15. 10. 2016 | Michal Toman, Martina Nová

Benátky ukořistily tři body na Slavii, Will vychytal nulu

15., sobota 15. 10. 2016
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN

Hokejisté Benátek nad Jizerou zavítali v rámci 15. kola na led pražské Slavie. Již od začátku byli vyrovnaný soupeřem, ba dokonce již ve 4. minutě zajistil svému týmu vedení Lukáš Volf. Na 2:0 zvyšoval ještě první třetině Adam Dlouhý. Druhá dvacetiminutovka nabídla vyrovnanou hru, nicméně bezbrankovou. Ve třetím dějství byli domácí opticky aktivnější a nebezpečnější, ale ve hře bez brankáře pečetil na konečných 3:0 kapitán Jan Plodek. Velikou zásluhu na tříbodovém vítězství má také brankář Roman Will, jenž si připsal čisté konto.

Slavia: Frodl (Polívka) – Pohl, Knot, Štebih, Holý, Bača, Kolařík – Kverka, Dušek, M. Kadlec – Kubica, Tulačka, Rys – Marcel, Andrlík, Šteiner – Šmerha.
Benátky n.J.: Will (Kváča) – Krejčí, Mikliš, Kočí, Havlín, Zeleňák, Husa, Tržický – J. Havel, Plodek, Hrníčko – Víšek, J. Mikyska, A. Dlouhý – Bittner, Prokeš, Chlapík – Janele, Volf, Wiencek – Bělohorský.
Branky a nahrávky: 4. Volf (Hrníčko, Janele), 13. A. Dlouhý (Víšek, Mikyska), 58. Plodek (Volf). Rozhodčí: Grech – Štofa, Coubal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 917. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 0:3.

Komentář

Na tabuli svítil čas 3:14, když se v Edenu poprvé rozvlnila branková síť. Bohužel pro domácí v jejich svatyni.Benátky se dostaly se štěstím do přečíslení čtyř proti dvěma. Hrníčko si najel na střed a posunul puk na vrchol levého kruhu Lukáši Volfovi, který tvrdou ranou pod horní víko otevřel skóre. Slávisté si dokázali vypracovat slibné šance, jenže je trápila koncovka a ke slovu se tak dostali opět hostující borci. Víšek vystihl rozehrávku sešívaného gólmana a z pravého rohu přesně našel mezi kruhy Adama Dlouhého. Ten se neunáhlil, podíval se a chladnokrevně zakončil nad pravý Frodlův beton.

Koncovka se Pražanům nezlepšila ani na začátku druhé dvacetiminutovky. Pohl předložil kotouč Kverkovi. Sešívaný forvard stál před Willem úplně sám, ale bekhendem poslal puk jen do náruče hostujícího brankáře. Další velikánskou šanci měli Rys s Tulačkou, kteří ujeli do přečíslení. První jmenovaný vzal situaci na sebe, jenže bezchybný Will sklapl betony včas.A červenobílou nemohoucnost korunovalo přečíslení tří proti jednomu, do něhož se slávisté dostali ve vlastním oslabení. Nepohlídali si totiž ofsajdové postavení a ze slibné příležitosti nevzešlo zhola nic.

Třetí třetinu odstartovalo cinknutí za Frodlem. To když nastřelil hostující Havel břevno.Blízko ke snížení měl Štebih, jeho ránu z vrcholu levého kruhu ale Will vytěsnil ramenem mimo tři tyče.Domácí zkoušeli v závěru ještě hrát v šesti bez gólmana, jenže ztratili kotouč ve vlastním pásmu a Jen Plodek potvrdil výhru hostů do prázdné klece.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Těžko klukům něco vytknout. Myslím, že jsme podali výborný výkon a chyběly tomu jen góly. Při vší úctě k soupeři se dá říct, že jsme svedli největší boj s brankářem Willem. To je asi nejvýstižnější shrnutí zápasu. Hráče jsme pochválili, protože předvedli minimum zkažených přihrávek, měli agresivní pohyb. Jen koncovka zklamala.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Samozřejmě jsme spokojení, že si vezeme z Edenu tři body. Viděli jsme bojovné utkání. Domácí byli hodně důrazní v napadání. Myslím, že jsme se s tím ale popasovali dobře a vítězství nás těší o to víc, že jsme Slavii nedovolili ani jednu branku.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.