11. 8. 2008 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Benátky v Mostě nevstřelily branku, prohrály 0:2

přát., pondělí 11. 8. 2008
Most - Benátky n.J. MST - BEN
V pořadí již třetí přípravné utkání sehráli hokejisté prvoligových Benátek nad Jizerou. Tentokrát byli hosty v severočeském Mostě. V brance hostí se představil mladíček Robin Blažíček z juniorky Liberce a předvedl velice statečný výkon, vyznamenal se především ve druhé polovině zápasu. Na výhru však ani jeho sympatický výkon nestačil, Benátečtí si domů odvezli porážku 0:2. Další přátelák je na programu již v úterý, Benátky budou hosty v Kadani!
Most: Horčička (Melichar) - Charousek, Lomička, Nosek, Martínek, Šulc, Martinka, Kaltenböck, Kunrt - Havlůj, Růžek, Urban, Zaťovič, Karli, Salač, Kašťák, Jak.Bauer, Jan Bauer, Šnajdr, Budínský, Sláma
Benátky n.J.: Blažíček (Hanousek) - Hrach, Gajda, Ulrych, Klouček, Pavlů, M.Tondr, Kajínek, Ton - Kudrna, Bárta, Nevyhoštěný, L.Tondr, Tomášek, Weiss, Vach, Skořepa, Peřina, Pabiška, Kadeřábek, Drak
Branky a nahrávky: 35. Salač (Jak.Bauer), 39. Šnajdr. Rozhodčí: Froněk - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140.

Komentář

Benátečtí hráči vstoupili do zápasu s chutí a obrana domácího celku v čele s brankářem Horčičkou musela již ve 2. minutě čelit nájezdu Petra Weisse ze strany, který se natlačil až před branku, kde byl domácími beky odzbrojen. V 5. minutě se mezi kruhy v oslabení objevil jako blesk Marek Pabiška, střílel jen do připraveného Horčičky. V polovině úvodní třetiny byl věrný své pověsti útočného beka Michal Pavlů, jeho výlet před soupeřovu branku, ač vypadal nebezpečně, brankou nakonec neskončil. Před koncem prvního dějství o sobě dal výrazně vědět nadějný gólman Blažíček. Kašťák se před ním zjevil úplně volný, ale benátecký gólman ukázal skvělý postřeh a ramenem vyrazil.

Druhá třetina začala další tutovkou Mostu. Matador Filip Karli najížděl na Blažíčka, ten ho však vychytal! Hra se rychle obrátila a sám na Horčičku pro změnu uháněl Michal Nevyhošťěný, zkušený gólman si mezírku mezi betony pohlídal. Horčička poté osvědčil svůj postřeh po ráně Skořepy. Benátky byly v této části zápasu lepším týmem, což mohl korunovat Bárta. Sám před brankou nezpracoval neposedný touš. Další šanci spálil Weiss, střílel jen do vyrážečky Horčičky. A pak přišel trest v podobě vedoucího gólu Mostu. Kombinaci na jeden dotek předvedli Jakub Bauer a Vlastimil Salač a druhý jmenovaný přehodil bezmocného Blažíčka - 1:0. Aby toho nebylo málo. Těsně před druhou pauzou vstřelil domácí druhou branku. Z levého kruhu napřáhl Martin Šnajdr a využil zakrytého výhledu hostujícího gólmana - 2:0.

Benátky nastoupily do třetí části v útlumu. Mostečtí vytvořili závar před brankou a Blažíček musel hasit nebezpečí. Poté se naskytla benáteckým hráčům možnost hrát přesilovku 5 na 3, ale minutu a čtyřicet vteřin dlouhou výhodu nevyužili. Trestat pak mohl najíždějící Šulc, Benátky mohou opět děkovat Blažíčkovi za záchranu situace. Další výhoda dvou mužů v poli se hostům naskytla v 51. minutě trvala rovných 114 vteřin, ale opět zůstala nevyužita. Navýšit skóre se nepovedlo ani Janu Bauerovi, který nezpracoval přihrávku do jízdy. Snížit stav mohl dvě minuty před koncem alespoň Nevyhoštěný, Horčička si vychytané čisté konto nenechal vzít.

Zápas tak skončil výhrou Mostu v poměru 2:0. Do poloviny utkání však byly Benátky aktivnějším týmem. Světlým článkem byl výborný výkon brankáře Blažíčka. Benátky pokračují v přípravě již v úterý v Kadani. Start zápasu je naplánován na kadaňském ZS v 18 hodin!

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Bylo to takové klasické přátelské utkání. Dali jsme příležitost všem hráčům, které jsme tady měli, jak v oslabeních, tak v přesilových hrách. V první třetině si myslím, že jsme byli lepším mužstvem, měli jsme nějaké příležitosti, které jsme nevyužili. Ve druhé třetině Most hru vyrovnal, dal dvě branky, což jsme my v první třetině nedokázali, i když jsme měli převahu. V té úvodní třetině byl poměr střel 12:6, ve druhé třetině byl aktivnější ve střelbě soupeř. Bylo to také tím, že měl třikrát výhodu přesilové hry. Po naší chybě v útočném pásmu jsme pustili soupeře do nájezdu 2 na 1 a to Most potrestal. Do šatny jsme poté dostali ještě jednu zbytečnou branku po ne úplně přesné rozehrávce našeho obránce v obranném pásmu. Náš útočník to tam špatně vyhodnotil, myslím si prostě, že kdyby tam zůstal stát, tak by tu přihrávku asi zpracoval, dostal by to ven z obranného pásma. Byla to chyba, zdařilá střela od mantinelu kolem brankáře na 2:0. Myslím si, že to byly dost laciné góly. Ve třetí třetině jsme tu hru více otevřeli, hráli jsme agresivně, chtěli jsme chodit do brány, přišly fauly soupeře a dvě dlouhé přesilové hry 5 na 3. Přesilovky jsme nedokázali využít, ten kdo nepromění přesilovou hru 5 na 3 v utkání, které je vyrovnané, nemůže vyhrát. To se beze zbytku potvrdilo. Na omluvu hráčů mohu říct, že jsme se zatím nevěnovali přesilové hře 5 na 4 ani 5 na 3, protože ten kádr je široký a budeme jistě mít dost příležitostí, abychom se přesilovkám mohli věnovat, takže v podstatě to hráli kluci na náhodu. Bohužel jim to nevyšlo. Měli jsme také několik stoprocentních šancí, například Nevyhoštěný jel nájezd ve druhé třetině, ve třetí třetině mu to tam Bárta předložil do prázdné brány, ale trefil brankáře do protipohybu. To se stane. Řekl bych, že ani ten Most nebyl lepší, spíš šťastnější."
Do dnešního zápasu nastoupil gólman Blažíček. Jak obstál při své premiéře?
"Já myslím, že nezklamal. Možná jen ta druhá branka Mostu byla chytatelná. Nevím, jestli to tam před ním někdo tečoval. Jinak si myslím, že na juniora podal velice slušný výkon."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.