16. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo, David Schlegel, Tomáš Nejedlo

Benátky vybojovaly v prodloužení pátý zápas!

SF4, neděle 16. 3. 2008
Velké Meziříčí - Benátky n.J. VEL - BEN
Elektrizující atmosféra v hledišti provázela čtvrtý duel Benátek nad Jizerou ve Velkém Meziříčí. Benátky musely před rekordní návštěvou 1027 diváků odvracet bezprostřední hrozbu vyřazení a po nervydrásající bitvě se jim to nakonec podařilo. Jak zápas probíhal? Benátky poslal do vedení střelou ze střední vzdálenosti Jiří Svoboda. Jinak famózní gólman Tomáš Malý jeho pokus asi trochu podcenil. Velké Meziříčí však zápas otočilo. Nejprve přišel ťukes v podání Adamce a střelce Lukáše Sobotky v přesilovce pět na tři, aby pak stejný hráč poslal domácí za frenetického nadšení publika do vedení. Vyrovnání však zařídil ve 35. minutě Josef Skořepa, který udělal krásnou kličku gólmanovi. V prodloužení obě mužstva začala hodně nervózně a opatrně, ale už po 95 vteřinách se puk dostal k Jiřímu Svobodovi, a tak se bude v Benátkách ještě hrát rozhodující zápas!
Velké Meziříčí: Malý (Pekárek) - Smejkal, Stráňovský, Heřmanský, Konta, Kaláb, Raus - Bula, Kunstmüller, Prachař, Bukáček, Adamec, Nekvasil, Hudcovský, Sobotka, Burian
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) – Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Cunik, Ton, Tondr - Zajíček, Mařík, Kubišta, Malý, Skořepa, Rod, Jakeš, Švagrovský, Kadeřábek, Kocman, Weiss, Mácha
Branky a nahrávky: 17. Sobotka (Adamec , Nekvasil), 33. Sobotka (Burian, Hudcovský) - 2. Svoboda (Skořepa), 35. Skořepa (Weiss, Zajíček), 62. Svoboda (Kadeřábek).Rozhodčí: Kočí – Chocholouš, KleinVyloučení: 8: 10 + navíc Gajda (BEN) trest do konce zápasu.Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 1027.

Komentář

Hokejisté Benátek nastoupili do čtvrtého zápase s nožem na krku, avšak v kompletní sestavě. Domácí vedli v sérii již 2:1 na zápasy a v případě vítězství mohli na úkor favorita pomýšlet na postup do finále druholigového play-off. Benáteckých hokejistům se však povedlo v zápase zvítězit a srovnat stav série na 2:2.

V úvodní části zápasu si benátečtí hokejisté vytvořili tlak, který se již ve 2. minutě povedlo zúročit. Josef Skořepa předložil puk Jiřímu Svobodovi, který střelou od modré čáry do horního rohu branky vstřelil první gól zápasu - 0:1. Hosté poté přečkali hned tři dvouminutová oslabení najednou. Poté poslal rozhodčí Kočí Benátky do tří a nejúdernější meziříčská lajna se trvale usadila v útočném pásmu. Když už se dvě minuty trvající dvojnásobné oslabení chýlilo ke konci, našel Václav Adamec najíždějícího Lukáše Sobotku a ten již jen zametl puk do prázdné branky - 1:1.

Druhá třetina začala v podobném duchu jako ta první. Oba brankáři měli napilno. Vedoucí branku měl na své holi domácí kanonýr nekvasil, ale Barek ho odkázal vychytat. Na druhé straně se pokoušel nadvakrát prosadit obránce Martin Ton, ale ani jemu nebylo přáno. A jak už tomu na měnších hřistích bývá, po neproměněné šanci obyvkle přichází rychlý kontr. Tentokrát přišel tento protiútok v podání dvojice Burian a Lukáš Sobotka. Druhý jemnovaný touš z první napálil přímo do šibenice Barkovy brány a rozbouřil tak vody velkomeziříčského stadionu - 2:1. Ještě, že hosté mají ve své sestavě Josefa Skořepu, kterému to v této sérii střílí a pravidelně také sbírá body za nahrávky. Tentokrát si položil brankáře Malého a pohodlně zavěsil - 2:2.

Musíme také ještě připomenout, že při rozbruslení před začátkem zápasu opět hostující tým rozbil plexisklo za brankou. Při všech domácích zápasech play-off dosud každý tým za tuto skutečnost draze zaplatil, vždy totiž odešel z pole poražen. "Hříšníkem" tentokrát byl obránce Karel Nedbal, při jehož dělové ráně se nemůžeme divit. Třetí část zápasu začaly oba týmy velice opatrně. šancí úbývalo, mančafty se soustředily spíše na defenzívu. Největší šanci třetí periody měl na své holi Miroslav Bukáček, ale Martin Barek fantasticky zakročil. Vše spělo do prodloužení, diváci viděli fantastický zápas. Atmosféra byla taktéž perfektní, k čemuž přispěla i skupinka cca dvaceti fanoušků Benátek.

Prodloužení začalo únikem nejaktivnějšího hráče v dresu hostí Ondřeje Máchy. Poté již přišel osudový okamžik celého zápasu. Jiří Svoboda si z pozice beka sjel na přihrávku Tomáše Kadeřábka a k tyči rozradostnil nejen benátecké fanoušky, ale také i celou střídačku. Pátý, rozhodující zápas sérii bude sehrán v úterý 18. března od 17:30 na benáteckém zimním stadionu.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.