10. 10. 2007 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Po Chrudimi odjel domů s prázdnou i Písek

6., středa 10. 10. 2007
Benátky n.J. - Písek BEN - PIS
Tým Benátek nad Jizerou si po Chrudimi připsal další cenný skalp ambiciózního soupeře. Tentokrát si pro porážku přijel k řece Jizeře jihočeský IHC Písek. V samotném utkání byli mírně lepší domácí hráči, což nejlépe dokumentuje rozdíl ve skóre. Zřejmě svůj nejlepší zápas odehrál v dresu Benátek Jiří Drak, který vsítil vítězný první gól a byl dnes na ledě hodně vidět. Celé mužstvo podalo kolektivní výkon, podpořený tradičně výborným gólmanem Martinem Barkem. V dobrém světle se ukázala i nová posila z Jablonce Daniel Stehno.
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Kumstát, Ton - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Mařík, Malý, Mácha, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, Stehno
Písek: Pinkas (Kubiš) - Bukoň, Svoboda, Vokatý, Kalečík, Kříž, F. Procházka, Veselý, M. Procházka - Řehoř, Míka, Kořánek, Novák, Filipi, Nikodem, Kica, Vondřich, Kašpar, Mošovský, Mikeska, Hovora
Branky a nahrávky: 4. Drak (Stehno), 42. Kocman (Mařík, Zajíček), 60. Nedbal. Rozhodčí: P. Štěpán - Hynčica, Kebrle. Vyloučení: 5:7 navíc Vokatý (PIS) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310.

Fotogalerie

Komentář

Zápas plný bojovnosti a důrazu v osobních soubojích jasně splňoval parametry utkání o první místo v tabulce. Domácí měli dvoubodový náskok a svoje ligové postavení ve středu obhájili.

Zápas gólově otevřely Benátky již na začátku čtvté minuty. Čerstvá posila z Jablonce Daniel Stehno napřáhnul od modré, Jiří Drak jeho bombu tečoval do branky a Pinkas poprvé vytahoval puk ze své branky. Byla to zároveň první branka Jiřího Draka za benátecké áčko. Vůbec útok Stehno - Drak - Mácha patřil k tomu nejlepšímu ve středečním zápase.

Hosté se osmělili až v závěru prvního dějství, Radek Hovora ale minul odkrytou branku, Jan Řehoř dokonce nastřelil horní tyčku brány Martina Barka.

V polovině šlágru šestého kola měl opět na holi vyrovnání Radek Hovora, Barek ale vytáhnul zákrok z kategorie extraligových a jeho příležitost vychytal.

Chvíli před druhou sirénou si vyměnili puk Ondřej Mácha s Jiřím Drakem, na druhé straně se však gólman také vyznamenal a nepřipustil gól do šatny v podání domácích borců.

V čase 41:39 úřadoval benátecký nejvíce bodující útok posledních dvou sezón Kocman - Mařík - Zajíček. Pohlednou akci po nahrávkách svých parťáků z útoku zakončoval Martin Kocman.

Písek se snažil o vyrovnání, veškerá jeho snaha však byla rozbita skvěle hrající obranou a neméně dobře chytajícím Barkem.

V čase 57:49 rozhodčí vyloučil Tomáše Kadeřábka a hostující trenér Rybáček vycítil příležitost zdramatizovat zápas. Vyžádal si oddechový čas a stáhnul Pinkase z brány.

Benátky aktivní hrou nepřipustily zápletku v podobě gólu na 2:1, naopak z obranného pásma ostřelovaly branku soupeře. Nejprve Josef Skořepa trefil pouze tyčku opuštěné svatyně, 55 vteřin před koncem ale drama ukončil bývalý kapitán Karel Nedbal. Stejně jako pro Jiřího Draka to byl jeho první vstřelený gól v sezóně.

Benátky přehrály dalšího soupeře z nejužší špičky druholigové tabulky Střed a upevnili si svoje první místo. Další utkání odehrají Benátečtí na ledě nováčka z Kutné Hory. Autobus po fanoušky na tento duel odjíždí v neděli v 16:00 od Čapků a o pět minut později z Bursy.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Myslím, že jsme dneska po Chrudimi viděli další kvalitní utkání. Úroveň toho zápasu byla rozhodně vyšší, než-li ligový průměr. Výhru by si zasloužila obě mužstva. Písek je kvalitní tým, v přípravě jsme s ním dvakrát prohráli. Už jen proto, jsme měli enormní zájem toto utkání zvládnout. Ale také šlo o první místo v tabulce. S první třetinou jsem byl maximálně spokojený, ve druhé třetině se vlivem častých vyloučení se hra trochu rozbourala, někteří hráči se nedostali tolik na led, třetí třetina musela rozhodnout. Nám se podařilo vstřelit hned v úvodu branku na 2:0. Soupeř začal hrát vabank, začal hrát agresivně a důrazně v útočně třetině. Z toho se v naší obraně zrodily některé chyby. V této fázi utkání nás podržel Martin Barek a zásluhou toho jsme neobdrželi gól a v závěrečné power-play ještě navýšili náskok. Za výsledek bych chtěl všem hráčům poděkovat.

Jan Rybáček (trenér Písku): "Jsme smutní, že jsme prohráli. Dneska jsme se opět nevyvarovali chyb v obranné činnosti. Neobsadili jsme hráče a myslím si, že jsme dostali docela laciné góly. Soupeři musím pogratulovat. Jejich brankář chytal výtečně. My jsme měli řadu šancí, které skončily právě na Barkovi. Jinak to byl rovnocenný zápas. Určité fáze utkání byl lepší soupeř, určité zase my."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.