13. 8. 2008 | Jakub Coufal, Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Benátky vyhrály v Kadani na nájezdy

přát., středa 13. 8. 2008
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Druhého vítězství v přípravě dosáhli hokejisté prvoligových Benátek. V úterý zvítězili až na samostatné nájezdy na ledě svého protivníka z Kadaně, největší podíl na výhře má bezesporu velká opora v brance Jan Hanousek. O branky se ve druhé třetině postarali Lukáš Vantuch a Josef Skořepa. Na začátku třetí části vstřelil třetí gól Ctibor Jech a rozhodující penaltu proměnil Richard Rapač. Další přípravné utkání čeká Benátecké v pátek na ledě Písku.
Kadaň: Hanuljak (Tichý) - Szakál, Kramár, Spitzer, Mašek, Pospíšil, Boguský, Kolarz, Višňák - Boušek, Šíp, Stehlík, Kadlec, K.Ton, Kajer, Zika, Derfler, Freiberg, Valský, Rybecký, Indra
Benátky n.J.: Hanousek (Stejskal) - Hrach, Gajda, M.Tondr, Pavlů, Kajínek, M.Ton, Kolmann, Mrkvička - Kudrna, Hruška, Rapač, Kadeřábek, Skořepa, Hudíček, Jech, Tomášek, Vantuch, Pabiška, Bárta, L.Tondr
Branky a nahrávky: 15. Boušek (Kramár, Szakál), 40. Kadlec (Ton, Kajer), 56. Zika (Freiberg, Derfler) - 32. Vantuch (Jech, Kajínek), 34. Skořepa (Pavlů, Vantuch), 43. Jech (Vantuch), 65. Rapač. Rozhodčí: ?. Vyloučení: 7:9 + navíc M.Tondr (BEN) trest ve hře. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150.

Komentář

Symbolické nažhavení do hry předvedli aktéři hned po úvodním buly, při kterém Šíp zlomil hůl. Sotva si dojel pro novou, už pelášil směrem k osamocenému Hanouskovi. Sólo po střele nad vyrážečku zůstalo nevyužito.
V 8. minutě během přesilovky domácích se únik opakoval. Hlavním účastníkem akce byl tentokráte Boušek, který si po blafáku také vylomil několik zubů na hostujícím ochránci svatyně, jenž vryzil jeho střelu ramenem.
Změna skóre nastala až v čase 14:13, kdy využil přesilovku Boušek. Na teč pod víko nahrával Kramár - 1:0. Benátečtí byli v úvodní části ustrašení a na branku Hanuljaka vystřelili pouze dvakrát!

V 21. minutě se Stehlík dostával do šance a byl faulován. Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Exekutor Boušek se opět ocitl tváří v tvář Hanouskovi, pálil jen do připravených betonů. O chvíli později se řítil pro změnu na druhé straně na branku Bárta, jenže branku vůbec netrefil.
V přesilovce hostí zavezl puk do pásma Martin Tondr a Hudíček málem vyrovnal. To se nepodařilo ani Milanu Gajdovi, který dělovkou od modré trefil tyčku!
Po další sérii přesilovek se přeci jen radovali hosté. V akci dosti podobné té, v níž se podařilo skórovat Kadaňským, usměrnil do sítě tečovaný puk Vantuch. Střílenou přihrávku vyslal Jech po posunutí od Kajínka, 1:1.
Domácí tým byl vyrovnáním viditelně zaskočen. Po zbytečných faulech inkasoval podruhé v čase 33:44 kdy k pravé tyčce prostřelil Hanuljaka Skořepa, 1:2. Úspěšné přihrávky si připsali Paulů a Vantuch. V 37. minutě ujížděli hosté v nájezdu 2 mužů proti 1. Hanuljak musel hbitě vymrštit betony proti Vantuchově střele, aby zamezil dalšímu úderu hostí.
V čase 39:08 černožlutí vyrovnali, když využili početní výhodu. Při závaru před brankou se po přihrávkách Tona s Kajerem nejlépe zorientoval Kadlec, 2:2.

V čase 42:53 přišla další radost Benátek. Na 2:3 z pohledu hostí zvyšoval Jech po přihrávce dnes aktivního Vantucha. S přibývajícím časem rostla útočná aktivita na straně Kadaňských. Hanousek si nemohl stěžovat na nedostatek práce zejména při kombinacích první úderné domácí pětky. V 53. minutě hráli domácí v početní výhodě, v níž hned z kraje ujel Indra, který nedokázal zakončit přesně. O chvíli později zkoušel štěstí bekhendovým blafákem Kramár, ani on na hrdinu hostů nevyzrál. Vyrovnání přišlo až po několika vroucích akcích. Hanousek se dlouho natahoval jak jen mohl, ale na dorážku Ziky na 3:3 z bezprostřední blízkosti v čase 55:48 byl přece jen krátký. Body za asistence získali Freiberg s Derflerem.

V závěru posledního dějství se oba týmy spokojily s remízou a na řadu tak po vzájemné dohodě střídaček přišlo pětiminutové prodloužení a posléze i samostatné nájezdy. Rozhodující penaltu proměnil benátecký Richard Rapač. Konečný stav duelu 3:4sn.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (trenér Benátek): "Po včerejším utkání to byl další těžký přípravný zápas. Program je teď trošku náročnější. Náš tým teď začal čtvrtý týden přípravy, takže i ti hráči potřebují trochu odpočinku. Nyní máme ve středu a ve čtvrtek poněkud volnější program. Myslím si, že i na zápase bylo vidět, že to bylo hodně fyzicky náročné. Utekl nám začátek, než jsme se dostali do lepšího pohybu. Zase jsme dostali góly hlavně v soupeřových přesilovkách. Myslím si, že jsme se zbytečně moc nechávali vylučovat. Toto musíme zlepšit! To je hlavní faktor, který ohrožuje výsledek. Na druhou stranu si myslím, že od druhé třetiny jsme byli aktivnějším a lepším mužstvem než domácí. Možná, že taky na ně trošku dolehla únava. Splnilo to účel přípravného utkání. Můžeme být jenom spokojení."

Autor: Ondřej Nejedlo

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!