7. 10. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí na Frýdek-Místek nestačili, padli v prodloužení

10., sobota 7. 10. 2017
Benátky n.J. - Frýdek-Místek BEN - JFM

Duel na domácím ledě proti týmu HC Frýdek-Místek vypadal pro benátecké hokejisty nadějně. Dvakrát v průběhu utkání vedli, avšak Frýdeckomístečtí se dokázali pokaždé dotáhnout a pět minut před závěrečným hvizdem poslali zápas do prodloužení. V nastavení si pro druhý bod došli hostující hráči. V poslední minutě vystřelil výhru 3:2 pro Frýdek-Místek Milan Mikulík. Benátečtí tak prodlužují svou šňůru proher a přidávají do tabulky jeden bod.

Benátky n.J.: Stezka – Husa, Kolmann, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, Teplý – Wiencek, R. Veselý, Bělohorský.
Frýdek-Místek: L. Daneček – Bartko, L. Kovář, Ovčačík, Zahradníček, D. Stránský, Piegl – Kvasnica, Pechanec, Bajtek – Kofroň, Mikulík, Christov – Franek, Klimša, J. Kalus – Flok, Kaukič.
Branky a nahrávky: 12. R. Veselý (Kolmann), 44. Bittner (Psota) – 15. Kvasnica (Pechanec, Ovčačík), 55. Ovčačík (Franek), 65. Mikulík (TS). Rozhodčí: Pražák, Wagner – Jílek, Podrazil. Vyloučení: 11:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 225. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.

Komentář

Oba týmy začaly utkání desátého kola s chutí a hned v prvních minutách bylo k vidění několik pohledných šancí. Tou první byla akce domácího hráče číslo 11, Adama Dlouhého, jehož pokus ale zastavila špička betonu brankáře Danečka. Na druhé straně to poté byl Franek, kdo vyzkoušel pozornost Stezky, který si s jeho střelou poradil. Šance střídala šanci a bylo jen otázkou času, kdo se jako první prosadí. K radosti domácích fanoušků to byli Benátečtí, kteří poprvé ve 12. minutě otevřeli skóre. Radek Veselý vypálil od modré čáry mimo dosah frýdeckomísteckého gólmana. O chvíli později bylo ale srovnáno. V přesilové hře se prosadil Michal Kvasnica, jenž zvládl dostat puk za přesouvajícího se Stezku. Ke konci třetiny mohli hosté ještě navýšit své skóre, ale dvakrát poslali puk těsně vedle konstrukce benátecké branky.

Po úvodním hvizdu oznamující začátek druhé třetiny se znovu do obrovské příležitosti dostali domácí zásluhou dua Kolmann-Hrníčko. Před druhým jmenovaným ale stihl Daneček schovat puk pod svou lapačku. Hosté měli ze začátku problém s přechodem z vlastní obranné třetiny, do tempa se dostali díky přesilovým hrám, které ale využít nedokázali. Úspěšný nebyl ani Kvasnica, jenž z nadějné pozice útočil na svou druhou branku. I domácí měli své šance, avšak ani jejich mířidla nebyla přesně seřízená. Druhá třetina tak skončila za smírného stavu a vše se mělo rozhodnout v poslední dvacetiminutovce.

V ní se skóre měnilo hned v prvních pěti minutách a byli to opět domácí hráči, kteří dostali puk do sítě. Po ose Jeník-Bittner-Psota se puk znovu vrátil k Ladislavu Bittnerovi, jenž dokázal najít kotouč mezi bránícími hráči a dostal jej tam, kam bylo třeba. V polovině třetiny přišly dvě velké šance, avšak ani jedna gólem neskončila. Chrtek nedokázal vyzrát na Danečka, na druhé straně si poté pohlídal mezeru mezi betony Stezka po střele Ovčačíka, a oba maskovaní muži museli předvést své umění ještě několikrát. Pět minut před závěrečným hvizdem ale vyrovnání v podání Rysů přišlo. Stezka střelu jednoho z hostů vyrazil, avšak nedokázal najít odražený puk. Ctirad Ovčačík ale věděl přesně, kde puk je, a tak jej bez okolků poslal do okryté části benátecké branky a vynutil si prodloužení zápasu.

V nastaveném čase to již vypadalo, že budou muset rozhodovat samostatné nájezdy. V poslední minutě prodloužení ale dostal příležitost k trestnému střílení Milan Mikulík, jenž si Stezku položil na led a zvedl puk nad jeho pravý beton. Svým gólem tak rozhodl o druhém bodu pro Frýdek-Místek.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Znovu to bylo těžké utkání. Frýdek-Místek tady ukázal svoji sílu a je vidět, že je to nejúspěšnější tým z venkovních hřišť v dosavadním průběhu soutěže. Mrzí nás, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Moc tomu nechybělo a kluci si za dnešní výkon zaslouží pochvalu. Ke konci se štěstí přiklonilo na stranu soupeře, ale myslím si, že to bylo kvalitní a vyrovnané utkání.

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Bylo to velmi vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovaly individuální chyby. My jsme ji udělali ve třetí třetině, domácí se po ní dostali do vedení. Potom si ale myslím, že jsme Benátky zatlačili a štěstí se k nám obrátilo vyrovnávacím gólem. Dnes jsme byli šťastnějším týmem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.