22. 12. 2015 | Vojtěch Martinek, Martina Nová

V předvánočním utkání Benátky ukořistily v Litoměřicích plný počet bodů

34., úterý 22. 12. 2015
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Po další sérii porážek přišla po čtyřech zápasech, kdy Benátčané nebodovali, výhra nad litoměřickým Stadionem výsledkem 3:1, a tudíž se ziskem všech třech bodů. V utkání, ve kterém se do brány postavil mladoboleslavský Martin Růžička, šli ve 24. minutě do vedení hosté po trefě ve hře 5 na 3 osmnáctiletého Ivana Ďurače, rovněž zástupce bruslařského klubu. Ve třetí třetině navýšil hubený náskok Jiří Říha také v přesilové hře, a přestože v 54. minutě Litoměřice snížily při dvojnásobné početní výhodě z hole Lukáše Nedvídka a vzápětí dostaly šanci dokonce vyrovnat při dalším trestu Benátek, tak v posledních vteřinách zpečetil tříbodové vítězství do prázdné brány Ivan Ďurač svou druhou trefou večera.
Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Plášil, Šulc, Málek, Pavlas, Bílek, Čáp, Piegl – Kalla, Doležal, Švagrovský – Ondráček, Nedvídek, Rousek – Kopta, Troliga, Valášek – Krátoška, Miškář, Racek
Benátky n.J.: Růžička (Hosnedl) – Havlín, Říha, Pabiška, Kalina, Ulrych, Kajínek, Čermák – Pletka, Plodek, Ďurač – Dlouhý, Volf, Havlas – Král, Kuťák, Havel – Svoboda
Branky a nahrávky: 54. Nedvídek (Kalla, Pavlas) - 24. Ďurač (Pletka, Pabiška), 46. Říha (Pletka), 60. Ďurač (Říha). Rozhodčí: Škrobák - Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 6:7 + navíc Pletka (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 20:23.

Komentář

Benátečtí se téměř okamžitě po úvodním vhazování dopustili zakázaného uvolnění a poslali tak kališníky přímo před Růžičku, avšak hostující obrana nepustila domácí do jakýkoli šancí a zabránila tak rychlému gólu. V první třetině předvedly obě strany vyrovnanou partii plnou šancí na obou koncích kluziště. V šesté minutě se před Pavelkou zčistajasna zjevil úplně volný Vojtěch Havlas a pokusil se propašovat kotouč za připraveného gólmana, zatímco na druhé straně o několik minut později zachytil Karel Plášil přihrávku benáteckého obránce, kterého posléze i obehrál a z následné střely trefil břevno Růžičkovi svatyně. V jedenácté minutě byl v úniku faulován hostující útočník Adam Dlouhý a bylo tak nařízeno trestné střílení, ve kterém zazářil pouze domácí gólman. Později v třetině musely Litoměřice čelit prvnímu oslabení po vyloučení Dominika Málka za podražení. Stadion se ubránil excelentně, během powerplay hostí se dokonce do velké šance dostal Švagrovský, který nakonec pouze těsně minul odkrytý prostor pod břevnem benátecké branky.

Začátek prostřední části byl pro kališníky noční můrou. Nejprve byl vyloučen Aleš Pavlas, krátce poté za ním putoval Ondřej Kopta. Využít dvojnásobnou početní výhodu nebyl pro hosty nejmenší problém – Ivan Ďurač využil nepřehledné situace před Pavelkou a slabým příklepem otevřel skóre dnešního utkání. Aby toho nebylo málo, Litoměřicím také chybělo štěstí. Martin Ondráček trefil nádhernou dělovkou z voleje v přesilovce pouze břevno a v další početní výhodě v závěru třetiny přestřelil Lukáš Nedvídek úplně prázdnou branku. Benátky tak se štěstím držely po dvou třetinách jednobrankový náskok.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky byl pro domácí dèjá vu. Kališníci se opět ocitli ve třech a Benátky jejich prohřešky znovu potrestaly, tentokrát se trefil Jiří Říha. Litoměřice se celou třetinu tlačily do benáteckého pásma a snažily vstřelit kontaktní branku, avšak důsledná obrana hostí jim žádné příležitosti neposkytovala. V závěru utkání se ve třech poprvé ocitli i hosté a Stadionu se tak nakonec povedlo kontaktní gól vsítit – Jaroslav Kalla přihrál k pravé tyči na volného Lukáše Nedvídka a jeho přesná střela mezi Růžičkův beton a tyč poprvé a naposledy rozvlnila síť benátecké klece. Vítězství hostů mohl potvrdit už v sedmapadesáté minutě Lukáš Volf, který sám prorazil do kališnické třetiny, ale dělovkou z levého kruhu pro vhazování zasáhl pouze břevno. O výsledku utkání tak rozhodl až Ivan Ďurač střelou do prázdné branky pouhých dvacet sekund před koncem.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (Litoměřice): Po přestávce se nehraje snadno, v čemž měl soupeř trochu výhodu, protože mezitím sehrál zápas s Ústím nad Labem. Navíc tu během pauzy nebyli ani naši hráči z Hradce Králové, takže jsme se všichni sešli teprve předevčírem. Nemůžeme se na to ale vymlouvat. V první třetině jsme nastřelili dvě - tři tyče, a pokud bychom se dostali do vedení, zápas by vypadal určitě jinak. Bohužel pro nás se to poštěstilo soupeři po přesilovce a poté kotouč úspěšně vyhazoval. Předvedl destruktivní hokej, který nám nevyhovoval. K tomu jsme nevyužili několik příležitostí, které se objevily na konci zápasu a nedosáhli tak ani na prodloužení.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Vzhledem k naší situaci jsme za získané body opravdu rádi. Máme za sebou těžké vyrovnané utkání a výhra nás velmi těší.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.