26. 8. 2008 | Tomáš Nejedlo

Hokejisté Benátek i podruhé zdolali Kadaň

přát., úterý 26. 8. 2008
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Hokejisté prvoligových Benátek dokázali i podruhé v letošním přípravním období zdolat svého soka z Kadaně. Po výhře 4:3 na nájezdy na ledě soupeře, svěřenci trenérů Hakena a Škalouda nezaváhali ani na domácím ledě a Severočechy zdolaly v poměru 4:2. Výborně v utkání zahrála benátecké první pětka ve složení Skořepa - L. Tondr - Kudrna, které na ledě hýřila aktivitou. Další přípravný zápas mají Benátky na programu v pátek v Berouně, se začátkem v 10 hodin!
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Ton, Zíb, Mrkvička, Pavlů, Kajínek, Gajda - Nevyhoštěný, Jech, Bárta, Kadeřábek, Hruška, Rapač, L. Tondr, Kudrna, Skořepa, Pabiška, Weiss, Hudíček, Bacovský
Kadaň: Hanuljak (Tichý) - Szakál, Lang, Spitzer, Kloz, Pospíšil, Boguský, Kocek - Boušek, Šíp, Freiberg, Kadlec, Ton, Kajer, Zika, Derfler, Fink, Valský, Rybecký, Indra, Stehlík
Branky a nahrávky: 1. Skořepa (L.Tondr, Kudrna), 4. Skořepa (L.Tondr), 26. M.Tondr, 58. Pabiška (Weiss) - 2. Kadlec (Spitzer), 31. Kadlec (Kloz) . Rozhodčí: Jebavý - Vízner. Vyloučení: 7:8 + navíc M.Tondr (BEN) a Valský (KAD) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 190.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu začal poněkud netradičně. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá. Na zápas přijeli pouze dva rozhodčí, ten třetí z Mladé Boleslavi se totiž někde pozapomněl, a proto si musela vystačit pouze dvojice Jebavý - Kájínek.

Samotný hokejový mač začal pro domácí hokejisty jak z říše snů. Od úvodního buly se totiž nastěhovali před bránu Hanuljaka a když časomíry ukrojila pouhých 38 vteřin, zužitkoval Josef Skořepa perfektní práci kolegů z útoku L.Tondra a Kudrny a bekhendovým blafákem rozjásal domácí fandy - 1:0. Vedení však domácímu celku netrvalo příliš dlouho. V čase 1:33 od modré pálil Spitzer a Stejskalem vyražený puk pohotově do branky uklidil Martin Kadlec a brzy vyrovnal - 1:1. Gólový brankostroj však pokračoval. Lukáš Tondr zavezl puk za branku, nezištně ho naservíroval Josefu Skořepovi a ten již jen dorazil za zkoprnělého Hanuljaka - 2:1. Skořepa byl stále při chuti a mohl přidat ještě další branku. Radost mu tentokrát zkazil Hanuljak.

Kadaňstí v úvodu druhé části měli možnost několika přesilových her. A v této herní variantě byli nejnebezpečnějšími. Benátecké beky zlobila hlavně dvojice zkušených matadorů Boušek a Šíp. Ještě v loňské sezóně kadaňský brankář Stejskal, nyní ve službách Benátek, si však se všemi pokusy dokázal poradit. Za svá záda nepustil ani dělové rány Spitzera a Kloze. Poté měly možnost přesilovky i Benátky, a to hned pěti proti třem. Tuto výhodu dokonale využili. Od modré čáry pálil přesně k tyči Martin Tondr a upravil na dvoubrankový rozdíl - 3:1. V nestandardním počtu hráčů na ledě se hostům podařilo snížit. Martin Kadlec upláchl benátecké obraně a blafákem si vychutnal Stejskala - 3:2. Pro Kadlece to byl druhý zásah v utkání.

Třetí část zápasu začala obrannou hrou Benátek, přes kterou se Kadaňští jen obtížně dostávali. Za zmínku stojí snad jen promarněná šance zkušeného Finka. Na druhé straně se po elegantním pasu Petra Weisse ocitl tváří v tvář Hanuljakovi štírek Tomáš Hudíček, svou střelu však namířil nad hostující klec. Poslední změna skóre přišla až v 58. minutě. Hosté hráli vabank a nechali pootevřená zadní vrátky, kam se vřítil Weiss, nahrál na zlatém podnose Marku Pabiškovi a ten si již vychutnával gratulace od spoluhráčů - 4:2. Na výsledku již nic nezměnila ani více jak dvě minuty dlouhá power-play.

Benátečtí tak Kadaň porazili již podruhé v sezóně. Další přípravný zápas Benátek je na programu již tento pátek. Benátečtí budou hosty v Berouně, kde se s místními Medvědy utkají netradičně už od 10 hodin!!!

Ohlasy trenérů

Petr Haken (trenér Benátek): "Jsme rádi, že jsme vyhráli, určitě jsme to potřebovali. Hráči si musí vyzkoušet, jaké to je vítězit a jak je i těžké vítězit. Myslím si, že dnešní zápas byl hodně těžký. Zároveň byl hodně rozkouskovaný. Hra nebyla z obou stran uspořádaná, protože se hodně vylučovalo. Dokázali jsme se prosadit v přesilových hrách, za to jsem rád. Myslím si, že jsme dali i moc hezké branky. Je jen škoda té spousty vyloučených na naší straně. To nás stojí spoustu sil. Hra v oslabení nám dělá problémy. Narušuje nám to náš styl hry, kdy chceme být hodně aktivní. Kdybych měl zhodnotit tu uplynulou část přípravy, tak zhruba šest dní připravujeme herní systém a doufám, že je to chvílemi i vidět. Hráči si už trošku rozumí na ledě. Snažíme se, aby pětice fungovaly, aby o sobě věděly. Jak už jsem řekl, dneska se nám to díky častým oslabením moc nedařilo. Teď nás na závěr čekají dvě utkání, my už se chceme připravit, aby páteční zápas jsme hráli v sestavě hodně podobné té, kterou připravíme na první mistrovský zápas."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!