23. 11. 2016 | Martina Nová

Benátky hned čtyřikrát prorazily štít Rytířů, k Jizeře vezou tři body!

27., středa 23. 11. 2016
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

Benátečtí hokejisté vstoupili do druhé poloviny základní části na výbornou. Na ledě kladenských šli do vedení gólem z přesilovky ve 4. minutě díky Ladislavu Bittnerovi. V přesilovce se ale v první třetině prosadili také domácí. jenže úvodem druhého dějství Bittner v oslabení znovu poslal Benátky do vedení a z toho se již rytíři nevzpamatovali. Čarující Filip Novotný odrážel nájezdy kladenských bojovníků, nicméně góly dávali Benátečtí. Ve třetí třetině nejprve zvýšil na 3:1 Jiří Černoch, konečný výsledek dorovnal trefou do prázdné Ivan Ďurač.

Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava (A), Kehar, F. Matula, Ulrych, Ptáček (A), Zelingr, D. Růžička – Machač, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Pekr – Tenkrát, Kubík, Ton – Redlich, Zikmund, Cetkovský.
Benátky n.J.: F. Novotný (Hosnedl) – Kočí (A), Mikliš, Havlín, Kolmann (A), Pyrochta, Zeleňák, Tržický – Černoch, Hrabík, Hrníčko – Víšek (C), J. Mikyska, Vrbata – Bittner, Volf, Prokeš – J. Havel, Da. Svoboda, Ďurač – Janele.
Branky a nahrávky: 12. Burger (J. Drtina, Machač) – 4. Bittner (Volf, Kočí), 22. Bittner, 52. Černoch (Hrníčko, Hrabík), 58. Ďurač (Černoch, Mikliš). Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Bosák. Vyloučení: 4:7, navíc TS Zeleňák (BEN). Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1601. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Komentář

Do utkání vstoupil lépe domácí tým, který hned v úvodu prověřil pozornost brankáře Novotného. Jenže Rytíři šli záhy do oslabení a Benátečtí udeřili. Nejprve Bittnerovi samostatný úprk nevyšel, Hanuljak jeho tvrdou ránu vyrazil mimo bránu. Nicméně netrvalo dlouho a Benátky opravdu skórovaly a napodruhé se již Ladislav Bittner nemýlil. V mezikruží si stihl zpracovat přihrávku Volfa a následná střela doplachtila přímo ke vzdálenější tyči. Hosté byli nabuzeni brankou a Kladno naopak zaskočeno inkasováním. Benátečtí hráli precizně do obrany a domácí nepouštěli k nebezpečnému pokusu. Zvýšit na 2:0 mohl dokonce Svoboda, ten však po Havlově přihrávce minul. Naneštěstí pro Benátky dostali rytíři příležitost srovnat v přesilovce. A povedlo se. Drtinova střela se odrazila k Jiřímu Burgerovi, ten poslal puk Novotnému do protipohybu. Gólman hostů při přesunu vyhodil bránu ze správného umístění. Gól byl nakonec uznán. Kladenští začali být aktivnější a hosté začali být zaskočenější ze hry domácích. Do dobré pozice se dostal Ton, jeho bekhendový blafák Novotný dokázal vypíchnout koncem hole. Jenže kladenský forvard byl faulovaný, a tak jeho tým hrál přesilovku. Netrvalo dlouho a na trestné lavici se opět otevřela vrátka. Za 20 vteřin Mikliše na jedné straně doplnil Černoch a za Kladno si šel sednout Kubík. Žádný z trestů nezapříčinil další gól a do druhého dějství se šlo za nerozhodného stavu.

Prostřední dvacetiminutovku začali hosté v oslabení po rychlém vyloučení Mikliše, jenže ba právě naopak jim to bylo k užitku. Hanuljak rozehrával zpoza branky, ale přímo namazal Ladislavu Bittnerovi, který tak skóroval podruhé během večera. Nicméně Kladno mohlo rychle zareagovat. Zeleňák fauloval Tůmu při zakončení, a tak domácí hráč dostal šanci na reparát. Zkusil bekhendový blafák, ale nepodařilo se mu puk zvednout a Novotný zastavil dráhu kotouče betonem. Hra byla následně rozpačitá a obě strany se dopouštěly řady herních nepřesností. Nicméně více ze hry postupně mělo stále Kladno, které se benáteckému brankáři staralo o dostatek zábavy na venkovním stadionu. Benátky se srdnatě bránily a držely stále uzounký náskok. jejich vedení bylo ohroženo závěrem třetiny při dvou po sobě jdoucích vyloučeních Kolmanna, Benáteckým se ale horké chvilky podařilo zchladit.

Kladno ve třetím dějství dohrávalo zbytek z přesilové hry, ale nevyužilo ji díky benátecké defenzívě. Jenže Rytíři i ve hře pět na pět tlačili a snažili se zvrátit nepříznivý průběh duelu. Benátky však nepolevily. Stavěly před Novotným neprůstupné hradby, které domácí ne a ne dobýt. Nedokázali se probít k nebezpečnému zakončení a střelecky se velmi trápili. I když měli další příležitost přesilové hry, nepovedlo se jim srovnat skóre. Po návratu benáteckého hráče z trestné lavice upalovali do brejku Ďurač s Havlem. Jenže Ptáček pozastavil přihrávku na Havla, ten tak neměl dostatek času na zakončení. Nicméně dlouho je to mrzet nemuselo. V signalizované výhodě se ke střele z kruhu prodral Jiří Černoch, který kotouč procedil mezi Hanuljakovými betony. Následovala přesilovka hostů, nicméně dravost Kladna zapříčinila větší aktivitu oslabeného mužstva. Jenže ani Tůmova bekhendová střela před Novotným nebyla úspěšná. Koncem 57. minuty se kladenský gólman odebral na střídačku a jeho tým hrál v šesti s odkrytou svatyní. Svobodova střela nezaplula do sítě, ta Ivana Ďurače již ano. Černoch ujel domácím, našel volného Ďurače před opuštěnou klecí, kterému nedělalo obtíže zvýšit na rozdíl tří branek. V posledních vteřinách ještě inkasoval dvě minuty Tenkrát, pátý gól hráči od Jizery nevsítil, a tak vezou tři body za výhru 4:1.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Kladno): V dnešním zápase byly lepší Benátky. V první třetině na nás bohužel dolehla sobotní porážka, což jsem viděl i na trénincích. Až ve druhé třetině jsme začali mít pohyb a také jsme byli důraznější. Štěstí, které jsme urazili v první třetině se spravedlivě otočilo na stranu Benátek. Poté jsme se tlačili do soupeře, avšak ten nám všechny střely zblokoval, hral výborně obranný box a vyrážel do protiútoku. Všechny tři dosavadní utkání byly podobné. Nemůžeme mít pořád štěstí.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Když to řeknu v krátkosti, všechny tři utkání si byly velice podobné. Chvilku tahal za pilku jeden, chvilku druhý. Jsme rádi, že jsme konečně bodovali za tři body. Myslím si, že jsme si to zasloužili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.