30. 10. 2017 | Tomáš Nejedlo, Věra Novotná

Šňůra proher pokračuje, Prostějov o své výhře rozhodl v úvodní třetině

19., pondělí 30. 10. 2017
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN

Domácí Prostějov vlétl do zápasu jako uragán a i díky využité přesilovce si v prvních deseti minutách zajistil tříbrankové vedení, které ke konci třetiny ještě navýšil. Benátečtí tak do kabiny neodcházeli s dobrými pocity. Před domácími fanoušky Prostějovští nepolevili a zápas si pohlídali. Benátečtí dokázali dostat kotouč za Neužila dvakrát a z ledu Jestřábů tak odjíždí s prohrou 2:7.

Prostějov: Neužil – D. Kolář, Žovinec, Havlík, A. Holík, M. Drtina, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, L. Luňák – Dvořáček, Hozák, Nouza – Fiala, Divíšek, Rudovský – Švarc, Venkrbec, Hajný.
Benátky n.J.: Kořenář – Jandejsek, Jan Bednář, Maier, Turský, Tržický, Kunst – A. Dlouhý, Kuťák, Z. Král – Jeník, Bittner, D. Špaček – Hrabík, Hrníčko, Psota – Bělohorský, Chrtek, R. Veselý.
Branky a nahrávky: 2. Divíšek (Rudovský, Nouza), 6. Havlík (Dvořáček), 7. L. Luňák (Divíšek, Žovinec), 20. Hozák (Fiala), 31. Divíšek (Nouza, Švarc), 39. Venkrbec (Rudovský, D. Kolář), 56. A. Holík (Zabloudil, Fiala) – 27. Chrtek (Jan Bednář), 59. R. Veselý (Maier). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1037. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 7:1, 7:2.

Komentář

Hned ze začátku utkání, v 1. minutě, byl vyloučen Špaček z hostujícího týmu. Jestřábi nezaváhali a po minutě přesilovku využili, kdy přihrávku Rudovského doklepl Tomáš Divíšek do branky Benátek. Ještě neuběhlo ani 6 minut utkání a Jestřábi se radovali podruhé. David Dvořáček hezky přihrál na modrou čáru a obránce Ladislav Havlík vyslal tvrdou a dobře mířenou střelu přímo do brány hostů. Prostějovští hokejisté byli při chuti, výborný vstup do utkání je uklidnil. Raketový vstup do utkání přinesl už v 7 minutě 3-gólové vedení domácího týmu, kdy třetí branku vstřelil Lukáš Luňák. Hráči HC Benátek nad Jizerou byli zaskočeni, v útoku nedokázali nic vymyslet a Neužil nemusel čelit výraznější šanci. Prostějov hrál v pohodě a kontroloval hru. V závěru utkání, 3 sekundy před koncem, Jiří Hozák zvýšil vedení Prostějova na 4:0. První třetina byla zcela v režii Jestřábů a jejich střeleckým koncertem. Prostějov doma nedával v posledních zápasech moc gólů, v tomto utkání ale střelecká efektivita první třetiny byla na jedničku.

I druhá třetina začala náporem domácích, ale střelu Prostějova pokryl brankář Kořenář. Snahu hokejistů Benátek o útok nepřinesl šanci a tak se ke slovu dostali zase domácí. Hra se začala vyrovnávat,do výrazné šance se však ani jedno mužstvo nedostávalo, tempo hry oproti první třetině upadalo. Ve 27. minutě se Jestřábům nepodařilo vyhodit puk zpoza branky, který zastavil hráč Benátek na modré a vyslal puk na branku. Neužil jen vyrazil a důrazný Ondřej Chrtek snížil na rozdíl tří branek. Jestřábi odpověděli v přesilovce v 31. minutě, kdy Nouzovu střelu tečoval Tomáš Divíšek a po 8 sekundách přesilové hry zvýšil vedení Prostějova opět na čtyřgólový rozdíl. Tomáš Divíšek se tak trefil v tomto utkání již podruhé. Hráči Benátek vzápětí hráli 4-minutovou přesilovku, za vysokou hůl se zraněním protihráče obdržel prostějovský Mikliš 2+2 minuty. Tu ale Prostějov s přehledem zvládl a bez větších problému ubránil svou branku. Střelecká chuť Prostějova ale neskončila. Ve 39. minutě Benátky propadly ve středním pásmu, Matouš Venkrbec dostal ideálně puk přesně na modrou čáru a sám se vydal na brankáře Kořenáře, kterého překonal a navýšil vedení svého celku již na 6:1. I ve druhé třetině byli Jestřábi aktivnějším celkem a zaslouženě vedli.

Třetí třetina probíhala v poklidném tempu. V ní nabídl Prostějov hostům dvě přesilové hry, ti ale ani jednu nevyužili. Domácí v oslabení dobře bránili a nepustili Benátky do výraznější šance. Prostějov si hlídal vedení a v pohodě kráčel ke 3 bodům ze zápasu. Poklidný průběh třetí třetiny okořenil sedmou brankou domácí Aleš Holík a žabičkou přehodil brankáře Kořenáře, který měl zakrytý výhled. V závěru utkání se přece jenom podařilo Benátkám využít alespoň jednu přesilovku a snížit skóre utkání na 7:2 z hole Radka Veselého.Jednoznačné a zasloužené vítězství domácího celku, který měl utkání od začátku pevně ve svých rukou.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (Jestřábi Prostějov): Měli jsme opravdu dobrý vstup do zápasu. Jsem za to rád, protože v předešlých zápasech jsme také měli na začátku hodně šancí, ale neproměnili jsme je. Dnes se nám však podařilo rychle odskočit. Ve druhé třetině hosté trochu zvýšili úsilí. Ale po jejich snížení na 1:4 jsme předvedli dvě krásné akce a znovu odskočili. Ve třetí třetině se zápas jen dohrával. Zápas jsme měli pod kontrolou, stejně tak jako ten předchozí v Benátkách, avšak tam jsme dostali zbytečné góly. Benátky mají mladý, bruslivý tým. Museli jsme se na ně dobře připravit. Díky dobrému začátku jsme to ale zvládli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!