22. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky výborným finišem srovnaly stav série

F2, sobota 22. 3. 2008
Benátky n.J. - Řisuty BEN - RIS
V sobotu 22. března pokračovalo finále druhé ligy druhými zápasy. V Benátkách se dvě třetiny hrál nepříliš atraktivní hokej, Řisuty se dokonce jako první ujaly vedení. Benátečtí však do konce druhé třetiny zásluhou Mrni vyrovnali a do konce zápasu vstřelili ještě tři branky a nepřipustili už další překvapení. Zejména branka Ondřeje Máchy byla výstavní, střelec se totiž pěkně obtočil kolem tří protihráčů a poté jen zasunul puk do branky. Série se tak za stavu 1:1 přesune na domovský stánek klubu z Řisut, do Slaného.
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Svoboda, Nedbal, Cunik, Tondr, Gajda, Ton, Beránek - Stehno, Zajíček, Rod, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Kocman, Mácha, Mrňa, Weiss, Mařík, Švagrovský
Řisuty: Schwamberger (Přibyl) - Janega, Aschenbrenner, Sedláček, Fiala, Kašák, Mádl, Kasík, Babický - Bezouška, Suchý, Wolf, Klaus, Scherzl, Landa, Šelicha, Hegenbart
Branky a nahrávky: 37. Mrňa (Rod), 50. Gajda (Rod, Švagrovský), 50. Weiss (Mácha, Svoboda), 53. Mácha (Hanousek) - 28. Janega (Scherzl, Landa) . Rozhodčí: Horák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 6:6. Využití: 01. V oslabení: 0:0. Diváci: 650.

Komentář

Benátečtí hokejisté vstoupili do druhého zápasu v sérii poněkud ležérně a šancí mnoho nebylo. V ojedinělém pokusu Rod ideálně vysunul Švagrovského, jeho pokus však vyrazil Schwamberger, s dorážkou neuspěl ani Beránek. Hosté zahrozili v polovině první části. Bývalý benátecký útočník Tomáš Wolf se dostal do velké šance. Jan Hanousek, který v tomto zápase dostal přednost před Martinem Barkem, však čaroval se svou lapačkou. Wolf se poté jen smutně ohlédl směrem ke stropu haly. Největší šanci první třetiny měl na hokejce Josef Skořepa, z ničeho nic se dostal k puku a takovým nahozením nazdařbůh rozezvučel horní tyčku hostující branky!

I druhou třetinu začali lépe hosté z Řisut. Tomáš Kadeřábek jim svým faulem nabídl přesilovou hru a po zámku před domácí brankou ji řisutští přetavili v úvodní branku dnešního zápasu. Přesně nad Hanouskův beton se trefil Michal Janega a otevřel tak účet zápasu - 0:1. Pro domácí to v tu chvíli bylo zlé nedobré. Krok scházel Suchému k zakončení do prázdné branky. Hosté byli v tu chvíli na koni. Scherzl obkroužil branku a trefil tyčku! Obrovská šance hostí na zvýšení! Dominik Suchý si poté mohl jen drbat hlavu. Po návratu z trestné lavice neproměnil nájezd a potvrdilo se milionkrát omleté pravidlo nedáš dostaneš. Pavel Mrňa prokázal, že střelecká schopnost z juniorské extraligy je mu vlastní a vyrovnal důležitým gólem - 1:1.

V úvodu třetí části mohli diváci spatřit dvě vyložené gólové šance. Na jedné straně neuspěl v nájezdu Klaus a na straně druhé netrefil Malý úplně prázdnou branku. Pohlednou akci pak po geniální přihrávce Tomáše Roda završil nikým neatakovaný sjíždějící Milan Gajda a domácí rázem vedli - 2:1. Uběhlo pouze 21 sekund a Benátky vedly o dvě branky. Tak dlouho se motal puk v brankovišti před Schwambergerem až ho vyšťoural Petr Weiss a uklidil ho do branky - 3:1. Co si poté dovolil Ondřej Mácha, to se jen tak nevidí! Za tuto akci by se nemusel stydět ani v proslulé NHL, proháčkoval se mezi třemi protihráči a blafákem se vychutnal i Schwambergera - 4:1. Domácí byli v laufu a stadion bouřil. Asistenci si na tento gól připsal brankář Hanousek a podtrhl tak svůj bezchybný a perfektní výkon. Do konce zápasu již branka nepadla a stav série byl tedy vyrovnán na 1:1.

Zde je ještě jednou upozornění pro fanoušky!
Na Velikonoční pondělí 24.3.2008 v 15:15 bude pro fanoušky benáteckého hokeje připraven autobus do Slaného na třetí utkání finálové série s řisutskými Buldoky. Cena za cestu bude cca 60 korun za osobu. Pojeďte všichni podpořit Benátky nad Jizerou v boji o I. hokejovou ligu.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!