23. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátky poprvé v letošní sezoně poráží Most a berou důležité tři body

44., pondělí 23. 1. 2017
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Velmi důležitý zápas čekal benátecké hokejisty proti Mostu. Tři body byly hodně důležité pro boje o předkolo play-off. V utkání plném šancí šli jako první do vedení hosté, ale dvěma góly otočili Benátečtí vývoj utkání. V obou případech se trefil Jiří Černoch. Mostečtí však zápas nezabalili a vyrovnali stav. V infarktovém závěru nakonec o třech bodech pro Středočechy rozhodl kapitán v dnešním utkání Jan Víšek.
Benátky n.J.: Halász – Jan Bednář, Kolmann, Kočí, Mikliš, Plutnar, Havlín, Jandus – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Hrníčko, Chrtek, D. Špaček – Černoch, Hrabík, Prokeš – Janele, Vrbata, Bittner.
Most: Petrásek – Walter, K. Černý, Šesták, Kokeš, Šefl, Hora, A. Rulík – Smolka, Divíšek, Kubinčák – R. Veselý, Alinč, Mical – Babincev, J. Šimeček, Rod – Zdeněk.
Branky a nahrávky: 31. Černoch (Prokeš, Kočí), 53. Černoch (Prokeš), 60. Víšek (D. Špaček, J. Mikyska) – 19. J. Šimeček (Rod, Hora), 56. Kubinčák (J. Šimeček, Divíšek). Rozhodčí: Grech – Coubal, Ševic. Vyloučení: 5:5, navíc Mikliš (BEN) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

Úvodní hvizd odstartoval urputný boj. Prvních deset minut zápasu přineslo drtivý tlak domácích, který odstartoval první vážnou střelou z mezikruží Jan Víšek. Hosté ze severu Čech se spolehli na přihrávky skrze střední pásmo mířící za benáteckou obranu. V jejich snaze jim ale chybělo přesné zakončení. První vážný zákrok si totiž benátecký brankář připsal až v sedmé minutě, kdy jej výživnou ranou od modré prověřil Hora. Největší šanci úvodní dvacetiminutovky měl na straně domácích Kryštof Hrabík, jenž se v 15. minutě ocitl sám před Petráskem, ale skákavý kotouč nepřekulil přes beton mosteckého brankáře. Minutu před koncem udeřili hosté. Tomáš Rod vypálil z vrcholu kruhů a Jaroslav Šimeček přesně vložil hůl do jeho rány. Halász na tuto teč nestihl zareagovat.

Druhé dějství nabídlo podstatně vyrovnanější hru. Na domácích byla vidět snaha rychle vyrovnat stav utkání, o což se pokusil Kočí střelou z mezikruží a o několik chvil později i Chrtek, který se snažil elegantně obtočit kolem brány. Mostečtí naopak cítili šanci navýšit náskok. Blízko k tomu měli při přečíslení 2 na 1, na jehož konci se dostal ke střele Veselý, ale Halász zastavil jeho pokus lapačkou. Také benátecký Hrabík měl při svém samostatném úniku dobrou šanci k vyrovnání, ale špatně si seřídil svá mířidla. V polovině třetiny již ale vyrovnáno bylo! Puk si vzal na hůl Prokeš společně s Jiřím Černochem, který si na konci akce položil brankáře a zvedl puk do branky. Severočeši mohli jít opět do vedení v přesilovce 5 na 3, kterou nelibě nesl domácí kotel fanoušků po přísném vyloučení Špačka za zašlápnutí puku. Převaha dvou mužů v poli ale zůstala, i díky skvělé benátecké obraně, nevyužita.

V poslední třetině byla na hráčích vidět jistá opatrnost. Oba týmy si hlídaly hlavně obranu. Ve 44. minutě vyústil závar před mosteckou brankou v přesilovou hru Benátek. Většinu dvouminutového trestu trávili Benátečtí ve svém útočném pásmu. Vedoucího gólu se domácí dočkali v přesilové hře, a opět jej obstaralo duo Radek Prokeš a Jiří Černoch, který tentokrát mířil přesně z bezprostřední blízkosti. Pět minut před poslední sirénou byl vyloučen Ondřej Mikliš, kterého osobní trest předčasně poslal do kabin. Této přesilovky Severočeši využili poté, co skoro celé dvě minuty nepustili benáteckou čtyřku v obraně vystřídat. Vojtěch Kubinčák byl jako první u puku, který Halász vykopl a poslal puk mimo dosah sedícího brankáře. Závěrečné minuty přinesly podívanou, která nebyla nic pro slabé povahy. Drama rozsekl jedenáct sekund před koncem Jan Víšek, který využil přihrávky zpoza branky a z vrcholu brankoviště procpal puk kolem pravé tyče Petráskovy branky.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to ubojované utkání až do samého konce. Ostatně takový teď bude každý zápas zejména mezi týmy, které bojují o předkolo play-off. Za tři velmi důležité body jsme nesmírně rádi.

Aleš Totter (Most): Bohužel jsme za stavu 1:0 pro nás neodskočili domácím o dvě branky. V závěru jsme se nechali zbytečně vyloučit, což Benátečtí potrestali. Domácí tým byl v dnešním utkání asi o tu jednu branku lepší.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.