9. 4. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí nezískali v Chrudimi ani jeden bod

BAR3, středa 9. 4. 2008
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN
Ve středu 9. dubna se na chrudimském zimním stadionu odehrálo 5. utkání kvalifikace o první ligu mezi domácí Chrudimí a hosty z Benátek nad Jizerou. Domácí, jistí postupující do vyšší soutěže, utkání nakonec zkušeněji zvládli a s druhou ligou se před domácími fanoušky rozloučili více než důstojně. Pro Benátecké se bude lámat chleba až v závěrečném zápase kvalifikace, kdy v pátek 11. dubna přivítají na svém stadionu brněnskou Techniku!
Chrudim: Němec (Hrazdíra) – Vyskočil, Klaus, Suchý, Mainer, Kuncl, Fejgl – Polák, Král, Žák, Stavenský, Šeda, Horák, Zadina, Beránek, Pospíšil, Potůček, Buchal, Bělohlávek
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Cunik, Svoboda, Ton, Protivný - Zajíček, Jakeš, Skořepa, Malý, Stehno, Mácha, Kadeřábek, Weiss, Kristek, Švagrovský, Mrňa, Kocman
Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (Zadina), 16. Šeda (Stavenský, Fejgl), 30. Buchal (Bělohlávek), 52. Zadina, 57. Fejgl (Beránek) - 34. Zajíček (Nedbal), 54. Weiss (Malý, Weiss). Rozhodčí: Jebavý - J. Svoboda, Bejček. Vyloučení: 6:6 + navíc Vyskočil (CHR) 10 minut OT. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1377.

Komentář

Hokejisté Chrudimi nepoznali v kvalifikaci hořkost porážky. V utkání, kdy už o jejich postupu bylo rozhodnuto a dohrávali ho "trochu" z povinnosti si s chutí zahráli a bez větších problémů porazili největšího rivala letošní sezóny Benátky. Do posledního utkání kvalifikace nastoupili domácí hokejisté usměvaví a s hladce oholenými tvářemi. Jaká to změna oproti předchozím zápasům. V jejich sestavě však vinou zranění nenastoupila trojice Doseděl, Šafařík a Valko. Zajímavostí také bylo, že na rozbruslení nastoupili domácí hráčy vyjma brankářů bez svých přileb.

Přesto ostatní harcovníci Východočechů začali zápas ve velkém stylu a hned po 89 vteřinách hry otevřel skóre Pospíšil. Brankář Hanousek, který na tento zápas nahradil Martina Barka, si ještě ani nesáhl na puk - 1:0. V 9. minutě už přidal benátecký gólman i úspěšný zákrok, když betonem krásně vychytal Bělohlávkův pokus o blafák. O minutu později poprvé zahrozili i hosté, při bekhendu Cuníka byl však Němec pozorný. V 11. minutě již stadion zvedal nadšením ruce nad hlavy podruhé, puk po kličkované Vyskočila ale naštěstí těsně minul odkrytou klec. Chrudimští byli lepším týmem a po přečíslení dvojice Horák – Šeda zastavila kotouč po střele druhého jmenovaného tyč. Východočeský útočník Šeda, který mužstvo posílil až před kvalifikací, si vše vynahradil v 16. minutě, když v přesilovce pohotově usměrnil za Hanouskova záda nahození Stavenského - 2:0.

Také střední část se hrála podle not Východočechů, ti ale několik nadějných akcí místo účinnější střelby překombinovali. Až v polovině utkání zavelela k rychlé zteči dvojice Bělohlávek – Buchal a bylo to 3:0. Rekordní návštěva 1377 diváků byla ve varu, naopak Středočeši působili hodně odevzdaným dojmem a jejich pokusy byly spíše ojedinělé. Ve 34. minutě si však v početní výhodě najel za obranu domácích Lukáš Zajíček a z brejku střelou nad rameno nedal Němcovi šanci - 3:1. Vrátit Chrudimi tříbrankové vedení mohl o tři minuty později po rychlé akci Beránek, tentokrát ho ale Hanousek vychytal.

Do závěrečné třetiny vstoupili hosté náporem, ale příliš šancí si nevytvořili. Naopak v 52. minutě překonal benáteckého brankáře v oslabení Zadina. Tato branka vyvinula hodně nevolí v řadách faoušků i hráčů Benátek, neboť se puk odrazil od břevna zpět do hry. Dobře to věděli i fanoušci domácích, kteří stáli za bránou. Čárový rozhodčí byl však jiného názoru a vrátil domácím tříbrankové vedení - 4:1. Pokračující přesilovku se Středočechům podařilo využít Josefem Skořepou - 4:2. Definitivní tečku za utkáním, a tím i za celou vydařenou sezonou, však dal v 57. minutě při přesilovce pět na tři Fejgl - 5:2. Utkání tedy skončilo stejným výsledkem jako v základní části, a to prohrou 2:5. Domácí pak mohutně slavili postup do 1.ligy a Benátky si tak budou ještě minimálně do pátku muset počkat.
Reportáž byla upravena z webu soupeře!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.