14. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky prohrály ve Velkém Meziříčí a v sérii musejí otáčet

SF3, pátek 14. 3. 2008
Velké Meziříčí - Benátky n.J. VEL - BEN
HHK Velké Meziříčí v dalším z vyrovnaných zápasů uspěl a ujal se vedení v sérii 2:1. Dramatický zápas rozhodla v prodloužení branka z hole Jiřího Buriana na 4:3 pouhých 55 vteřin před vypršením nastaveného času. Benátečtí hráči v utkání byli opticky aktivnějším týmem, jenže své šance nedokázali proměnit. K výhře nepomohl ani mladoboleslavský forvard Tomáš Rod, debutující v benáteckém dresu. Za hosty se trefili Jiří Jakeš, Matěj Cunik a Petr Weiss. Další zápas je na programu již v dnes od 18:00 ve Velkém Meziříčí.
Velké Meziříčí: Malý (Pekárek) - Smejkal, Stráňovský, Heřmanský, Konta, Kaláb, Raus - Bula, Kunstmüller, Prachař, Bukáček, Adamec, Nekvasil, Hudcovský, Sobotka, Burian
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) – Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Cunik, Ton, Tondr - Zajíček, Mařík, Kubišta, Malý, Skořepa, Rod, Jakeš, Švagrovský, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Weiss, Mácha
Branky a nahrávky: 13. Kunstmuller (Bukáček, Bula), 28. Hudcovský (Burian), 50. Stráňovský (Sobotka, Bukáček), 70. Burian (Hudcovský) - 21. Jakeš (Kocman), 23. Cunik, 57. Weis (Malý). Rozhodčí: Přikryl - Pospíšil, Kašík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 930.

Komentář

Benátečtí hráči odjížděli na velkomeziříčský led s přáním zvítězit a strhnout vedení v sérii na svou stranu. To se však svěřencům Luďka Škalouda i přes enormní snahu nepodařilo. Důvodem dobrých výsledků domácího týmu zřejmě je již třetí rozbité plexisklo v řadě za poslední tři domácí zápasy v play-off, vždy následovala totiž následovala domácí výhra.

Již v první minutě předvedla pěknou akci dvojice Miroslav Bukáček a Jan Bula, benátecký brankář Barek však skluzem a následným vykopnutí betonem ještě zachránil Benátky. Ve 13. minutě se však puk po odrazu od ležícího Martina Maříka dostal k Luboši Kunstmüllerovi a forvard HHK otevřel skóre zápasu, když zavěsil bezprostředně nad ležícího Barka - 1:0. V 16.minutě měli také velkou šanci hosté, ale do odkryté branky se sparťanský David Švagrovský trefil nedokázal. Podobnou šanci měl o minutu později také Karel Nekvasil, který ujížděl sám na gólmana Martina Barka, ale ani on nestačil zakončit dle svých představ. Poslední tři minuty v úvodní části byly Benátky jasně aktivnější, ale Martin Ton po úniku nedokázal v jasné šanci dopravit touš do odkryté branky. Poté se ještě po ráně Nedbala vyznamenal brankář Malý.

Ve 21. minutě se potvrdilo známé a otřepané hokejové pravidlo, nedáš – dostaneš. Na jedné straně neproměnil domácí Bukáček, v druhé části kluziště dokázal Jiří Jakeš po pěkné kombinaci s Kocmanem vyzrát na Tomáše Malého - 1:1. Ve 23. min přišel druhý benátecký zásah. Puk, který od modré čáry vyslal Matěj Cunik směrem na meziříčskou bránu, přeloboval Tomáše Malého a přímo za jeho záda ho dorazil Tomáš Kadeřábek - 1:2. Benátky se v tuto chvíli ujaly vedení v zápase a byly aktivnějším týmem. Ve 28. minutě se však podruhé v zápase potvrdilo již zmíněné pravidlo, tentokrát ale týmem, který jej využil bylo Velké Meziříčí. Josef Skořepa nejprve po luxusní přihrávce netrefil zcela prázdnou branku, hra se otočila a po rychlém průniku v vyrovnávací gól vstřelil Tomáš Hudcovský - 2:2.

Ve 48. minutě projel precizně přes celé kluziště Václav Adamec, ale třešničku na dortu mu z hole sebral skvělým zákrokem gólman Barek. V 50. minutě dostalo Meziříčí šanci na obrat v utkání, když hrálo více jak minutu a půl přesilovou hru 5 na 3. Jak již bývá v play-off zvykem, do hry také promluvil domácí kapitán Miloš Stráňovský, který vrátil modrým barvám střelou od modré opět těsné vedení - 3:2. Tři minuty před koncem třetí třetiny hostující Petr Weiss skóroval z otočky a vyrovnal - 3:3. Pouhé dvě minuty před koncem se ještě Benátky pokusily o zvrat v utkání, Kocmanův samostatný únik však vykryl Tomáš Malý!

O vítězství HHK rozhodlo až prodloužení. Tři nevyužité šance domácích a brejky hostí již naznačovaly, kudy se bude cesta v nastaveném čase ubírat. Nakonec 55 vteřin před vypršením prodlužovacího času se role kata chopil Jiří Burian, který dělovkou z kruhu prostřelil Barka a rozhodl tak o vítězství VelMezu.

Ohlasy trenérů

Ivo Dostál (asistent trenéra Velkého Meziříčí): "Nezačali jsme utkání špatně, měli jsme tři gólové šance, které jsme však nevyužili, to byla voda na mlýn pro soupeře. Ten nás dostal pod tlak, ale ani oni nevyužili šance ke vstřelení branky. Naopak jsme šli do vedení my. Potom jsme začali dělat chyby a pustili soupeře opět do hry, Benátky pak otočili utkání na 1:2 a nepustili nás deset minut ke hře, jen jsme bránili. Chtěli jsme po hráčích, abychom drobili hru, a tím nepustili soupeře do většího tlaku. Z toho jsme pak ujeli a vyrovnali na 2:2. Třetí část byla vyrovnaná, dokázali jsme dát gól v přesilovce 5 na 3. Jenže opět přišly chyby z naší strany a soupeř vyrovnal. Potom se šlo do prodloužení, kde jsme byli lepším týmem a taky rozhodli utkání vstřelením vítězné branky. Byl to pro hráče vyčerpávající zápas se šťastným koncem. Musím opět hráčům poděkovat za výkon, odevzdali maximum."
Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Dnes rozhodlo, že jsme neproměnili šance. Ve druhé třetině měl na hokejce Skořepa třetí gól, jenže domácí z protiútoku vyrovnali. Ve třetí třetině nás rozhodčí velice přísně poslal do tří a opět jsme inkasovali. A v prodloužení úřadoval opět hlavní sudí, když nám nepískl evidentní podražení a domácí z přečíslení rozhodli."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.