19. 1. 2008 | Mirek Ondra

Benátky ztratily doma první body

26., sobota 19. 1. 2008
Benátky n.J. - Jablonec n. N. BEN - JAB
Až v třináctém domácím zápase přišel lídr druhé ligy o body. Na benátecké hokejisty si vyšlápli Vlci z Jablonce. Do vedení šel podle předpokladů domácí favorit zásluhou Karla Nedbala, to bylo ale ze strany Benáteckých vše. Jablonec čyřmi góly utkání otočil a připsal si do tabulky skupiny Západ tři body.
Benátky n.J.: Barek - Svoboda, Nedbal, Gajda, Tondr, Ton, Klouček, Klaban - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Mácha, Drak, Kučera, Mařík
Jablonec n. N.: Ševčík - Mrkvička, Špak, Kolmann, Duda, Drbohlav, Bém, Abrahám - Pabiška, Divíšek, Šulc, Peřina, Šesták, Krišťan, Burkoň, Měrtl, Svoboda, Lepka, Zeman, Malinský
Branky a nahrávky: 8. Nedbal (Zajíček) - 15. Šulc (Špak), 19. Divíšek (Šulc), 31. Pabiška (Divíšek, Šulc), 45. Pabiška (Šesták). Rozhodčí: Úlehla - Ježek, Prokop. Vyloučení: 14:10. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 380.

Komentář

Benátky na soupeře vlétly s vervou. Do not jim hrála i dlouhá dvojnásobná přesilovka. Domácím hráčům se stejně jako v posledních utkáních hra v početní výhodě nedařila. Dvě velké šance navíc skončily na skvěle chytajícím brankáři Ševčíkovi.

Na konci další početní výhody v osmé minutě Ševčík vyrazil Zajíčkovu ránu do pravého kruhu, kam si od modré najížděl Karel Nedbal. Jeho dělovka se zasatavila až v síti jablonecké branky.

Vlci začali přebírat iniciativu v zápase v polovině první třetiny, kdy byl čtyřminutovým vyloučením potrestán Martin Tondr.

V patnácté minutě si i hosté vylepšili svoje přesilovkové statistiky. Domácí kapitán z trestné lavice pozoroval vyrovnávací branku Jana Šulce.

Domácí strážce svatyně Martin Barek se následně blýskl bleskovým semaforem, kterým likvidoval Pabiškův projektyl mířící pod víko jeho branky.

Minutu před odchodem do kabin se odehrál jeden z klíčových okamžiků utkání. Ve vlastním obranném pásmu namazal Petr Klaban puk přímo na hůl Jana Šulce, ten našel Jana Divíška, jenž překonal Barka prudkou ranou k tyči.

Druhá třetina nepřinesla zlepšení výkonu domácích. Hra byla kouskována velmi častými vyloučeními. V desáté minutě, kdy byly Benátky na ledě pouze ve třech, našel Divíšek před brankou nekrytého Marka Pabišku, který vymetl pavučiny v růžku Barkovy branky.

Benátky se marně snažily vstřelit kontaktní gól. Vyložené šance končily na výborně chytajícím Petru Ševčíkovi. Domácí se do herní pohody nedostali i vlivem rozhodčího. Ve druhé polovině prostřední části často neměřil stejným metrem naprosto shodné zákroky na obou stranách.

Oslabeni přicházeli domácí hokejisté do třetího dějství, když odpykával zbytek trestu Karel Nedbal. Toho náležitě využila první a zdaleka nejlepší jablonecká pětka v zápase Pabiška - Šulc - Divíšek. Z náporu se však gól neurodil.

Ve 43. minutě šli domácí opět do tří, neubránili na modré rozjetého Marka Pabišku a ten v samosatném nájezdu vsítil poslední branku zápasu.

Hosté vsadili ve zbytku zápasu na defenzivu a vítězsví 4:1 si pohlídali.

Benátky přišly o svoji domácí sérii vítězství, která letos neměla obdoby ve třech našich nejvyšších hokejových ligách. Nezbývá však, než se soustředit na nejbližší střetnutí, které se uskuteční v sobotu v 17:00 ve Slaném s celkem Řisut.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Prohráli jsme první domácí zápas v letošní sezóně. Důvodem bylo, že nám rozhodčí udělil čtrnáct dvouminutových trestů. Někdy byly přesilovky spojené, takže jsme inkasovali tři góly v přesilovce pět na tři. Naopak my jsme přesilovky nedokázali proměnit. Zápas jsme chtěli pochopitelně zvládnout, ale štěstí stálo na straně Jablonce, který si tři body odváží zcela zaslouženě."
Jaromír Carvan (trenér Jablonce): "Jeli jsme sem s taktikou dobře bránit, podali jsme disciplinovaný výkon na rozdíl od domácích. Těší mne, že jsme prvním týmem v letošní sezóně, který v Benátkách dokázal zvítězit. V neposlední řadě musím pochválit našeho brankáře Ševčíka, který předvedl velice kvalitní výkon."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!