30. 1. 2017 | Tereza Košťálová, Věra Novotná

V Ústí padl jediný gól, Benátky berou dva body, Halász má nulu

47., pondělí 30. 1. 2017
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN

Rovněž čtvrtý vzájemný duel mezi Ústím nad Labem a Benátkami nad Jizerou nabídl vyrovnaný souboj. Diváci na ústeckém stadionu viděli spoustu krásných šancí, ale gólu se za celých šedesát minut nedočkali. Oba maskovaní muži tak stále živili šance na čisté konto. Zápas došel až do prodloužení, v němž rozhodl Tomáš Pospíšil a Benátečtí tak díky němu berou další důležité dva body za fotbalovou výhru 1:0.

Ústí n.L.: Soukup – Husák, M. Vágner (C), Kasík (A), Vl. Brož, M. Zdvořáček, D. Málek, Macek – Moskal, Roubík (A), Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Gengel, Mical – Navarra, Kusý, Moučka – Komárek.
Benátky n.J.: Halász – Jandus, Kolmann (A), Mikliš, V. Kočí (A), Pastor, Havlín, Husa, Jan Bednář – J. Mikyska, Pospíšil, Víšek (C) – Hrníčko, Chrtek, D. Špaček – Černoch, Hrabík, Prokeš – A. Dlouhý, L. Volf, Bittner.
Branky a nahrávky: 61. Pospíšil (J. Mikyska). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Ševic. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 648. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Komentář

Utkání začalo menší oslavou, jelikož v utkání čtyřicátého sedmého kola oslavil své sedmačtyřicáté narozeniny kouč domácího celku Miroslav Mach a fanoušci z ústeckého kotle mu předali dort. První třetina nebyla však úspěšná ani pro jeden tým. K vidění bylo jen několik šancí, které gólem neskončily.

První velkou šanci měl na hokejce Zdeněk Doležal, který z přečíslení Tomáše Halásze neuspěl. Další příležitost si vytvořil Patrik Moskal, jenž netrefil odkrytou branku při přesilové hře. Další dvě šance měli hosté, když nepozornosti Severočechů nedokázal využít Jan Víšek. Poslední nebezpečnou střelu mohl vyslat Jan Černoch, ale ten před odkrytou svatyní Slovanu na puk nedosáhl.

Ve druhém dějství se diváci opět nedočkali žádného gólu. Zavést vedení mohl Martin Vágner v čase 25:12 min. ale netrefil se do černého a sám skončil v hostující brance. Další gól měl možnost vstřelit Jan Dalecký, avšak ústecký útočník vstřelil pouze do gólmana, který byl připravený na jakékoliv úmysly.

Třetí část také žádný přesný zásah neukázala. V padesáté deváté minutě přišel velmi sporný moment, kdy byl nejdříve vyloučen Jan Víšek, ale poté si měl jít sednout i Václav Kočí. Druhý jmenovaný byl ovšem zproštěn viny a mohl opět pokračovat ve hře. Středočeši mohli vést, když v čase 58:51 min. Adam Dlouhý vyslal touš Danielu Špačkovi. Jakub Soukup se proti Danielu Špačkovi blýskl skvělým zákrokem a nedal mu šanci prosadit se gólem.

Rozhodovat muselo až prodloužení, kde se na branku dlouho nečekalo. Po dvaceti dvou sekundách utkání rozhodl Tomáš Pospíšil, který dorazil za záda Jakuba Soukupa odraženou střelu Josefa Mikysky. Tým z Benátek nad Jizerou si domů odvezl dva body a Slovan se musel smířit pouze s jedním.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „Sehráli jsme další nepovedený zápas a prohráli jsme potřetí za sebou na domácí půdě. Vůbec se nám nyní nedaří střelecky, v posledních třech zápasech jsme dali pouze dva góly. Jeden bod je pro nás dobrý, jelikož Benátky nad Jizerou byly v utkání lepší. Musíme se připravit na středeční střetnutí s Havířovem a získat plný počet bodů. Naše nové posily neměly zatím možnost se pořádně předvést, ale my jim musíme dát čas a ony se ukážou.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Zápas byl vyrovnaný a jsme rádi, že jsme ho dokázali vyhrát my, i když jsme zvítězili jen za dva body. Šance byly po obou stranách velmi početné, ale možná tíha těžkého utkání rozhodla. Gól v prodloužení padl poté, co jsme začali hrát hru tři na tři a z přečíslení jsme dokázali zakončit dorážkou.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!