31. 1. 2018 | Věra Novotná

Prostějov potvrdil domácí formu, Benátečtí odjíždí bez vstřelené branky

45., středa 31. 1. 2018
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN

Na stadionu v Prostějově bojovali Benátečtí o přerušení prostějovské série úspěchů před vlastními fanoušky. Jestřábi však svou dominantní roli potvrdili. Ani jeden z celků se dnes příliš nevyhýbal trestné lavici, na rozdíl od Benáteckých ale domácí své přesilovky dokázali využít. Hned dvě z domácích branek padly právě v početní výhodě. Hokejisté Benátek nad Jizerou naopak nedokázali dnes prostřelit Neužila v brance a odjeli z Prostějova s prohrou 0:6.

Prostějov: Neužil – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Rašner, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Švec, Prokeš, Švarc – Fiala, V. Meidl, Z. Král.
Benátky n.J.: Žajdlík – Havlín, T. Hanousek, Maier, Jandejsek, Husa, Kunst, Tržický – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Chrtek, Teplý – Wiencek, Hrabík, Šír – Bělohorský, Nezbeda, Průžek.
Branky a nahrávky: 4. Rudovský (Rašner, Dvořáček), 13. V. Meidl, 23. Prokeš (Švec), 32. Nouza (Rudovský, M. Drtina), 49. Starý (Nouza, Divíšek), 56. Divíšek. Rozhodčí: Dědek, Fiala – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1529. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:0, 6:0.

Komentář

V první třetině Prostějov potvrzoval roli favorita. Domácí byli aktivnější, hráli více na puku a zejména lépe kombinovali v útočném pásmu. Z toho také padla ve čtvrté minutě první branka, když nahození Rašnera tečoval před bránou Rudovský. Benátky sice Neužila ohrozily osmkrát, většinou to však byly jednoduché zákroky. Jestřábi se snažili po celou první třetinu aktivně napadat za což byli odměněni. Meidl vystihl rozehrávku a své sólo zakončil precizní kličkou do forhendu. V první třetině obdrželi domácí dva menší tresty, ale Benátkám se až na pár ojedinělých střeleckých pokusů nepovedlo sehrát akci, která by skončila gólem. Do druhé třetiny tak půjdou Jestřábi s dvoubrankovým náskokem.

Druhá perioda měla podobný průběh jako ta první. Hosté se sice dostali více do hry, měli dokonce o jeden střelecký pokus více, ale šancí měli jen pomálu. Naopak Jestřábi si dokáží z tlaku vypracovat tutovky a ty také proměňovat. Na 3:0 zvýšil parádní pumelicí z levého kruhu Radek Prokeš, který vymetl pavučiny z levého rohu Žajdlíkovi branky. Poté Prostějov dokázal potrestat zbytečná vyloučení Benátek, když po rychlé kombinaci zakončil mezi nohy bezmocného brankáře hostí Tomáš Nouza. Následující minuty už nic zajímavého nepřinesly a tak náskok Jestřábů po dvou třetinách činil čtyři branky.

Prvních deset minut poslední části nenabídlo atraktivní podívanou. Hra byla rozkouskována několika vyloučeními, ale ani na jedné straně vážné ohrožení branky nepřinesly. Jako blesk z čistého nebe tak přišla akce první jestřábí letky, když Tomáš Divíšek našel efektní zadovkou Jana Starého a ten nedal brankáři šanci. Čtyři minuty před koncem utkání zužitkoval výborné napadání první pětky Tomáš Divíšek. Ten si sklepl ze vzduchu nepřesnou rozehrávku hostí a neomylně zavěsil do sítě. Po tomto gólu bylo prakticky rozhodnuto. Domácí potvrdili roli favorita a porážejí tak Benátky nad Jizerou 6:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Zápas jsme měli od první do poslední minuty pod kontrolou. Udělali jsme nějaké chyby, důležité ale je, že jsme za celou dobu neměli žádný výpadek. Pro fanoušky je skóre super, pro nás jsou důležité body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.