25. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky po výhře s Řisuty postupují do kvalifikace!

F4, úterý 25. 3. 2008
Řisuty - Benátky n.J. RIS - BEN
Ve čtvrtém utkání finálové série vyhrály Benátky na slánském ledě s Řisuty 3:1 a postoupily do závěrečných bojů o první ligu. V samotném zápase byli Benátečtí aktivnějším týmem a zaslouženě zvítězili. Vítěznou branku vsítil v polovině zápasu Josef Malý. Základ úspěchu položil výborným výkonem brankář Jan Hanousek. Benátky vstoupí do kvalifikace za týden ve středu na domácím ledě s Chrudimí.
Řisuty: Schwamberger (Lorenc, Přibyl) - Janega, Aschenbrenner, Sedláček, Fiala, Kašák, Mádl, Kasík, Babický - Bezouška, Suchý, Wolf, Klaus, Scherzl, Landa, Šelicha, Hegenbart
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Svoboda, Nedbal, Klaban, Tondr, Gajda, Ton, Beránek - Stehno, Zajíček, Rod, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Kocman, Mrňa, Weiss, Mařík, Švagrovský
Branky a nahrávky: 13. Mádl (Landa) - 30. Stehno (Gajda), 39. Malý (Tondr), 60. Skořepa (Beránek). Rozhodčí: Zubzanda - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 9:6 + navíc Jakeš (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 280.

Fotogalerie

Komentář

Ještě než utkání začalo, mohli diváci při rozbruslení spatřit jednu zvláštnost. Domácí mužstvo totiž mělo na ledě k dispozici hned tři brankáře. Jedničku Schwambergera, uzdraveného Lorence a ještě také zkušeného Přibyla, který se poté však převlékl do civilu.

Utkání začalo ve svižném tempu a oba brankáři, jak domácí Schwamberger, tak i Jan Hanousek se museli hodně otáčet. První změnu skóre měl na hokejce Josef Malý, ale po nahrávce před prázdnou brankou minul. Poté se předvedl i hostující Hanousek, který ukázkovým rozklekem pokryl pokus Landy. Ve 13. minutě se skóre poprvé pohnulo. Tomáš Landa zavezl puk do útočného pásma, kde číhal Michal Mádl, z pozice beka si sjel až před branku a mezi betony Hanouska poprvé napnul síťku - 1:0. Paradoxem bylo, že Benátky na slánském stadionu pokaždé prohrávali 0:1, ale vždy se jim pak utkání podařilo dovést do vítězného konce. Ne jinak tomu bylo i dnes, ale nepředbíhejme.

Druhá třetina začala střelou bývalého beka Kladna Radka Aschenbrennera, ale Hanousek na tuto ránu dobře viděl a skryl ji do své lapačky. Benátky se vyrovnání dočkaly ve 30. minutě. Milan Gajda nahrával před branku, kde na svém místě hlídkoval Daniel Stehno a nadvakrát dotlačil puk do branky - 1:1. Druhý gól domácího celku mohl dát aktivní Tomáš Landa, ale orazítkoval pouze pravou Hanouskovu tyčku. K radosti hostujících příznivců se ve 39. minutě Benátky ujaly opět vedení. Branková situace měla obdobný průběh, jako při prvním gólu. Martin Tondr adresoval nahrávku Josefu Malému, který jen zvedl puk k tyčce domácí branky - 1:2. Zvýšit poté mohl Karel Nedbal, ale ze strany napálil pouze brankový oblouk.

Do třetí třetiny naordinoval domácí trenér Eduard Novák svým svěřencům útočné pojetí hokeje a hráči Řisut se této rady také drželi. Benátečtí místy byli pod tlakem a vše museli řešit až výhozy na zakázaná uvolnění. Když už se zdálo, že se domácí přeci jen dočkají vyrovnání, vytasil brankář Hanousek skvělý zákrok proti pokusu Šelichy. Čas rychle domácím ubíhal a v závěru si trenér Novák vzal oddechový čas, odvolal i gólmana. Puku se však zmocnil Milan Beránek, o mantinel narazil Josefu Skořepovi, který pouze dovezl touš do prázdné branky a hlouček benáteckých příznivců začal mohutně oslavovat.

Benátečtí hokejisté mají v první hrací den kvalifikace, tj. v pondělí 31. března volno a začínají až ve středu 2. dubna na domácím ledě s horkým kandidátem na postup do 1. ligy Chrudimí.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.