13. 1. 2007 | Mirek Ondra

Benátky si smlsly na Strakonicích

32., sobota 13. 1. 2007
Benátky n.J. - Strakonice BEN - STR

V utkání, které se místy blížilo až hokejové exhibici, byly úspěšnější domácí Benátky. Výhra se však nerodila snadno. Strakonice se dokázaly dlouho držet na dostřel jednoho dvou gólů. V první půlminutě posledního dějství však přišlo rázné Zajíčkovo určení kurzu zbytku utkání. To nakonec skončilo výsledkem 7:3. Závěr zápasu zpestřila hráčská potyčka v benátecké obranné třetině, po které muselo jít do sprch hned sedm provinilců a další dva na trestnou lavici. Stejným výsledkem skončil i zápas ve Vrchlabí, kde kapitulovala Chrudim. Benáteckým se tak druhé místo přiblížilo na rozdíl dvou bodů.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Gajda, Pešek, Klaban, Kaulfus, Ton - Zajíček, Kounovský, Jakeš - Skořepa, Krupka, Kadeřábek J. - Kocman, Mařík, Kadeřábek T. - Kristek, Mácha
Strakonice: Špiler - Velíšek, Řehoř, Lusk, Sosna, Kloud - Bartoš, Samek, Šulčík - Humeník, Kreuzman, Malkus - Kadlec, Binder, Hajšman
Branky a nahrávky: 2. Kounovský (Ton), 18. Krupka (Gajda, Kounovský), 22. Jakeš (Krupka), 36. Kounovský (Krupka), 41. Zajíček (Kocman, Skořepa), 50. Kristek (Jakeš), 52. Zajíček (Skořepa, Pešek) - 15. Kadlec, 28. Šulčík (Kadlec), 50. Samek (Bartoš). Rozhodčí: P.Würtherle - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 7:11 (navíc BEN: Vrzal 5+TH, Gajda, Kaulfus, Kounovský, J. Kadeřábek 5+OK - STR: Kloud 5+TH, Šulčík, Lusk, Hajšman, Velíšek 5+OK). Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 300. Průběh utkání: 1:0 - 1:1 - 2:1 / 3:1 - 3:2 - 4:2/ 5:2 - 5:3 - 7:3.

Komentář

Utkání začalo velice svižně a už druhá minuta dala tušit, kdo bude hrát v zápase prim. Martin Ton obelstil protihráče na modré, zavezl puk do útočného pásma a přesnou příhrávkou našel Petra Kounovského. Ten se tváří v tvář strakonickému brankáři nemýlil. Hosté se snažili okamžitě kontrovat, to když Roman Šulčík objel benáteckou svatyni, jeho střela však Barka nezaskočila. Hosté udeřili až v patnácté minutě, v době kdy si odpykával Milan Gajda trest za držení. Jan Kadlec z ostrého úhlu překonal domácího brankáře a bylo srovnáno. Další benátecký gól na sebe nedal dlouho čekat. Z levého kruhu prostřelil klubko hráčů Lukáš Krupka a trefil přesně skulinu mezi Špilerovými betony. V samém závěru první třetiny našel Petr Klaban skvělou přihrávkou zpoza vlastní branky na útočné modré Jana Kadeřábka. Ten v pádu stihnul ještě přihrát úplně volnému Martinu Kocmanovi, jehož střelu švihem však strakonický gólman lapil.

Vstup do druhého dějství vyšel opět domácím. Martin Krupka našel mezi kruhy rozjetého Jiřího Jakeše a ten svoji typickou střelou zápěstím pod víko zvyšoval na 3:1. Benátky ukolébalo dvougólové vedení a na sklonku osmadvacáté minuty inkasovaly podruhé. Jan Kadlec, autor prvního zásahu, asistoval brance Romana Šulčíka. Pět minut před koncem druhého dějství se ale opět prosadil Petr Kounovský a vrátil Strakonice zpět do kolen. Do kabiny tak šli domácí s výsledkem 4:2 a čekala je poslední třetina, ve které musí obhájit hubený dvougólový náskok, který je především v hokeji tak ošidný.

Hitparádu rychle vstřelených gólů vyhrál s pouhými 25 vteřinami Lukáš Zajíček. Jen tolik mu stačilo na to, aby rozvlnil po úvodním buly síť za zády Romana Špilera. Na gólu si připsali asistenci Martin Kocman s Josefem Skořepou. Krátce poté zajel do benáteckého Lukáše Krupky velmi ostře Roman Šulčík a pro oba aktéry tohoto střetu zápas skončil. Pro Krupku šitím horního rtu a pro strakonického útočníka pětiminutovým trestem doplněným o vyloučení do konce utkání. Benátky však zahráli tuto přesilovku velmi vlažně a nokonec to byli oni, kdo musel lovit puk ze své sítě. Strakonice snížily na začátku padesáté minuty, dvě sekundy před koncem vlastního oslabení, zásluhou Václava Samka na 3:5. Vzápětí, po necelé minutě, už se ale opět radovaly Benátky. Jiří Jakeš připravil gól pro svého jmenovce, Jiřího Kristka. Na začátku poslední desetiminutovky začala první ze situací, která se na hokeji jen tak často nevidí. A tou je hra třech na tři. Toto neobvyklé rozložení sil jakoby nejlépe sedělo Lukáši Zajíčkovi, který si připsal druhý gól. Dostatek prostoru dal základ akci, kterou rozjel Petr Pešek s Josefem Skořepou. Body z tohoto gólu si tak připsali veškeří benátečtí hráči v poli. Ve zbytku zápasu byly k vidění ze strany strakonických hráčů velmi hrubé a mnohdy zbytečné zákroky, které si s ničím nezadaly s likvidačním zákrokem vysokou holí na Lukáše Krupku. Jeden takový střet odnesl zhruba dvě minuty před koncem Lukáš Zajíček a tak se na ledě začalo jiskřit. Pověstný pohár trpělivosti přetekl a domácí se půl minuty před koncem pustili do svého soupeře pěstmi a Strakonice útok opětovaly. Do velké šarvátky se připletlo sedm hráčů, kteří dostali trest pěti minut plus do konce utkání (Gajda, Kaulfus, Kounovský, Kadeřábek J. - Lusk, Hajšman, Velšek) a dva obránci kteří vyvázli s mírnějšími pěti minutami a trestem ve hře (Vrzal - Kloud). Vysoký počet vyloučení dal zabrat rozhodčím a tak se více jak pět minut nehrálo. Mezi tím si mohli oba brankáři, Martin Barek a Roman Špiler, dát soutěž v lepší mušce ve střele brankářskou holí přes celé kluziště, jenž skončila v poměru 3:2 úspěšněji pro domácího obhájce svatyně. Zápas se dohrál již bez větších incidentů, ale počet hráčů opouštějících hřiště, byl více než výmluvný.

Přes nižší atraktivitu soupeře, byl k vidění velmi pěkný a místy vyrovnaný hokej. Závěr byl poznamenán zákeřnou hrou jihočeského soupeře, který neunesl porážku. Tento zápas přinesl divákovi nevídanou podívanou, v níž byla nejedna pasáž, která pobavila všechny, kteří přišli do benáteckých ochozů utkání sledovat.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Byl docela špatný led a soupeř byl hodně urputný. Těžko jsme se prosazovali a jsme rádi, že jsme se nakonec střelecky prosadili my a utkání se pro nás začalo vyvíjet dobře. Až na ten začátek si myslím, že to bylo utkání jak jsme očekávali. Nakonec ta bitka na konci, které jsme se snažili vyhnout. Bohužel všechno s k ní se závěrem třetiny směřovalo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.