13. 9. 2015 | Martina Kramerová, Ondřej Nejedlo

Benátečtí znovu neskórovali, z Vršovic odjeli s prázdnou

2., neděle 13. 9. 2015
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN
I ve druhém zápase benáteckým hráčům zvlhl střelecký prach. V pražském Edenu nevyužili několik šancí zejména v první třetině a Slávisté v té druhé trestali. Hned v samém úvodu se trefil obránce Hruška, druhou branku přidal po hostujícím nedůrazu před gólmanem Lukášem Maďar Vas. Ve třetí třetině se Pražané soustředili na pozornou obranu a tato taktika jim vyšla. Brankář Hylák si připsal čisté konto, ke kterému nemusel vynaložit příliš práce.
Slavia: Hylák – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Robinson, Vas, Markovič – Micka, Jurík, Jiránek – J. Doležal, Kašpařík, M. Čermák – T. Doležal, Tomek, Andres.
Benátky n.J.: Lukáš – R. Čermák, Říha, Havlín, Jandejsek, Kajínek, Pabiška, Sobotka, Čakajík – Víšek, Jonák, Dlouhý – Špaček, Plodek, Ordoš – Matějček, Volek, Černoch – Miškovský, Volf, Hrníčko.
Branky a nahrávky: 21. Hruška (Vas, Pavlin), 36. Vas (Robinson, Markovič). Rozhodčí: Smitka - Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1140. Střely na branku: 27:19.

Komentář

Domácí hokejisté na svého soupeře v první třetině doslova vlétli. Velký tlak, který si vytvořili před hostující brankou, však gólem v Lukášově brance neskončil. Neujala se ani střela Jiřího Doležala v 5. minutě, ani Kašpaříkův pokus o dvě minuty později. Po první siréně se tak obě mužstva rozcházela smírně.

Úvod druhého dějství patřil opět sešívaným. Necelou minutu po zahájení třetiny korunoval útočné snahy domácích Milan Hruška, který střelou k bližší tyči poslal svůj tým do vedení. Slávistickou převahu využil ve 36. minutě ještě maďarský útočník János Vas a Slavia jeho zásluhou zvýšila na 2:0.

Slavia byla častěji u puku i v poslední třetině. Zároveň o sobě dali vědět také hosté. Největší šanci hostujícího mužstva však v 50. minutě zlikvidoval Hylák. Benátky nevyužily ani jednu ze svých přesilovek a v zápase nevstřelily ani gól. Sešívaný brankář si tak hned v premiéře připsal čisté konto.

Červenobílí tak v úvodním domácím utkání sezony brali všechny body za vítězství 2:0. První tříbodový úspěch jim vynesl umístění na čtvrtém místě v tabulce WSM Ligy.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Slavia Praha): Rozhodně nás těší, že se nám v domácí premiéře před skvělým publikem podařilo zvítězit. Podali jsme dobrý, koncentrovaný výkon. První třetina byla vyrovnaná, pak jsme se však zlepšili, což bylo zapříčiněné vstřelením vedoucí branky. Soupeř tolik šancí neměl, hru jsme kontrolovali, čemuž odpovídá i poměr střel.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Zlobí nás produktivita. Se vším ostatním jsme spokojení. Slavia má kvalitní tým, avšak v obraně jsme hráli dobře. Myslím si, že se jednalo o kvalitní utkání. Bez vstřelených branek se ale nedá vyhrát. Chyběl nám kontaktní gól, který by závěr zápasu zdramatizoval.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!