2. 3. 2016 | Sabina Prantová, Martina Nová

Benátečtí neudrželi dvoubrankový náskok a prohráli v Mostě 4:2

4., středa 2. 3. 2016
Most - Benátky n.J. MST - BEN

Jako první skóre otevřel již v desáté minutě benátecký Václav Pletka po opětovné souhře s Černochem a Jonákem. V 28. minutě náskok Benátek navýšil Dominik Hrníčko, nicméně o několik málo vteřin později našel odpověď mostecký Havlíček. Domácí naprostý obrat dokonali ve třetí třetině, kterou vyhráli 3:0. Nejprve ve 46. minutě na 2:2 vyrovnal Hanzl, poté již ke konci základní hrací doby poslal poprvé v utkání do vedení Most Charousek a tříbodovou výhru 4:2, což je pro tým ze severozápadu Čech klíčové k udržení naděje na udržení, pečetil do prázdné brány Rod.

Most: Hanuljak – Hora, Cvrk, Zeman, Strejček, Charousek, Černý, Šesták – Doležal, Havlíček, Slavíček – Tauš, Alinč, Smolka – Nedrda, Kubinčák, Rod – Mical, Hanzl.
Benátky n.J.: Novotný – Kalina, Ulrych, Kurka, Kajínek, Říha, Pabiška, Jandejsek, Hubáček – Jonák, Černoch, Pletka – Havlas, Hrníčko, Dlouhý – Zachar, Král, Svoboda.
Branky a nahrávky: 28. Havlíček (Rod, Alinč), 46. Hanzl (Slavíček, Zeman), 56. Charousek (Zeman, Rod), 59. Rod (Strejček, Charousek) – 10. Pletka (Černoch, Jonák), 28. Hrníčko (Říha, Havlas). Rozhodčí: Würtherle – Krátký, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 279. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji mostečtí, hned v úvodu měli několik šancí za sebou. Následně došlo k prvnímu vyloučení utkání na straně Benátek. Mostu se v přesilovce ale příliš nedařilo, naopak hosté několikrát zaútočili ve čtyřech. Po skončení přesilovky domácího týmu si ji zahrály i Benátky, ale ani ony svou výhodu nezužitkovaly. Prosadily se až následně, když v 10. minutě otevřel stav utkání Václav Pletka. Most dostal vzápětí možnost vyrovnat, poté co Benátky opět faulovaly a šly do oslabení. Domácí měli několik šancí, ale přesto početní výhodu nevyužili. Most si v závěru třetiny sice vytvořil určitý tlak, ale přesto byl stav po první třetině 0:1.

Od začátku druhé třetiny se hrálo nahoru dolu. Ve veliké šanci vyrovnat se ocitl domácí Doležal, ale Novotný byl pozorný. Naopak to byly opět Benátky, které nejprve nastřelily tyč a poté už druhý gol v řadě přidal ve 28. minutě Dominik Hrníčko. Na to ale Most ihned odpověděl, když se v téže minutě prosadil Ondřej Havlíček. Následně došlo k šarvátce, za což šli domácí do oslabení. Benátky přesilovku ale nevyužily. Následně byl zase Most o něco aktivnější, přičemž nastřelil hostující břevno. Poté se ocitli ještě hosté v obrovské šanci, ale Hanuljak vytáhl zákrok dnešního zápasu, takže druhá třetina skončila 1:2.

Hned na začátku třetí třetiny došlo k vyloučení na domácí straně, ale vzápětí faulovali i hosté, takže hra pokračovala 4/4. Při zkrácené přesilovce si Most vytvořil tlak, ve kterém pokračoval i po skončení výhody a to se mu vyplatilo. Ve 46. minutě vyrovnal na 2:2 Martin Hanzl. Posléze došlo k dalšímu vyloučení na straně Benátek, ale tentokrát už Most neskoroval. Následně se hosté ocitli v situaci 2/1, ale také bez branky. Jenže poté se prosadili už jen domácí. V 56. minutě zvýšil na 3:2 Kamil Charousek. Hosté to posléze zkoušeli ještě v power play. Most ale dnešní vítězství pečetil do prázdné brány po střele Tomáše Roda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.