1. 9. 2015 | Ondřej Nejedlo

Benátečtí zdolali Most až po samostatných nájezdech

přát., úterý 1. 9. 2015
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Benátečtí poslední domácí přípravné utkání vyhráli až v dovednostní disciplíně 3:2. Most byl zejména v druhé třetině dravějším týmem. Zřejmě se na severočeském týmu začíná projevovat rukopis zkušeného kouče Josefa Řeháčka, který razil útočný hokej při předchozích angažmá v Jablonci, Vrchlabí či Písku.
Benátky n.J.: Schwarz – Mrázek, Čermák, Jandejsek, Čakajík, Havlín, Artl, Havlín, Hubáček – Dlouhý, Jonák, Víšek – Hrníčko, Plodek, Špaček – Král, Volf, Ordoš – Matějček, Miškovský, Havlas.
Most: Petrásek (41. Mouček) – Šesták, Hora, Černý, Baránek, Grinn, Strejček, Bittner, Vaněk – Válek, Alinč, Mical – Kubinčák, Havlíček, Řehoř – Tauš, Přeučil, Smolka – Musil, Zdeněk, Procházka.
Branky a nahrávky: 3. Miškovský, 36. Dlouhý (Čakajík), rozh. sam. náj. Jonák - 32. Havlíček (Kubinčák), 59. Havlíček (Smolka). Rozhodčí: Macháč - Jecelín, Záhora. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 94.

Komentář

Benátečtí vstoupili do utkání s novou posilou v obranných řadách. V minulých dnech podepsal smlouvu na nadcházející sezónu velezkušený bek Martin Čakajík, který bude pro zadní řady středočeského týmu určitě přínosem. Již ve 3. minutě se Benátečtí ujali vedení. Po odražené střele se nejlépe orientoval Daniel Miškovský, který jako první překonal litvínovského gólmana ve službách Mostu Michaela Petráska. Tohle byla také jediná branka úvodní periody.

V té druhé byli aktivnější hosté z Mostu, ale naráželi na velmi dobrého Marka Schwarze v benátecké svatyni. Ve 33. minutě se také dočkali vyrovnání po pěkné akci Kubinčáka, který našel Ondřeje Havlíčka, jenž odčaroval Schwarzovo kouzlo. Brzy však Benátky opět vedly. V přesilové hře se projevily Čakajíkovy zkušenosti. Slovenský obránce vybídl Adama Dlouhého, který střelou o tyčku podruhé rozvlnil síť.

Ve třetí třetině Benátečtí dlouho drželi hubený jednobrankový náskok. V samém závěru hosté odvolali náhradního brankáře Moučka a při přesilové hře se jim naskytla výhoda dvou mužů v poli. Benátky ale z obranného či středního pásma třikrát minuly prázdnou branku. Trest přišel minutu a půl před koncem, kdy se před Schwarzem zjevil Ondřej Havlíček, který dorazil Smolkovu střelu a vynutil si samostatné nájezdy.

Jako první se dovednostní disciplíny zhostil tradiční mostecký exekutor Pavel Smolka, na Schwarze ale nevyzrál. Podobně se vedlo na druhé straně také Janu Ordošovi. Jakub Zdeněk se pokoušel o rychlou kličku, avšak benátecký brankář mu vypíchl kotouč. Jan Plodek mířil nahoru, stopku mu vystavilo rameno urostlého brankáře Moučka. Ondřej Havlíček útočil na hattrick, kličku alá Forsberg ale nedotáhl do úspěšného konce. Naopak Vítu Jonákovi se podařilo Moučka rozhýbat a zasunout mu kotouč mezi betony. Benátecký útočník tak rozhodl o tom, že i ze třetího zápasu před domácími fanoušky vyjdou Benátečtí vítězně.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Předešlé utkání bylo z naší strany určitě kvalitnější. Oba týmy podaly slabší výkon. Takhle se o body nehraje. Jediným hráčem, kterého mohu vyzdvihnout je brankář Marek Schwarz. Jinak to byl mdlý zápas, ve kterém jsme se přizpůsobili soupeřově hře. Nebyla to naše tvář, kterou chceme ukázat v sezóně.

Josef Řeháček (Most): Bylo to dobré utkání nahoru-dolů. Viděli jsme spoustu šancí a nasazení z obou stran. V závěru se nám podařilo vyrovnat. Takto bychom si představovali soutěžní zápas. Jsme spokojení.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.