11. 1. 2017 | Věra Novotná

O vítězi rozhodla první třetina, Kladno odjíždí z Benátek se třemi body

40., středa 11. 1. 2017
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA

Kladno vstoupilo do utkání velmi aktivně. Díky dvěma přesilovkovým brankám Jana Kloze a Davida Růžičky šli Rytíři do vedení 2:0, skóre poté ještě navýšil Jiří Burger. Ačkoliv domácí ve druhé třetině zvýšili svou herní aktivitu, nevedly jejich šance ke snížení manka. To se povedlo ve 41. minutě Dominiku Hrníčkovi, na jehož trefu se však Benáteckým nepodařilo navázat. Výhru Kladna pečetil na konci třetí třetiny David Tůma.

Benátky n.J.: Halász – Bednář, Kolmann, Plutnar, Husa, Havlín, Mikliš, Pastor – Hrníčko, Černoch, D. Špaček – A. Dlouhý, Chrtek, Víšek – Prokeš, Janele, Bittner – Ďurač, Volf, J. Havel – Hrabík.
Kladno: Hanuljak – P. Hořava, J. Drtina, D. Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Repe – Tůma, Burger, J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Cetkovský.
Branky a nahrávky: 41. Hrníčko (Husa) – 3. J. Kloz (Jánský, Burger), 10. D. Růžička (Ton, Machač), 14. Burger (P. Hořava, Tůma), 58. Tůma (J. Drtina, Burger). Rozhodčí: Sýkora – Krátký, Šmika. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 335. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Komentář

Ihned na začátku zápasu dostali hosté příležitost v podobě přesilové hry, kterou dokázali využít. Puk zůstal ležet mezi Halászovými betony již po akci Jánského a Jan Kloz jednoduše doklepl kotouč za brankovou čáru. Gól ještě více nabudil hosty k aktivní hře a Halász měl plné betony práce. Poradil si jak se střelou Machače, tak s pokusem Grattona. Na začátku desáté minuty zvýšili Kladenští své vedení poté, co využili i druhou přesilovku. David Růžička vypálil od modré čáry, puk ještě olízl tyčku a zapadl za Halászova záda. Domácí mnoho šancí neměli, k Hanuljakově brance se dostali v přesilovce, ale gólu nedosáhli. Rytíři však byli stále při chuti. Hořava podržel puk v útočném pásmu, přihrál Jiřímu Burgerovi, jenž poslal puk pod padajícím brankářem a navýšil náskok na tři branky. Ke konci třetiny se domácí usadili v útočném pásmu. Pastor zkoušel najít Bittnera, který ale puk nezkrotil.

Do druhé třetiny vlétli Benátečtí na plné obrátky a byli v prvních deseti minutách jasně aktivnějším týmem. Dlouhý nabídl puk Janu Víškovi, který ale kladenskou branku minul. Na Hanuljaka nevyzrál ani Janele, ani Volf, jenž trefil tyč. Následovalo několik dalších šancí domácích, avšak gól zatím stále nepřicházel. Na druhé straně kluziště vyzkoušeli Halászovu pozornost Růžička s Cetkovským, ale benátecký brankář byl připraven. Gólový účet mohli domácí otevřít po střele Hrníčka. Hanuljakovi kotouč vypadl, ale nikdo z Benáteckých nebyl k dorážce dost blízko. Závěr druhé části zápasu byl opět ve znamení domácího tlaku, obrana Rytířů však byla při své práci důsledná.

Ihned v úvodu poslední dvacetiminutovky zvedali Benátečtí hráči ruce nad hlavu. Při přesilové hře našel obránce Husa svou přihrávkou Dominika Hrníčka, který z před-brankového prostoru poslal puk do branky. Hra se přelévala z jednoho konce kluziště na druhý, z čehož pramenily šance na obou stranách. Největší měl, při své individuální akci, domácí Volf, jenž ale ani na druhý pokus Hanuljaka nepřekonal. Hosté naopak mohli zvýšit náskok díky jemné teči Tůmy, s níž si ale Halász věděl rady. Pět minut před konečným hvizdem byli hosté znovu ve čtyřech. Ihned po vhazování se dral do zakončení Hrníčko, ale Hanuljak si puk našel. Rovněž Halász měl v posledních minutách mnoho práce. Ve své první akci na benáteckého gólmana David Tůma nevyzrál, vše napravil po následujícím vhazování, kdy trefil prostor u pravé tyče.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Utekl nám začátek utkání, kde jsme bohužel naší pasivitou nabídli Kladnu dvě přesilovky. Oni ze dvou nahozených kotoučů dali dva góly a třetí ze standardní situace z buly v našem obranném pásmu, kdy jsme si nepohlídali hráče. 0:3 a v naší potenci, nechci říct, že bylo po zápase, ale strašně těžký úkol proti Kladnu otočit zápas ze stavu 0:3. Jinak za čtyřicet minut náš standardní výkon, bojovný, urputný, ale bohužel. My musíme začínat zápas 0:0, ne 0:3.

Jiří Kopecký (Kladno): S domácími nemáme úplně nejlepší skóre. Naposledy Benátky vyhrály u nás po vynikajícím výkonu. Na toto utkání jsme se trošku připravovali. Musím říci, že domácí tu první třetinu trochu zaspali. Nechali nás, dá se říci lehce, dostat se do tříbrankového vedení. O přestávce asi byla u nich v kabině bouřka. I přesto, že jsme na to hráče upozorňovali, tak na nás Benátečtí vlétli. Nějakých pět či šest minut jsme byli pod tlakem. Poté se hra malinko srovnala. Následně jsme ale byli bohužel vyloučeni a vstřelená branka benátecké hráče ještě více nastartovala. Myslím si, že jsme si závěr celkem pohlídali. Musím však zdůraznit, že dvě třetiny byly hodně vyrovnané.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.