16., 
Benátky n.J. - B - Žilina BEB - ZIL
Benátky n.J. - B: Král (50. Šuhájek) - Bukolský, Macura, Soukup, Šípek, Tišev - Bašus, Douša, Hošek, Kotrbatý, Kysela, Matoušek, Novotný, Odcházel, Šembera, Švejda, Votoupal.
Žilina: Tvarůžek (Strejc) - Bauer, Hoffmann, Jirouch, Korda, Zvolský - Husák, Karfus, Kubr, Lev, Möstl, Omrai, Pavlát, Seiboth, Špaldoň.
Branky a nahrávky: 1. Novotný (Votoupal), 3. Votoupal (Novotný), 8. Matoušek (Švejda), 12. Votoupal (Novotný), 16. Bašus, 25. Votoupal (Macura), 26. Novotný (Hošek), 42. Matoušek (Švejda), 60. Votoupal (Kotrbatý) - 5. Karfus (Seiboth), 47. Kubr (Möstl), 53. Kubr (Karfus, Seiboth). Rozhodčí: P. Špringl - Soukup st., Labuta. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 41.

Komentář

Poslední domácí duel mezi Benátkami nad Jizerou a Žilinou začala benátecká parta nejlépe, jak mohla. Hned v první minutě svižně vypálil Daniel Novotný, který nedovolil Tvarůžkovi ani rozehřívací zákrok. Na druhé straně se soupeř snažil o rychlou odpověď, avšak střela z hole Bauera mířila vysoko nad Královu branku a tak mohli znovu udeřit domácí, konkrétně Jan Votoupal, jenž dokázal dotlačit puk za brankovou čáru. Ačkoliv se to brankáři Žiliny nelíbilo, gól platil. Hokejisté Žiliny hledali rychlou odpověď, kterou by se dostali do hry. Špaldoň ale tváří v tvář Královi neuspěl. Mrzet ho to však nemuselo, neboť se poté prosadil Lukáš Karfus. Hra se přelévala ze strany na stranu a svižný hokej s sebou nesl hned několik šancí. Jak je důležité nevzdat se puku, ukázal Václav Matoušek, který zvládl dva osobní souboje a střelou mezi betony zvýšil na 3:1 z pohledu Benátek. Domácím hokejistům však dvoubrankový náskok nestačil a tak přispěchal se střelou z kruhu Jan Votoupal, jenž svým druhým gólem v zápase využil přesilovou hru svého týmu. Žilina se snažila dostat zpět do hry, benátecký gólman Král byl však proti, a tak ani velmi svižná střela Husáka neskončila v benátecké síti, ale v Králově lapačce. Že štěstí přeje připraveným, poznali domácí hokejisté při své páté brance. Střelu z hole Evžena Bašuse krotil Žilinský brankář na své výstroji, nezkrotil ji ale natolik, aby ji zabránil v cestě za brankovou čáru. Po úvodní dvacetiminutovce tak Benátečtí odcházeli do kabin za stavu 5:1.

Druhou třetinu začali benátečtí hokejisté tak, jako tu první. Rychlou střelou. Tentokrát ale pokus z hole Tomáše Macury letěl vysoko nad. Stejný hráč pálil i o chvíli později a mnohem nebezpečněji, nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl s dorážkou dostatečně rychlý. Benátečtí ale ve snažení nepolevili, důkazem toho byla Matouškova teč, která ale neposlala puk tam, kam by si všichni domácí příznivci přáli. Král se musel na druhé straně kluziště trošku nudit, neboť v první pětiminutovce prostřední třetiny nemusel ani jednou zasahovat. Následovala hra 4na4, která svědčila znovu spíše domácím. Bašus číhal se svou hokejkou u tyčky soupeřovy branky, avšak gólman se stačil rychle přesunout. Bezmocný byl ale maskovaný muž ve službách Žiliny proti střele Jana Votoupala, který vymetl horní růžek branky a zvýšil již na 6:1. S nepříznivým stavem toužil něco udělat hostující Husák, mířil ale velmi nepřesně a úspěšný nebyl ani se svou následnou bekhendovou kličkou. To na druhé straně uspěl Daniel Novotný – 7:1. Žilina ale ukázala, že nic nevzdává a uzamkla Benátecké před Králem, ke střele se však nedostala. Poté to již hosté zkoušeli ze všech možných pozic, benátecké obranné šiky však byly připravené a stálo při nich i štěstí. David Möstl totiž již dostal puk na samou hranici brankové čáry, avšak Král spolu s obránci včas zakročili. I když se soupeř dožadoval branky, nebyl rozhodčími vyslyšen.

Rychlý gól nabídla i poslední dvacetiminutovka a byli to domácí, kteří se znovu radovali poté, co se i Václav Matoušek zapsal mezi dvougólové střelce. Soupeř následně nenacházel klid na svých hokejkách, přihrávky nebyly přesné a vypadalo to, že hokejisté Žiliny chtějí co nejrychleji zápas dohrát. Zmar hostů dokladoval i samostatný únik Karfuse, jenž našel svým pokusem pouze beton benáteckého Krále. Žilina se ale přeci jen druhého zásahu dočkala. Ve 47. minutě prostřelil Krále Jan Kubrt, jenž byl v brankovišti dostatečně důrazný. V polovině třetiny Filip Král přenechal své místo Ondřeji Šuhájkovi, který hned musel čelit pokusu Romana Omraie, jenž hledal mezírku mezi betony. Po následném buly muselo Šuhájkovi dlouho zvonit v uších, neboť rychlá střela skončila přesně na brankové konstrukci. Žilina tak dlouho bušila na benáteckou branku, až se znovu trefil Jan Kubrt. Ihned na to mohla Žilina přidat další rychlý zásah. Šuhájek se nedohodl s obránci a ti pak museli na poslední chvíli hasit celou situaci obětavým pádem. Vše ale pro domácí dobře dopadlo a ti díky závěrečné brance Jana Votoupala porazili Žilinu 9:3.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.