16. 8. 2016 | Věra Novotná

Benátky nestačily na Litoměřice! O svém vítězství rozhodli kališníci ve třetí třetině

přát., úterý 16. 8. 2016
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Diváci, kteří přišli na zápas Benátek s Litoměřicemi, rozhodně neviděli nudný zápas. Dočkali se atraktivního hokeje, který zdobila rychlá a tvrdá hra. Celkem padly v tomto klání čtyři góly a trefil se i Václav Pletka, jež hrál v minulé sezóně právě v týmu Benátek. Pletka tak potvrdil výhru hostů 1:3, ke které přispěli gólovým příspěvkem také Jan Veselý a Jaroslav Kalla. Za Benátky si jediný přesný zásah připsal Ladislav Bittner.
Benátky n.J.: Will – Plutnar, Havlín, Tržický, Pyrochta, Mikliš, Hubáček – Bělohorský, Lakatoš, Vlach – Ordoš, Mikyska, Miškovský – Hrníčko, Havlas, Bittner – Musliu, Volf, Hrabík – Babec
Litoměřice: Šindelář – Pavlas, Smetana, Frühauf, Piegl, Šulc, Jebavý, Bažant, Málek – Paločko, Veselý, Kalla – Procházka, Rubeš, Pletka – Švagrovský, Miškář, Valášek – Krátoška, Pilař, Šťastný
Branky a nahrávky: 43. Bittner (Havlín, Mikliš) – 11. Veselý (Paločko), 52. Kalla (Frühauf, Pavlas), 60. Pletka. Rozhodčí: Prokop – Kettner, Záhora. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Komentář

Již úvodní minuty přinesly několik prvních šancí. Jan Ordoš dostal puk za ležícího Šindeláře, ale gól nebyl uznán z důvodu posunuté branky. Od prvních minut viděli diváci svižný hokej, v němž se oba týmy spoléhaly na dobrou kombinační hru. První větší šanci hostů měl na hokejce Švagrovský, který poslal na branku pas od Valáška, ale domácí brankář Will byl připraven. Vzápětí střílel nikým nebráněn Šťastný, ale svou šanci nedokázal využít. Domácí hokejisté měli od začátku přilepenou smůlu na svých hokejkách, puky jim přeskakovaly a střely nenacházely přesný cíl. V polovině třetiny dostal hosty do vedení Jan Veselý, který prostřelil Willa ranou z úhlu. Benátečtí hráči se snažili srovnat stav, ale ke gólu nevedl ani přesilovkový zámek hostů v jejich útočném pásmu, při němž nastřelil Mikliš břevno, a ani dva samostatné úniky v oslabení.

Druhá dvacetiminutovka opět začala drtivým tlakem domácích hokejistů, hostující obránci však byli proti. Benátecký Hubáček nadvakrát nepropasíroval puk za Šidelářova záda a neujala se ani střela v přesilovce z hole Plutnara, kterou dokázal hostující brankář vyrazit ramenem nad svou svatyni. Střelecký účet nedovolil domácím otevřít Šindelář ani v druhé polovině třetiny, kdy zmařil tři po sobě jdoucí pokusy Hrabíka s Bittnerem. Zbytek třetiny se nesl v duchu mnoha ostřejších soubojů u mantinelu, z nichž jeden dospěl až do pěstního souboje, do kterého se zapojili Mikliš se Šulcem.

Jak skončila druhá třetina, tak začala ta poslední. Dominik Hrníčko netrefil odkrytou branku a puk do brány nedostal ani nikdo z jeho spoluhráčů. Střelecký účet Benáteckých otevřel Ladislav Bittner, jenž protečoval střelu Tomáše Havlína až za Šindelářova záda. Na druhé straně chtěl hostům navrátit zpět vedení Frühauf, ale na jeho střelu si počíhal Will se svou lapačkou. Klid na hostující střídačku přinesla přesná střela Jaroslava Kally, který se dostal k odraženému puku a zametl jej do odkryté branky, domácí brankář byl bezmocný. Po výměně několika větších či menších šancí zkusili domácí hru v šesti, ale při této početní výhodě pečetil výhru Litoměřic střelou do odkryté brány Václav Pletka.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to kvalitní přípravné utkání s velmi dobrým soupeřem, který nás prověřil. Tím, že byl soupeř kvalitní, ukázal nám na některé věci, které musíme zdokonalit do začátku soutěže.

Miloš Říha (Litoměřice): Benátky velmi dobře bruslily. Celou první třetinu jsme s tím měli problémy. Vytvořili jsme si nějaké brejkové situace. Bylo dobré, že jsme po jedné z nich šli do vedení. Jinak jsme ale v první třetině měli štěstí. Od druhé třetiny se náš pohyb zlepšil, vyrovnali jsme se soupeřovu pohybu, s čímž můžeme být spokojení. I když je to příprava, jsem rád, že jsme vyhráli, protože domácí nastoupili ve velmi dobré sestavě. Nespokojený jsem s první třetinou a se začátkem třetí třetiny, kdy jsme udělali nějaké chyby.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.