4. 2. 2017 Věra Novotná

Benátky bojovaly, na body to v Prostějově nestačilo

49., sobota 4. 2. 2017
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN

Domácí se radovali z první branky po využité přesilové hře. Středočeši ale ještě v první dvacetiminutovce vyrovnali zásluhou Daniela Špačka, jemuž nahrával Jan Plodek, který se vrátil do sestavy Středočechů. Rovněž v prostředním dějství využili Prostějovští převahu jednoho muže v poli a šli znovu do vedení, které ještě navýšili v závěru druhé třetiny. Navrátilec do sestavy Jan Plodek vrátil Benátky na dostřel jedné branky. Závěr byl velmi hektický, šance střídala šanci, ale ani jeden z týmů již skórovat nedokázal. Tři body za výhru 3:2 zůstávají v Prostějově.

Prostějov: Kantor – D. Kolář, Štindl, V. Zadražil, Protivný, T. Kvapil, A. Holík – Fiala, Hozák, Švec – L. Luňák, Venkrbec, Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – L. Krejčík, Martin Novák, Rudovský.
Benátky n.J.: Halász – V. Kočí, Mikliš, Kolmann, Jandus, Plutnar, Havlín, Husa – Hrníčko, Chrtek, Víšek – Dlouhý, Plodek, Špaček – Černoch, Vrbata, Prokeš – Havel, Janele, Bittner.
Branky a nahrávky: 8. Šlahař (Žálčík, Venkrbec), 22. Matuš (Martin Novák, L. Krejčík), 35. Žálčík (Matuš, Šlahař) – 14. D. Špaček (Plodek, Hrníčko), 41. Plodek (Kolmann, Plutnar). Rozhodčí: Trombík - Barteček, Rožánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1420. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Komentář

Redakce serveru lhkjestrabi.cz

Do posledního vzájemného utkání vstoupily oba týmy aktivně. Od začátku zápasu tak byl k vidění atraktivní hokej nahoru dolů. První větší šanci měli hosté. Václav Kočí se ocitl sám před Kantorem, ale ten vychytal jak jeho první střelecký pokus, tak i dvě následné dorážky. Netrvalo dlouho a počet sil na ledě se upravoval. Ve třetí minutě si přesilovou hru zahrály Benátky. Jestřábi však nedali svému soupeři nejmenší šanci. Sotva se dostal Matouš Venkrbec zpátky na led, následovalo další vyloučení. Tentokrát byl na trestnou lavici vykázán Radek Prokeš, což nezůstalo bez potrestání. V osmé minutě poslal Hanáky do vedení Jakub Šlahař. Pár vteřin po jeho gólu dostali hosté k dispozici druhou přesilovou. V té měli paradoxně největší příležitost Jestřábi. V jedenácté minutě se vylučovalo opět. Týmu Benátek byl udělený dvouminutový trest za příliš hráčů na ledě. Hostům se podařilo ubránit a následně i srovnat. Do listiny úspěšných střelců se ve čtrnácté minutě zapsal Daniel Špaček. Po první třetině tak odcházely oba týmy do kabin za smírného stavu.

Prostřední část utkání začala početní výhodou domácích, neboť se na konci první třetiny dopustil faulu Adam Dlouhý. A Hanáci opět trestali. Třináct vteřin před návratem Dlouhého na led, vzal zpět Jestřábům vedení Radim Matuš. Další gól Prostějova mohl přidat v devětadvacáté minutě Lukáš Žálčík, který se řítil sám na Tomáše Halásze. Brankář hostů nakonec zasahovat nemusel, neboť střela prostějovského útočníka mířila nad brankovou konstrukci. Na druhé straně ohrozili prostějovskou svatyni Jiří Černoch, Ladislav Bittner a Petr Kolmann. Všechny jejich pokusy skončily však pouze před Kantorem. Následně se ke slovu přihlásil Lukáš Žálčík, který se opět dostal do samostatného úniku. A tentokrát se nemýlil. Jestřábi tak poodskočili svému soupeři na rozdíl dvou branek.

Třetí třetina začala pro změnu přesilovou hrou Benátek. Ty měly k dispozici rovnou čtyři minuty, neboť Marek Švec obdržel na konci druhé dvacetiminutovky dvojnásobný trest za hru vysokou holí. Hostům se podařilo této dlouhé početní výhody využít v jedenačtyřicáté minutě, kdy poslal kotouč za Kantorova záda Jan Plodek. V osmačtyřicáté minutě mohl poslat Hanáky znovu do dvoubrankového náskoku Jan Rudovský, který jel trestné střílení poté, co ho při úniku zahákoval Daniel Špaček. Kotouč ale nakonec letěl mimo Halászovy tyče. Poslední dvě minuty přinesly dramatický závěr. Benátky se dostaly díky faulu Daniela Špačka do oslabení, ale i přesto to ještě zkoušely bez brankáře. Jejich tlak navíc vyústil ve faul Lukáše Krejčíka, který zamířil na trestnou lavici pouhých pět vteřin před závěrečnou sirénou. Hanákům se ale i přesto podařilo hubený jednogólový náskok ubránit.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Každý zápas je pro nás důležitý, je potřeba sbírat body do tabulky. Dnes to bylo takové škaredé vítězství. Myslím si, že jsme neplnili vůbec to, co jsme si před zápasem řekli, hlavně hra od beků byla dneska mizerná. První třetina, dejme tomu, ale ta druhá, kdybych to řekl v nadsázce, tak to bylo jak guláš, čína a vepřo-knedlo-zelo dohromady, všechno smíchané. Benátky nás přehrávaly, ale takhle to v hokeji je, když jste pod tlakem, tak najednou odskočíte. Třetí třetina nebyla o moc lepší, prostě jsme ji ubránili.

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): Nejsme spokojení co se týká výsledku, ale myslím si, že jsme tu předvedli dobrou hru. Neskromně řeknu, že jsme možná byli opticky více na kotouči, ale bohužel domácí nás dvakrát vyškolili v přesilovce, kterou jsme de facto ubránili, ale v posledních vteřinách tam padly dva góly. Potom tam byly také dvě individuální chyby, kdy jeli domácí sami na bránu, ale já jsem klukům říkal, ať nevěší hlavu, že i když to dneska nevyšlo, tak máme všechno ve svých rukách. My hrajeme čtyři zápasy doma, bude se hrát o každý bod, ale věřím, že když budeme hrát tak, jako dnes, tak nějaké body uhrajeme a desítku uděláme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.