancí jako v první dvacetiminutovce neměli.

V závěrečné třetině byl prvním hráčem, který vystřelil na branku, benátecký Jan Víšek. Jeho střelu ale Bláha podržel v lapačce. Na druhé straně se rozjel Luboš Rob, ale nedokázal zvednout puk, Vaněček byl tak úspěšnější. Vzápětí sjížděl od mantinelu Rok Pajič, ale ani on nedokázal hostujícího gólmana překonat. Z následného tlaku domácího týmu padl i druhý gól. Rok Pajič se rozjel od vlastní branky, projel celým hřištěm, obkroužil branku a bekhendem nahodil puk do brankoviště. Tam si ho do vlastní branky srazil někdo z hostujících hráčů. Zvýšit náskok domácího týmu mohl Luboš Rob, který dostal přesnou přihrávku na modrou do jízdy a jeho bomba orazítkovala tyčku. Budějovičtí byli i nadále při chuti a Benátečtí se sice snažili hrát, ale tentokrát na Motor nestačili. Definitivní potvrzení domácího vítězství přinesl až třetí gól v síti Vaněčka. Daniel Boháč se napřáhl od mantinelu a jeho střelu si srazil tísněný obránce Benátek do vlastní sítě. To už ve vítězství věřila i téměř plná Budvar aréna a diváci nadšeně skandovali a tleskali. Sladkou tečku za zápasem udělal Rok Pajič, který tečoval puk před Vaněčkem na druhou stranu branky. Tentokrát byl Motor lepší, a oplatil tak Středočechům den starou porážku a hlavně předvedl výkon hodný play-off.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice):
Odehráli jsme úplně jiný zápas než včera, kdy jsme byli svázáni určitou odpovědností, možná za to mohla ta hymna. (směje se) Nemohli jsme si dovolit po druhé doma prohrát. Pak bychom to měli hodně těžké, ale proti Benátkám to bude i tak. Opravdu jsme museli zvítězit. Chválím všechny hráče včetně gólmana za to, jak k dnešnímu utkání přistoupili a jaký podali výkon.

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou):
Domácí byli lepší a začali velkým tlakem, který jsme velkým úsilím a s podporou gólmana dokázal přestát. Nevstoupili jsme do zápasu tak, jak bychom měli. Motoru pomohl gól z přesilovky, kdy vystřelil od mantinelu, přitom řadu nebezpečnějších pokusů jsme předtím dokázali blokovat. Nedokázali jsme vstřelit branku a nebyli tak dobří jako včera. Nakonec si odvážíme jedno vítězství, které je po nás cenné. Kdyby nám ho ve středu někdo nabídl, tak bychom ho brali.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!