30. 9. 2017 | Věra Novotná, Ondřej Nejedlo

Benátečtí nestačili na Kadaň, která si připsala první letošní body

8., sobota 30. 9. 2017
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Po celý zápas tahali za kratší konec pomyslného provazu. Benátečtí hokejisté nestačili na poslední Kadaň, která dokázala ve Středních Čechách vyhrál 5:3 a připsat si vůbec první body v letošní sezóně. Jednobrankové manko dokázal smazat v závěru první třetiny Král. Hosté však na začátku druhé periody odskočili dvěma brankami, domácí však brzy opět srovnali. Na branku Chrpy necelých devět minut před závěrečnou sirénou již nenašli odpověď. Tentýž hráč pojistil vítězství hostů při power play.
Benátky n.J.: Kořenář – Jandejsek, Husa, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Teplý – Hrabík, Z. Král, Wiencek – Průžek, R. Veselý, Bělohorský.
Kadaň: Tadeáš Dvořák – Lidák, Trefný, R. Černý, Kadeřávek, Blaha, Cestr – O. Procházka, Hejcman, Krejčiřík – Hlava, Rob, Chrpa – J. Havel, Rindoš, Wágner – Ringler, Tupý, Tůma.
Branky a nahrávky: 19. Chrtek (Král, Havlín), 26. Husa (Král), 32. Psota (Havlín) - 5. Rob (Hlava, Kadeřávek), 21. Trefný (Procházka, Černý), 23. Tůma (Tupý, Černý), 52. Chrpa (Rob, Hlava), 59. Chrpa (Lidák, Trefný). Rozhodčí: Kopeček, Veselý - Krátký, Štofa. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Střely na branku: 30:34.

Komentář

První třetina přinesla velmi vyrovnanou část zápasu. Ani jeden z celků si nedaroval kus ledu zadarmo. Velmi vyrovnaná hra ale měla za následek i pramalé množství šancí na obou stranách. Červené světlo za domácí brankou se však rozsvítilo už v páté minutě. Trhači využili svou přesilovou hru a Luboš Rob otevřel střelecký účet poté, co zůstal nikým nehlídán. Jeho první střelu ještě Kořenář vyrazil, na dorážku již byl ale krátký. O několik minut později se dostali do obrovské příležitosti domácí zásluhou Veselého, jenž ale odkrytou část kadaňské branky netrefil. Promarněná šance přišla po chvíli také na druhé straně. Procházka si vybojoval kotouč, několika kličkami obelstil benáteckého brankáře, který ale nechal svůj beton na tom správném místě a šanci na dvoubrankové vedení tak zneškodnil. Ke konci třetiny Benátky srovnaly krok. Při přesilovce pěti proti třem se prosadil Ondřej Chrtek, jenž zakončil po přihrávce Krále dříve, než se Dvořák stačil přesunout.

Začátek druhé dvacetiminutovky ale domácí nestihli zachytit. Po chybě v útočném pásmu poslal Kadaň do opětovného vedení Jakub Trefný, který našel mezírku mezi betony Kořenáře. Následně mohl srovnat Jandejsek, ale trefil jen rameno kadaňského brankáře. V rámci hesla „nedáš-dostaneš“ se následně Trhači radovali znovu. Martin Tůma byl včas u vyraženého puku a neměl sebemenší problém s trefením odkryté části branky. Za tři minuty byli ale domácí zpět ve hře zásluhou Jakuba Husy , jenž pohotově dorážek puk vyslaný z hole Zdeňka Krále. K radosti benáteckých fanoušků se domácím podařilo vyrovnat. Mezírku mezi betony nechal také Dvořák a Matěj Psota toho v předbrankovém prostoru bezezbytku využil. Ke konci třetiny měli více ze hry Trhači, na opětovné vedení ale ve druhé třetině již nedosáhli.

Ani v posledním dějství si diváci nemohli stěžovat na nedostatek akce. Rindoše však vychytal Kořenář a Král ztroskotal na Dvořákovi. Hra neztrácela tempo a hosté se opět dostávali do šancí, i díky přesilové hře, kterou ale nedokázali využít. S přibývajícím časem se hra přiostřovala a došlo i na několik menších potyček a výměn názorů. V polovině třetiny mohl převážit misky vah na stranu domácích Veselý, ale ani tentokrát nenašel ten správný recept. V rozhodující chvíli jeho samostatného úniku mu kotouč odskočil od čepele. Následně přišel rychlý výpad hostů, který již gólem skončil. Rob adresoval výbornou přihrávku Jakubu Chrpovi, jenž poslal kotouč přesně k pravé tyči benátecké branky. Ke konci Benátečtí ještě zkusili power play, ale ihned poté, co Kořenář usedl na střídačku, Kadaň potvrdila své vedení. Do odkryté klece poslal puk Jakub Chrpa.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnes nás prohra hodně mrzí, protože jsme vždy pustili soupeře do vedení. Když se nám podařilo skóre dotáhnout, soupeř opět odskočil. Bylo to dnes hodně těžké, Kadaň byla nebezpečná z protiútoků a vytrestala nás. Měli jsme sice brankové příležitosti, ale nedokázali jsme je proměnit. Soupeř šel dnes štěstí více naproti. Pro nás je to nepříjemné, chtěli jsme utkání zvládnout.

Kamil Koláček (SK Trhači Kadaň): Od začátku sezóny se nám příliš nedařilo, trápili jsme se s koncovkou. Jsem rád, že se nám tu podařilo skórovat a vstřelit tu nějaké branky. Bylo vidět, že proti sobě nastoupily mladé týmy, domácí zřejmě měli ještě mladší kádr. Pro nás je důležité, že jsme tu vyhráli a smazali bodovou nulu. Doufám, že nyní to bude už jen lepší.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.