11. 3. 2008 | Mirek Ondra

Skořepa rozhodl první utkání série s VelMezem

SF1, úterý 11. 3. 2008
Benátky n.J. - Velké Meziříčí BEN - VEL
Třemi brankami a dvěma proměněnými nájezdy, včetně toho rozhodujícího v šesté sérii, se v úterý na benáteckém ledě prezentoval domácí útočník Josef Skořepa. Výrazně tak pomohl k výhře Benátek 6:5 na samostatné nájezdy proti HHK Velké Meziříčí. Hokejisté od Jizery se ujali v druhém kole play-off vedení 1:0 na zápasy. Druhé utkání se hraje již ve středu od 17:30 v Benátkách.
Benátky n.J.: Barek (45. Hanousek) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Cunik, Ton - Zajíček, Kristek, Mácha, Jakeš, Skořepa, Kubišta, Mařík, Švagrovský, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Weiss
Velké Meziříčí: Malý (Pekárek) - Smejkal, Stráňovský, Konta, Heřmanský, Kaláb, Pálka, Raus - Kunstmüller, Bukáček, Nekvasil, Bula, Adamec, Prachař, Hudcovský, Krča, Kochánek, Burian
Branky a nahrávky: 20. Skořepa (Weiss), 35. Nedbal (Skořepa), 40. Jakeš (Mařík), 41. Skořepa (Weiss), 50. Skořepa, 70. Skořepa - 7. Kunstmüller (Nekvasil), 23. Kunstmüller (Bukáček), 42. Nekvasil, 43. Konta, 46. Adamec (Nekvasil). Rozhodčí: Chlaň - Goder, T. Svoboda. Vyloučení: 8:9 + navíc Mařík (BEN) 10 minut OT - Malý (VEL) 10 minut OT. Využití: 2:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 520.

Fotogalerie

Komentář

Papírově jednoznačné utkání mělo v úterý v Benátkách nad Jizerou nečekaný průběh.

Horácký klub z Velkého Meziříčí, který si v prvním kole play-off poradil s lídrem západní skupiny z Rokycan, překvapil i Benátky úvodní brankou, když po rovných šesti minutách hry skóroval Luboš Kunstmüller.

Ve 13. minutě se ocitnul sám před brankářem Malým Josef Skořepa, hostující gólman byl však úspěšný. To už ale nelpatilo dvanáct vteřin před první sirénou. Petr Weiss předal puk Josefu Skořepovi, který ho zavěsil pod víko horácké svatyně.

V úvodu druhé třetiny se podařilo hostům spolehlivě zaskočit Benátky i podruhé. Doražený puk Luboše Kunstmüllera po střele Bukáčka skončil za Barkovými zády.

Ve 35. minutě to za útočníky, kteří tápali v koncovce, vzal Karel Nedbal. Benátecký nejproduktivnější zadák vyjel z vlastního obranného pásma, prokličkoval se středem hřiště, narazil si s Josefem Skořepou a z bezprostřední blízkosti překonal bývalého spoluhráče z Kolína Tomáše Malého.

Větší klid do kabiny Benátek vnesla poslední minuta druhé části. Po přihrávce Martina Maříka vstřelil svou devátou branku ve čtvrtém zápase play-off kapitán Jiří Jakeš - 3:2.

Hned v úvodu třetí části navíc zvýšil Josef Skořepa na rozdíl dvou branek. Měl před brankou spousty času počkat si na pohyb Malého a bez potíží prokázal svoji střeleckou formu.

Hosté ale dvěma góly v průběhu dvou minut Karla Nekvasila a Luboše Konty vyrovnali. Ty donutily i trenéra domácích Škalouda ke změně brankářů. Mezi tři tyče se ve 45. minutě postavil Jan Hanousek.

Hanousek však po necelé minutě pobytu na ledě inkasoval z hole Václava Adamce a HHK Velké Meziříčí dokonalo fantastický obrat v zápase. Prodloužení zařídil v polovině třetího dějství vyrovnávající brankou a dovršeným hattrickem Josef Skořepa.

V prodloužení stejně jako v závěru třetí části zachytal výborně Jan Hanousek, když si poradil s vyloženými šancemi Bukáčka, Prachaře nebo Nekvasila. Ani Tomáš Malý nepustil za svá záda žádný z pokusů Benátek, a tak zápas dospěl do samostatných nájezdů.

Po neúspěšném nájezdu Maříka proměnil svoji penaltu Stráňovský, ale Josef Skořepa dokázal odpovědět brankou hned v další sérii. Dobře chytající brankáři nechali nájezdy dojít až do série šesté, kdy rozhodnul hrdina úterního zápasu Josef Skořepa.

Benátky úspěšně odehrály první opravdu těžký zápas v play-off, hosté z Velkého Meziříčí naopak ukázaly, že zápasy ve vyřazovacích bojích v roli outsidera jim nad míru sedí a vyřazení tak silného soupeře jakým byly Rokycany rozhodně nebyla náhoda. O lepší výchozí pozici do svého domácího prostředí se utkají na benáteckém ledě již ve středu v 17:30.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): " Bylo to typické utkání play-off. Velké Meziříčí má vysoké sebevědomí, podařilo se jim přejít přes silné Rokycany. Přijeli sem bez starostí, zkusit v utkání uhrát co nejlepší výsledek. Zápas výborně rozehráli, dali nám úvodní branku, která byla nutno dodat dost laciná. Od toho se poté odvíjelo celé utkání. Na konci první třetiny jsme vyrovnali. Očekávali jsme, že se naše hra ve druhé třetině zlepší. Jenže Velké Meziříčí stále hrozilo nebezpečnými protiútoky. Poté rozhodčí několikrát na obou stranách vylučovali. Nevyužili jsme přesilovku. Na začátku třetí třetiny jsme dali branku na 4:2 a zdálo se, že utkání v pohodě dovedeme do konce. Ale opak byl pravdou. Během krátkého okamžiku dokázalo Velké Meziříčí otočit výsledek. Slabší den si vybral gólman Martin Barek, jeho náhradník Hanousek přesto, že dostal gól z první střely, chytal velice dobře. Nájezdy byly velká loterie, byli jsme v nich šťastnější."

Bohumil Prachař (trenér Velkého Meziříčí): "Domácí byli jasnými favority, my jsme hráli to na co jsme měli. Trestné střílení jsou vabank. Domácí byli šťastnější. Za stavu 4:2 Benátky zbytečně polevily, my jsme stav srovnali. Zítra chceme uhrát opět dobrý výsledek. Bohužel máme jen tři útočné formace."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.