27. 1. 2016 | Martina Nová

Benátčané slaví již třetí výhru v řadě, pokořili Jihlavu!

45., středa 27. 1. 2016
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH

Benátky proti svému středečnímu soupeři předvedly opravdu chvalitebný výkon a díky tomu dokázaly na svém ledě porazit třetí tým tabulky, jihlavskou Duklu. Domácí šli jako první do vedení ke konci prví třetiny přesilovkovým gólem Václava Pletky. Benátský náskok navýšil úvodem druhého dějství dělovkou od modré Tomáš Havlín. Přestože ve třetí třetině začali hosté Benátky přehrávat a v přesilové hře snížil na 1:2 Parýzek, trefa Dominika Hrníčka z 56. minuty zajistila Středočechům cenné tři body. Skóre ještě zkorigoval na konečných 3:2 jihlavský Důras.

Benátky n.J.: Schwarz – Kurka, Piskáček, Říha, Kajínek, Kalina, Ulrych, Havlín – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Volf, Víšek – Ďurač, Hrníčko, Dlouhý – Ordoš, Havlas, Huňa – Bittner.
Dukla: Škarek – Bilčík, Kaláb, Parýzek, Štebih, Šafář, Dobrovolný, Grebenyuk – Beránek, Skořepa, Důras – Diviš, Jícha, Kolář – Harkabus, Anděl, Mrňa – Jergl, Seman, Kohout.
Branky a nahrávky: 18. Pletka (Říha, Piskáček), 22. Havlín (Ďurač, Hrníčko), 56. Hrníčko (Dlouhý) - 52. Parýzek (Jícha, Diviš), 57. Důras (Mrňa, Skořepa). Rozhodčí: Würtherle - Malý, Špringl ml. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 34:39.

Komentář

Hned v první minutě zápasu zapomněli domácí na ex-benátského Skořepu, který ihned otestoval pozornost brankáře Schwarze. Následně se hra začala vyrovnávat a i Benátčané měli první šance. Jonák zavezl puk do útočné třetiny, poslal přihrávku na Pletku, ten následně na Černocha, jenže kotouč našel cestu pouze ke Škarkovi. Vzápětí přišel další nebezpečný moment, dělovku Piskáčka od modré se pokoušel do brány dotlačit Volf, ale neúspěšně. Jako první okusili prostředí trestné lavice domácí, nicméně i další pokus Skořepy proti Schwarzovi byl bezvýsledný. Když se blížil pomalu konec první třetiny i hosté si vyzkoušeli hru v oslabení. Jenže Benátky jí proměnily. Před jihlavskou bránou se nejlépe zorientoval Václav Pletka a poslal svůj tým do vedení 1:0. Poslední půlminuta patřila Dukle, která makala na plné obrátky, ale Středočeši se ubránili.

Druhé dějství opět započal svým pokusem Skořepa, nicméně neúspěšným. Ve 22. Minutě naopak přišla další benátská branka. Z levého kruhu vystřelil Tomáš Havlín a jeho trefa prošla až za záda gólmana Škarka. Benátky byly i nadále velmi aktivní, z obranného pásma dostal Ordoš puk až do útočného, kde se obtočil okolo jihlavské klece a posunul puk na Havlase, jenže ten jeho přihrávku nezpracoval. Hra byla následně obohacena jednotlivými vyloučeními jak na straně Jihlavy, tak i Benátek, avšak žádný další gól hokejisté nepřidali.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, kteří chtěli srovnat stav zápasu. Domácí naopak ubrali ze svého tlaku a byli méně aktivní. Důležitý vliv na zlepšení jihlavské hry měla paradoxně i přesilová hra modrobílých. Ta se Benátčanům absolutně nevydařila, ba právě naopak si šance vytvářel soupeř a vše vygradovalo během následného špatného střídání Benátek. Na 2:1 snížil v početní výhodě Martin Parýzek, když tvrdá střela odrazem přeskočila gólmana Schwarze až za brankovou čáru. Nicméně Středočechy to nepoložilo a v 56. minutě vystřelil domácí vítězství Dominik Hrníčko při jeho úniku do útočného pásma. Utkání však ještě neskončilo a naději Jihlavě vrátil o několik vteřin později Michal Důras, jenže závěrečná power-play Dukle nevyšla a Benátky nad Jizerou si připisují tři body do tabulky za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Jsme hrozně spokojení. Bylo to opravdu velmi těžké utkání. Hráli jsme disciplinovaně, navíc jsme plnili systémové věci.

Petr Vlk (Jihlava): Jsme zklamaní, že si odsud nevezeme ani bod. Domácí nehráli špatně, ale my jim to hodně ulehčili. Zejména v prvních dvou třetinách jsme nebyli dostatečně důrazní, neměli jsme pohyb. V první třetině jsme si vytvořili několik příležitostí, ze kterých jsme měli vstřelit branku. Náš tlak přišel pozdě. Domácí poté vyhazovali puky kolem světel, čímž si zápas pohlídali.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.