5. 8. 2008 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Benátky v prvním zápase přípravy těsně prohrály

přát., úterý 5. 8. 2008
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Benátečtí hokejisté v úvodním přátelském zápase prvoligového ročníku těsně prohráli s berounskými Medvědy 2:3. Za tým od Jizery se trefil obránce Gajda a útočník Marek Pabiška. Hosté však dokázali využít tři přesilovky, čímž rozhodli zápas ve svůj prospěch. Další utkání odehrají Benátky v pátek proti druholigovému IHC Písek.
Benátky n.J.: Stejskal (Hanousek) – Klouček, Kolman, Gajda, Kajínek, Urlich, Mrkvička, Hataš, Hobza – Pabiška, Tomášek, Stehno – L. Tondr, Bacovský, Hudíček – Tománek, Malinský, Marnota – Varga, Kopic, Liška
Beroun: Halmoši (Frolík) - Vejvoda, Mazanec, Malý, Martinec, Kořínek, Hertl, Topič, Takafumi, Michal, Hlusička, Procházka, Tvrzník, Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Kikuchi, Pánek, Ishizuka
Branky a nahrávky: 14. Gajda (L. Tondr), 44. Pabiška (Tomášek, Stehno) – 12. Tvrzník (Martinec, Slížek), 20. Křesťan (Hertl), 35. Tvrzník (Slížek, Malý). Vyloučení: 10:9. Rozhodčí: Vokřál - Macháč, Prokop. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 190.

Komentář

Hokejisté Benátek podlehli ve svém prvním přípravném utkání před startem I. hokejové ligy Berounským Medvědům. O výhře hostujícího celku rozhodly úspěšně sehrané přesilové hry. Vítězný tým v nich vstřelil všechny tři branky. Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě, kdy zajistil vedení Medvědům Martin Tvrzník. Odpověď domácích přišla hned o dvě minuty později, kdy přihrávku nadějného mladoboleslavského juniora Lukáše Tondra (bratr obránce Martina, pozn. red.) usměrnil do sítě nekompromisní bek Milan Gajda, který se dokonce v týmu Berouna v loňské sezóně několikrát objevil. Ještě do první sirény ovšem zkušený Křesťan vrátil vedení na stranu hostujícího celku.

Na 1:3 upravil znovu M. Tvrzník. Naději na zvrat přinesla 44. minuta a v ní branka Marka Pabišky, který v minulé sezóně trápil obrany a brankáře ve 2. lize, konkrétně v dresu jabloneckých Vlků. Jenže to bylo ze strany domácích vše. K vyrovnání nevedla už ani závěrečná power-play. V zápase dbře zachytal Jiří Stejskal, což svými slovy potvrdil i Bohumil Bartoň. Fanoušci, mějte trpělivost, kádr se teprve buduje a trenéři zkouší všechny možné varianty sestavy. Výsledky se určitě dostaví.

Na závěr vám přinášíme krátké hodnocení zápasu z úst prezidenta klubu pana Bohumila Bartoně:
„Duel nesl všechny znaky úvodního zápasu,“ poznamenal prezident benáteckého klubu Bohumil Bartoň a dodal: „V našem týmu dostala příležitost celá řada mladých hráčů. Ta sestava se bude postupně tvořit. Je to vyloženě věc v kompetenci trenérů a manažera. Podle mého soudu chytal velmi dobře brankář Stejskal. Ukázala se i celá řada nadějných hráčů. Chce to trpělivost.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.