14. 11. 2016 | Martina Nová

Ani devátý pokus v nastavení nevyšel, Benátky ubojovaly bod proti Motoru

24., pondělí 14. 11. 2016
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU

Veliký boj nabídlo pondělní střetnutí Benátek s Motorem. První šli do vedení hosté, avšak dvěma dvojnásobnými přesilovkami vřadě otočili domácí skóre. Nejprve srovnal Jan Víšek, a pak zařídil vedení Jan Plodek. Koncem druhé třetiny České Budějovice vyrovnaly na 2:2. Protože třetí dějství branku nepřineslo, muselo se nastavovat. Benátečtí ani podeváté nepřetrhli smůlu z nastavení, a tak Motor odjíždí na jih Čech se dvěma body. Za cenným bodem pro Benátky stojí také velkou měrou gólman Filip Novotný, jenž pokryl 36 českobudějovických střel.

Benátky n.J.: F. Novotný (Hosnedl) – Pyrochta, Kočí, Mikliš, Holub, Kolmann, Husa, Havlín – A. Dlouhý, Plodek, Hrníčko – Chlapík, J. Mikyska, Víšek – Bittner, Prokeš, Volf – Ďurač, Da. Svoboda, J. Havel.
Č. Budějovice: Gába (Bláha) – Žovinec, Suchánek, Pýcha, Pavlin, Zíb, Vráblík, Mazanec – Čermák, Rob, Chovan – Heřman, Škoda, Nouza – L. Květoň, Pajič, Šulek – Doktor, Babka, Kuchejda.
Branky a nahrávky: 16. Víšek (J. Mikyska, Plodek), 17. Plodek (Víšek, Kolmann) – 6. L. Květoň (Šulek, Pajič), 40. Chovan (Čermák, Pavlin), 62. Čermák (Rob, Pýcha). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Klouček. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 325. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3.

Komentář

Zápas započal zdárněji pro domácí hokejisty, neboť již ve druhé minutě navštívil trestnou lavici českobudějovický Pavlin. Přestože se Benátky udržely v útočné třetině, nakonec se Motor bez větších obtíží ubránil. Poté se již hosté začali dostávat do tempa a již v šesté minutě otevřeli skóre. Před Novotným se zjevil Lukáš Květoň, který bez okolků propálil benáteckého brankáře. Za několik momentů mohli Jihočeši vést již o dva góly, avšak dorážka z předbrankového prostoru se za Novotného dostala až po hvizdu rozhodčího. Vzápětí se dopředu prodral Dlouhý. Jeho první střelu Gába vyrazil, pak mu v dalším zakončení zabránil faul hostujícího hráče. Ani druhou přesilovku Benátečtí ve srovnání nepřetavili. Ve 14. minutě měl na čepeli srovnání Prokeš, žel pro domácí to na zimním stadionu jen zacinkalo jako zvonek oznamující blížící se Vánoce. A opravdu tomu tak bylo. Rozhodčí nejprve rozdělili nadílku Českým Budějovicím, Doktor obdržel trest 2+2 za vysokou hůl a zanedlouho po něm k němu na trestné lavici přisedl ještě Květoň. A pak přišly dárečky i pro Benátky. Mikyska z pravého kruhu adresoval křižnou přihrávku Janu Víškovi, jenž z vrchu levého kruhu vypálil a nalezl malinkou mezírku mezi betonem Gáby a jeho levou tyčí brány. Protože teprve běžel první z trestů Doktora, domácí pokračovali v přesilovce 5 na 3 a bylo to 2:1. Jan Plodek zleva napřáhl a vyprášil pravý růžek českobudějovické svatyně. Závěrem úvodního dějství se ještě Husa protancoval do útočné třetiny, ale střela zápěstím skončila jen ve výstroji Gáby.

Ani ve druhé dvacetiminutovce si neodpustili oba dva tábory hojné zastoupení na trestné lavici. Úvodem prostřední třetiny si dvojnásobnou přesilovku ozkoušeli i hosté, naneštěstí pro Motor brankář Novotný byla jako pevná neprůstřelná zeď. Nevyzrála na něj ani brejková situace z 25. minuty v podání Heřmana s Nouzou. Vzápětí se orosil Gába, neboť si Bittner sjel před bránu na teč z první, jeho pokus ztroskotal na betonech gólmana ve žlutém. Po polovině zápasu měl Bittner druhou šanci navýšit vedení modrobílých. Plodek na něj posunul puk, ale Bittnerova střela zblízka nalezla pouze hruď českobudějovického maskovaného muže. S ubíhajícím časem domácí srážely časté fauly a Motor začal pracovat na pořádné otáčky. Novotný si ale poradil jak s nepříjemným pokusem Nouzy zleva, tak s Chovanovou střelou zprava, a pak i Robovou střelou z mezikruží. Nakonec České Budějovice ještě zvýšily svůj výkon a před zazněním konce dějství vyrovnaly. Michal Chovan z levé strany poslal puk po ledu k pravé tyči Novotného brány, od které se odrazil do sítě, kde ani bránící Mikliš na brankové čáře nezabránil gólu na 2:2.

Také třetí třetina byla velmi houževnatá, co se týče vyloučení. Oproti ale první dvacetiminutovce byli častějšími návštěvníky trestné lavice domácí hráči. Ve 42. minutě však mohl poslat Benátecké do vedení Bittner, jenže ani potřetí svou velikou příležitost nezužitkoval, nyní pálil opět z blízkosti z pravé strany. Středočechům se naskytla jedna možnost gólu v početní přesile, však ani oni ji nevyužili. Hra začala gradovat až posledních deset minut před koncem základní hrací doby, více ze hry začali míst Českobudějovičtí. Novotný kmital v bráně jako vysokofrekvenční vlnění, které nebylo narušeno ani střelou Roba z mezikruží, jež vyčapal lapačkou, ani ránou Kuchejdy z levé strany. Téměř celé poslední dvě minuty poslední strávily Benátky ve hře 5 na 4. Udržely se v pásmu soupeře, pět vteřin před sirénou mohl rozhodnout Kolmann, ale nedokázal puk nasměrovat za Gábova záda.

O vítězi se muselo rozhodnout až po šedesáti minutách. Šance byly na obou stranách, Dlouhého dělovka z levého kruhu šla mimo bránu, ani Kolmannova střela zespoda pravého kruhu nebyla úspěšná. Následně Mikyska zabránil vlastním tělem Vráblíkovi v dokonání jeho úniku, jenže na pokus Miloslavsa Čermáka nenašel správný recept ani Novotný, ani benátecká obrana, tudíž si České Budějovice od Jizery odváží dva body.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to výborné, vyrovnané prvoligové utkání a klukům klobouk dolů. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Filipa Novotného, který, ač v složité situaci na Spartě, nám pomohl. Šli jsme do prodloužení, kdy jsme měli dvě tutové šance, přelila se hra a utkání jsme prohráli. Utekly nám dva body, ale my jsme vděční za jeden bod s Českými Budějovicemi.

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): Na můj vkus dnes bylo až příliš mnoho vyloučených hráčů. Nakonec jsme však utkání zvládli. Pro nás to jsou dva důležité body ze soupeřova kluziště.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.