27. 9. 2017 | Tomáš Nejedlo, Věra Novotná

Benátečtí dvakrát vedli, Kladenští ale našli odpověď a zvítězili 5:3

7., středa 27. 9. 2017
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

Duel mezi Kladnem a Benátkami nemohl nudit již od první třetiny, kdy byli diváci svědky hned čtyř branek. Druhá dvacetiminutovka byla dlouho bezbranková, ale její druhá polovina patřila domácím Rytířům, kteří dvakrát udeřili a odcházeli spokojeně do kabin. Benátečtí se sice dostali do kontaktu, ale Kladenští si nepřipustili žádné komplikace a zvítězili před domácím publikem 5:3.

Kladno: Kopřiva – Kehar, Štindl, P. Hořava (A), F. Matula, Lenďák, Štich – J. Strnad (C), R. Přikryl, Kubík – J. Kloz, Machač, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Lorraine.
Benátky n.J.: Stezka – Husa (A), Jandejsek, Havlín, Kunst, Tržický, Maier (A) – Hrabík, Chrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner (C), Psota – R. Veselý, Z. Král, Teplý – Bělohorský, Wiencek, Průžek.
Branky a nahrávky: 16. D. Tůma (J. Kloz, P. Hořava), 20. Machač (Zikmund), 34. Machač (Kehar, J. Kloz), 35. Zikmund (Lorraine, Svedlund), 48. J. Strnad (Kubík) – 9. Havlín (Chrtek, Z. Král), 19. Psota (Jeník), 43. Bittner (Psota, Husa). Rozhodčí: Valenta, Přikryl – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2020. Střely na branku: 32:15. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Komentář

Benátečtí začali na kladenském ledě a nebojácně a brzy za to také byli odměněni. První velkou šanci Kloze zkraje utkání ještě hosté díky Stezkově lapačce přežili, ale pak sami udeřili v přesilové hře. Tomáš Havlín si sjel na vrchol pravého kruhu a tahákem překonal zkušeného Kopřivu - 0:1. Pak se ale ve 14. minutě objevila po Psotově zásahu do obličeje krev jednoho z kladenských hokejistů a benátecký útočník si musel jít odpočinout na 2+2 minuty na trestnou lavici. I Kladno svou přesilovou hru, tentokrát ještě prodlouženou, dokázalo využít a srovnalo účet. Jan Kloz dostal nabito na modrou čáru a jeho dělovku zastavila až síť - 1:1. Jenže Benátky našly na počátku 19. minuty odpověď. Domácí propadli u mantinelu, za jejich záda se dostala dvojice Jan Jeník a Matěj Psota a druhý jmenovaný s pomocí břevna skóroval - 1:2. V samém závěru první části měli hosté obrovskou smůlu, když vteřinu před koncem Jeník nešťastně tečoval střelu Patrika Machače mimo Stezkův dosah - 2:2.

Ani smolný gól v závěru první části hry benátecké mladíky nezlomili a dále na ledě velkého favorita srdnatě bojovali. Domácí však měli více ze hry a díky svým zkušenostem šli také do vedení. Patrik Machač našel snad centimetrovou skulinku mezi Stezkovým betonem a tyčkou a Kladno poprvé v utkání vedlo - 3:2. Domácí v ten moment byli na koni a bohužel pro hosty brzy navýšili své vedení. Ladislav Zikmund ujel po pravém křídle, ještě si počkal a pak střelou pod Stezkovu lapačku počtvrté rozesmutněl hostující tábor - 4:2. Do konce druhé části hry už žádný gól nepadl, a tak do třetí třetiny šli Kladenští v dvougólovém náskoku.

Ve 43. minutě byly Benátky opět v zápase, když ukázkově vyšachovaly bránící kladenskou čtveřici, čímž opět využily přesilovou hru. Puk z hole Husy putoval k Psotovi, který krásně přihrál Ladislavu Bittnerovi, jenž v mezikruží mířil přesně - 4:3. Jenže při zkušenějších domácích stálo i štěstí a za pět minut to bylo opět o dva góly. Jakub Strnad objel branku, Stezka si nepohlídal prostor u své tyčky, kam Strnad dokázal po ledě procpat puk až za brankovou čáru - 5:3. To byla poslední rána do vazu Benáteckým, kteří i přes snahu už nedokázali s výsledkem nic udělat. Kladno, které disponuje kvalitním kádrem a netají se nejvyššími ambicemi, to však s mladým benáteckým týmem nemělo vůbec lehké a hosté tak za svůj výkon rozhodně zaslouží uznání.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): V první a třetí třetině hrály Benátky velmi dobře. Čekali jsme houževnatého soupeře, který hrál velmi dobře a zaslouženě se dostal do vedení. Se štěstím jsme vyrovnali na 2:2. Ve druhé třetině jsme byli lepší a zaslouženě jsme vstřelili dvě branky. Góly, které jsme dostali při dvojnásobném oslabení, jsou moje vina, protože jsem klukům špatně vysvětlil, jak bych si představoval, aby to hráli. Hráči neudělali chybu, udělali to tak, jak jsem jim to vysvětlil. Tím, že to bylo narychlo na střídačce, to byla moje chyba. Tím ale nijak nesrážím výkon Benátek. Hosté to sehráli výborně.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Absolvovali jsme velice těžké utkání v hokejové baště. Podařilo se nám vstoupit do zápasu, ujali jsme se i vedení. Myslím si, že první třetina byla z naší strany docela dobrá. Samozřejmě nás trochu mrzela inkasovaná branka se sirénou, ale myslím, že výsledek 2:2 byl pro nás dobrý. Ve druhé třetině nás domácí zatlačili, byli lepší a aktivnější, čímž jsme se dostali do dvoubrankové ztráty. Před třetí třetinou jsme si ještě řekli, že to zkusíme zdramatizovat a že se musíme dostávat do soupeřova pásma. Důležité bylo, že jsme v přesilovce dali kontaktní gól. Myslím si, že třetí třetina nebyla z naší strany špatně odehraná. Kladenští nám ale bohužel odskočili pátým gólem a ukázali velkou kvalitu. Jsem ale strašně rád, že můžeme s naším mladým týmem hrát taková utkání. Jsou to opravdu cenné zkušenosti a myslím si, že jsme tu podali sympatický výkon. Domácí byli silným soupeřem a zaslouženě vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.