27. 10. 2007 | Jirka Weigl

Benátky jedou podle plánu - tříbodová i pětigólová norma dodržena

10., sobota 27. 10. 2007
Benátky n.J. - Pelhřimov BEN - PEL
Bez šutéra Zajíčka, zato s pořádným sebevědomím nastoupili hokejisté Benátek vstříc jubilejní desáté výhře. Soupeř z Pelhřimova nepředvedl špatný výkon, ke slovu se však dostal až na konci zápasu, kdy už jen kosmeticky upravil skóre. Domácí rozhodli v úvodní desetiminutovce druhé třetiny a když v polovině zápasu završil "bůra" Martin Mařík, vypadalo to na debakl. Středočeši v červených dresech pak ale viditelně ubrali plyn a výhru jen kontrolovali. Benátečtí fanoušci tak stále mohou po výhře 5:3 oslavovat své neporažené hochy, které příští sobotu čeká daleký výlet do Velkého Meziříčí.
Benátky n.J.: Barek - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Ton - Stehno, Kristek, Drak, Jakeš (C), Skořepa, Malý, Mařík, Kučera, Kadeřábek, Weiss, Kocman
Trenér: Luděk Škaloud
Pelhřimov: Zour - Balčík, Meloun, Beránek, Plch, Vácha, Smetana - Plachý, Tecl (C), Hrbatý, Šejnoha, Slavík, Špatenka, Nermuť, Hadrava, Stromko, Šustr, Florián
Trenér: Pavel Zmrhal
Branky a nahrávky: 2. Stehno (Mařík, Kocman), 19. Kristek (Skořepa, Beránek), 25. Malý (Nedbal, Skořepa), 25. Weiss (Kučera, Mařík), 31. Mařík (Stehno) - 9. Vácha (Smetana), 54. Plachý (Meloun), 60. Plachý (Meloun). Rozhodčí: Stolín - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 10:11. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1/5:1/5:3.

Fotogalerie

Komentář

Středočeši nastoupili do utkání raketově a už ve druhé minutě se prosadil v početní výhodě novic Daniel Stehno. Pelhřimovští dostali možnost bleskově odpovědět v jejich přesilovce, leč zužitkovali až tu z 9. minuty. Ťukes zakončil přesnou ranou mezi Barkovy betony Josef Vácha a vyrovnal. Poté úzkostlivý sudí Stolín vylučoval velké množství hráčů, avšak jednoduché ani zdvojené výhody gólové ovoce ani jednomu celku nepřinesly. Přesto posadily domácí mírně do sedla a více práce měl přece jen Zour. Stehno nabídku ke skórování ještě nevyužil, v přesilovce 5 na 3 Jirka Kristek už ale ano a Benáteckým se šlo do kabin veseleji.

Přísný metr hlavního sudího pokračoval i po přestávce a v 25. minutě tak mohl Josef Malý usměrnit Nedbalovu bombu mimo Zourův dosah – 3:1. Neuběhla ani minuta, když se do sólového úniku vřítil Petr Weiss a vyhnal všechny pavouky z hostující svatyně. I třígólové vedení bylo červeným „koním“ málo – Martin Mařík prokázal rychlé ruce a nádherně vykoupal Zoura. Pohodlné vedení v polovině zápasu domácí ukolébalo a přenechali iniciativu Spartakovcům.

Třetí dějství bylo ve znamení snahy Pelhřimova zkorigovat skóre, domácí trpělivě vyčkávali na protiúder k navýšení náskoku. Zlobila hlavně elitní řada celku z Vysočiny Plachý, Tecl, Hrbatý. V početní převaze v 52. minutě nabral Tomáš Plachý ve středním pásku velkou rychlost, dostal se až před Barka a po bekhendové kličce mohl slavit – 5:2. V poklidném závěru tentýž hráč ještě dokázal snížit na přijatelný rozdíl dvou branek. Z levého kruhu napálil Melounovu přihrávku přesně a stanovil tak konečný výsledek na 5:3.

Deset zápasů – deset výher. Skvostná bilance, jaká se v jakémkoli sportu jen tak nevidí. A navléknout další korálek nevypadá nereálně – Benátkám se v dalším kole postaví podprůměrný celek z Velkého Meziříčí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!