29. 9. 2007 | Mirek Ondra

Benátky pokořily favorita soutěže

4., sobota 29. 9. 2007
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR
Benátečtí potvrdili svoji famózní formu a doma se vypořádali s ambiciózní Chrudimí poměrem 5:3. Zápas byl dlouho vyrovnaný, až v šesté minutě třetí třetiny ujel do samostatného nájezdu Josef Skořepa, obkroužil branku a zasunul za bezmocného Hrazdíru, jenž se nestihl přesunout do druhého koutu branky. Benátky vyhrály i svůj čtvrtý ligový zápas a pohlídají si druhé místo za také stále neporaženým Pískem.
Benátky n.J.: Barek - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Kumstát - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Mácha, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, J. Kadeřábek
Chrudim: Hrazdíra - Fejgl, Doseděl, Kvaššay, Kuncl, Šafařík, Daňo, Giba - Bláha, Beránek, Pospíšil, Zadina, Horák, Bělohlávek, Potůček, Král, Žák, Stavenský
Branky a nahrávky: 6. Jakeš (Tondr), 16. T. Kadeřábek (Nedbal, Tondr), 46. Skořepa (Svoboda), 51. Mařík (Kocman, Zajíček), 52. Skořepa (Malý) - 3. Horák (Stavenský), 41. Král (Daňo), 53. Král (Pospíšil). Rozhodčí: . Vyloučení: 13:9 navíc Daňo a Stavenský (CHR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:1 - 2:1 / 2:1 / 2:2 - 5:2 - 5:3.

Fotogalerie

Komentář

Sobotní souboj Benátek s Chrudimí měl napovědět o tom, který z týmů z nejužší druholigové špičky bude blíže nejvyššímu patru tabulky.

Úvodní minuty byly v režii Chrudimi, která svůj výkon korunovala gólem už v čase 2:39, kdy Stavenský připravil úvodní trefu pro Stanislava Horáka.

Benátecká odpověď v podobě srovnávací branky na sebe nenechala dlouho čekat. Jiří Jakeš v přesilové hře napálil švihem puk skrz houštinu těl a Hrazdíra zahlédnul puk až brance - 1:1.

Vedení na dlouhých pětadvacet minut hry zařídil domácím hokejistům v šestnácté minutě Tomáš Kadeřábek. Karel Nedbal napravil svůj poněkud rozpačitý výkon v prvním dějství tvrdou ránou od modré, do které vložil hůl starší z bratrů Kadeřábků a benátečtí příznivci se mohli radovat podruhé.

Start druhé třetiny zbrzdila porucha dvou reflektorů na, při níž hosté v čele s trenérem Lubinou odmítli zápas hrát. Po čtvrt hodince neplánované přestávky se mohlo pokračovat.

Druhé dějství bylo ve znamení Crudimských o vyrovnání. Místo toho se ale stalo spíše galapředstavením domácího gólmana Martina Barka, na kterém si postupně vylámali zuby David Pospíšil, Pavel Beránek či jeden z nejlepších hráčů v zápase v chrudimském dresu Lukáš Král.

Bývalý hráč jednoho z největších rivalů Benáteckých NED Hockeye Nymburk se prosadil až v prvních vteřinách poslední třetiny. Po vyloučení Stavenského vypíchnul Lukáš Král soupeři puk a v samostatném nájezdu si poradil i s Martinem Barkem - 2:2. Následné zbytečné a nešťastně zvolené gesto vůči fanouškům domácích vyprovokavolo akorát spršku kelímků, které se samotný hráč nemohl divit.

Utkání se rozhodlo benáteckým náporem z poloviny třetí třetiny. Ve 46. minutě se dostal rozjetý Josef Skořepa k pasu Jiřího Svobody a svoje sólo zakončil hokejovou parádou. Po naznačené střele bleskurychle vykroužil oblouk za brankou, Hrazdíra se nestihnul přesunout ke druhé tyčce a Skořepa zasunul puk za pomocí tyčky do odkryté branky.

Vedení navýšil po pěti minutách Martin Mařík. Když z otočky dorážel Kocmanovu střelu. Po pětačtyřeti vteřinách potvrdil benátecký trhák svým druhým gólem Josef Skořepa. Jeho jmenovec a zároveň ex-kolíňák Malý vyslal na Hrazdíru štiplavý projektyl, jenž chrudimský gólman vyrazil pouze před sebe. Nepokrytý Skořepa pak mohl zvýšit skóre na domácí straně.

Chrudim se oklepala po necelé minutě. V roji těl před Barkem se nejlépe orientoval Lukáš Král a snížil tak vedení Benátek na pouhé dvě banky. To bylo však ze strany hostů vše, když nedokázali využít dvě a půl minuty přesilovky v závěru zápasu. Hrazdíru odvolal trenér Lubina z branky až na poslední půlminutku, ale ani v té se Chrudim neprosadila.

Benátky tak přehrály největšího favorita na postup poměrem 5:3. Další utkání čeká hokejisty od Jizery příští víkend v Benešově a následně se v dalším domácím utkání ve středu 10.10. představí proti také stále neporaženému IHC Písek.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Dnes jsme viděli pěkné a dramatické utkání na druhou ligu nadprůměrné úrovně, protože soupeř disponoval kvalitním a silným kádrem, tvořeným hráči s extraligovými či prvoligovými zkušenostmi, ale my jsme těm jménům nepodlehli a odehráli dobré utkání, proto jsme netahali za kratší konec. Rozhodčí řídil zápas přísným metrem a proto se po většinu času hrálo v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Klíčové momenty utkání byly v úvodu druhé části, při čtyřminutovém oslabení a na začátku třetí třetiny, kdy jsme chybovali a Král dokázal vstřelit vyrovnávací branku. Ale ani tento zásah nás nezlomil a proto jsme dokázali vyhrát. Naše vítězství podtrhl i brankář Barek, který podal fantastický výkon a zásluha na výhře patří i jemu."

Ladislav Lubina (trenér Chrudimi): "Viděli jsme zajímavé utkání, které mí svěřenci z mého pohledu nezvládli především v první třetině a také ve druhé polovině poslední části, a právě tím jsme se připravili o nějaké ty body. Myslím, že jsme nepodali výkon, který jsem předpokládal a nebyli jsme schopni hrát tak, jak jsme si před zápasem řekli. Chtěl bych vyzdvihnout hlavně fakt, že jsme hráli v první třetině třikrát ve třech a to se proti takovému soupeři hrát prostě nedá. Víme, že Benátky jsou konsolidovaným mužstvem, které spolu hraje už několik let a určitě budou patřit k nejžhavějším kandidátům na postup."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.