16. 9. 2015 | Emanuel Míšek, Emanuel Míšek, Tomáš Nejedlo

Benátečtí na body v Třebíči těsně nedosáhli

4., středa 16. 9. 2015
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
V rámci 4. kola WSM Ligy se benátečtí hokejisté představili na ledě Třebíče, kde se dle průběhu hrálo vyrovnané utkání. Štěstí se nakonec usmálo na stranu domácího týmu, který ve třetí třetině rozhodl o svém těsném vítězství. Do vedení přitom šly v 6. minutě Benátky. Spolupráci zkušených Plodka se Špačkem zhodnotil vedoucí trefou Ordoš. Po vyrovnání domácího Rašky kralovali především oba brankáři - Vejmelka a Schwarz. Rozhodnutí přinesla až 45. minuta, kdy z přihrávky bývalého benáteckého obránce Nika rozhodl duel třebíčský Zuzin. Těsná porážka určitě mrzí, avšak je třeba se připravit na další mistrovský duel, v němž v sobotu Benátečtí doma přivítají Most.
Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Malena, Niko, Čejka, Přibyl, Šaur – Svoboda, Dolníček, Erat – Psota, Polodna, Švec – Zuzin, Dočekal, Kusko – Mrázek, Raška, Petelin.
Benátky n.J.: Schwarz – Čermák, Říha, Havlín, Čakajík, Kajínek, Kalina, Sobotka, Pabiška – Miškovský, Víšek, Černoch – Špaček, Plodek, Ordoš – Matějček, Hrníčko, Volek – Huňa, Volf, Paločko.
Branky a nahrávky: 11. Raška (Přibyl, Šaur), 45. Zuzin (Niko) – 6. Ordoš (Plodek, Špaček). Rozhodčí: Bejček – Špringl ml., Šmika. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1240. Střely na branku: 34:19. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

Zatímco loni Benátky porazily Třebíč hned třikrát, dnes si na ledu Horácké Slávie další vítězství nepřipsaly. Po vyrovnaném utkání rozhodl ve třetí třetině gól Petera Zuzina o tom, že tři bodu zůstanou doma.

Šumperk, Přerov ani Kladno si hned v úvodu WSM 1. Ligy neodnesli na bílé hvězdy hezkou vzpomínku. Podobně jsou na tom po dnešním utkání i HC Benátky nad Jizerou, které Třebíči podlehly 1:2.

První třetina měnila skóre na obou stranách. Hosté šli v 6. minutě do vedení, když Jan Ordoš po asistenci Plodka a Špačka dostal hosty do vedení. Třebíčským však stačilo necelých 5 minut na to, aby vyrovnali. Přibyl nahodil od modré čáry před brankáře Schwarze, kde jeho střelu tečoval Adam Raška. Utkání poté bylo do konce první třetiny ve znamení neprůstřelné obrany a skvělých brankářů na obou stranách kluziště.

Jak uvedl po utkání na tiskové konferenci trenér Třebíče Mička, rozhodující pro vývoj utkání bylo odolání přesilovce Benátek pět na tři poté, co byl Šaur vyloučen za sekání. Horácké Slavii vlilo úspěšné vzdorování neodbytným Benátčanům novou krev do žil, ale vedoucí gól i přes usilovnou snahu domácích do konce druhé dvacetiminutovky nepadl.

Fanoušci se dočkali až ve třetí třetině, kdy Peter Zuzin za asistence Nika překvapil ve 45. minutě Schwarce a po nájezdu a střele z levé části hřiště skóroval na 2:1 pro Třebíč. Snahu hostů po prodloužení zhatilo v 59. minutě vyloučení Kajínka za podražení.

Byl to vyrovnaný zápas, což ukazuje také skóre. Dnes byli lepší obrany a brankáři než útočníci.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: „Jak bylo řečeno, byl to vyrovnaný zápas. Pro nás bylo hrozně důležité, že jsme ve druhé třetině ustáli dlouhé oslabení ve třech. To pak dalo nějaký ráz do další hry. Nás to v tom momentu ještě víc nastartovalo. Chtěli jsme dát rozhodující gól. Podařilo se to až ve třetí třetině a střela, kterou tam Peter vyslal, nechal si poradit a prostě to tam poslal. Gólman to asi nečekal, pustil to, bylo asi dané, že v třetí třetině vyhraje ten, kdo dá gól. V té třetí třetině jsme si to pohlídali, ale pro nás to byl strašně těžký zápas, těžký soupeř a třetí zápas v pěti dnech, takže vydřené, vybojované. Klukům patří velký dík.“

Jiří Čelanský - HC Benátky nad Jizerou: „Vyrovnaný zápas, bojovný z obou stran. Bylo to o maličkostech, o detailech a k domácím se v koncovce přiklonilo štěstí. Rozhodly ne ty nejvyloženější šance zápasu, ale taková lehčí střela, ale i to je hokej. My jsme sem přijeli s nějakou taktikou, kterou jsme myslím drželi po celých šedesát minut. Přijeli jsme sem bodovat, ale nebodujeme. Takže s předvedenou hrou spokojenost, s výsledkem ne.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.